Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

Vilnių patvindžiusi liūtis neišbaidė Monikos Linkytės gerbėjų: „Audrai sakome „ne“

Nei Vilnių skalbusi liūtis, nei audra neišgąsdino ištikimų Monikos Linkytės gerbėjų – lietingą antradienio vakarą jie rinkosi į Vilniaus universiteto Botanikos sodą Kairėnuose, kur atlikėja surengė koncertą „Leisk man pasiklyst“.
Monika Linkytė
Monikos Linkytės koncertas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Birželio 28 dieną Botanikos sode planavusi surengti koncertą „Leisk man pasiklyst“ atlikėja tąsyk dėl lietaus nutarė atšaukti pasirodymą.

O šįkart Monika Linkytė iš anksto skelbė – koncertas vyks bet kokiu oru ir pritariant lietui, 19.30 val. žengė į sceną. Dar prieš koncertą čia netrūko „šviesų ir garso“ – padangę nušviesdavo žaibai, kuriuos lydėdavo griaustinis.

Kairėnų botanikos sode prasidedant koncertui vos krapnojo, nors Vilnius tuo metu jau buvo skalbiamas stipraus lietaus. Į koncertą susiruošę M.Linkytės gerbėjai buvo pasirengę gamtos stichijai – su savimi turėjo skėčius, vilkėjo lietpalčius.

„Dėl Vilnių nusiaubusios audros vieną kartą koncertą Botanikos sode jau teko atidėti, nebegalėjome prašyti gerbėjų dar kartą laukti naujos datos. Džiaugiuosi, kad dėl tikros muzikos klausytojai nepaisė lietaus, atvykę slėpėsi po skėčiais ar lietpalčiais. Atlikėjui tai – didžiausias įvertinimas“, – savo publiką gyrė Monika.

Visiems atvykusiems buvo siūloma nemokamai susišildyti kava ar arbata. Tiesa, dalis gerbėjų dėl spūsčių mieste į koncertą vis dar rinkosi ir jam įpusėjus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas

„Labai ačiū, kad nebijote lietaus, mes jo taip pat nebijome. Antrą kartą audrai sakome „ne“. Manau, šiandien jūs galite pažadėti, kad labai labai stipriai plosite. Tikiu, kad savo garsiais plojimais galime išvaryti lietų. Ką manote?“ – kalbėjo koncerto pradžioje M.Linkytė.

Muzikos garsus papildė šniokščiantis lietus ir keli dangų skrodžiantys žaibai. Susirinkę gerbėjai, tarp kurių ir Rimvydas Širvinskas-Makalius, slėpėsi po skėčiais, o Monika Linkytė vilkėjo vasariška suknele.

Koncerto metu M.Linkytė per gerbėjų rankas siuntė dėžutę. Į ją susirinkusieji galėjo mesti bilietus su užrašytais klausimais atlikėjai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas

Koncerte skambėjo tiek jau gerai žinomos, tiek naujos Monikos dainos, kurias dainininkė atliko su savo grupe. Gerbėjų koncerto metu laukė staigmena – Monika pirmą kartą viešai pasirodė pati grodama ukulele, dainininkė šiuo instrumentu pritarė sau atliekant vieną naujausių savo dainų „Leisk man pasiklyst“.

Grojimas ukulele – naujausias Monikos talentas, kurį gerbėjai jau spėjo įvertinti socialiniuose tinkluose. „Neslėpsiu, tikrai jaudinausi, iki šiol nesu scenoje sau pritarusi instrumentu. Tačiau sulaukiau tiek daug palaikymo komentarų ir žinučių, kad nusprendžiau su ukulele pasirodyti ir koncerte Botanikos sode. Ukulelė su manimi kartu – kiekvieną dieną“, – apie naują savo hobį pasakojo atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monikos Linkytės koncertas

Vasaros programą su grupe pristatanti Monika sakė, kad koncertas gamtos apsupty – sena jos svajonė.

Tai ne pirmas kartas, kai Monika koncertuoja netradicinėje erdvėje. Atlikėja iki šiol yra surengusi koncertus Šv.Kotrynos bažnyčioje, Vilniaus mažajame teatre, pajūryje. „Kiekvieną kartą noriu klausytojams padovanoti kažką naujo, sukurti ypatingą atmosferą, todėl man labai svarbu ne tik kaip, bet ir kur skamba mano atliekama muzika. Visada smagu pakviesti žmones pabėgti nuo kasdienybės ir pasimėgauti muzika erdvėse, kurios įkvepia“, – apie koncerto vietos pasirinkimą kalbėjo Monika .

Ši vasara dainininkei – itin užimta. Koncertai, projektai, net savanoriška veikla – atlikėja praėjusį savaitgalį festivalyje „Bliuzo naktys“ kartu su gerumo fondo „Ne apie mane“ komanda prisidėjo prie akcijos, skirtos I-ojo tipo diabetu sergantiems vaikams paremti.

„Diabetu sergantys vaikai per savaitę patiria apie 70 dūrių, tačiau turint specialų prietaisą, sensorių, dūrių skaičių galima sumažinti penkis kartus. Taip vaikams gali užgyti pirštai, kuriuos neturint sensoriaus dėl dažnų adatų dūrių skauda nuolat. Sensoriai – brangūs, nekompensuojami, todėl tokia akcija – labai reikalinga, noriu kaip galėdama prisidėti“, – sakė Monika. Koncerto metu buvo klausytojai turėjo galimybę taip pat prisidėti prie akcijos aukojant diabetu sergančių vaikų sensoriams.

Nors šią vasarą didžiąją laiko dalį Monika skiria koncertams, tačiau stengiasi suspėti ir padirbėti įrašinėjant naujas dainas. „Kūrybos negaliu apleisti, jai nerūpi, kokia užimta mano darbotvarkė, kartais tenka tiesiog prisėsti ir surašyti idėjas, kurios vėliau virsta dainomis. Noriu rasti kuo daugiau laiko įrašams, su komanda ruošiame antrąjį albumą, jau greitai galėsiu daugiau apie jį papasakoti“, – po koncerto kalbėjo Monika.

VIDEO: Monika Linkytė - Leisk Man Pasiklyst

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius