Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Londone paskelbtas geriausias metų muzikos albumas, kuriam atiteko prestižinis „Mercury“ apdovanojimas

Trečiadienį paaiškėjo, kam šiemet atiteko „Mercury“ apdovanojimas už geriausią metų muzikos albumą Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Prestižiniu prizu pagerbtas Jamesas Blake'as ir jo albumas „Overgrown“.
„Mercury“ prizo laimėtojas Jamesas Blake'as
„Mercury“ prizo laimėtojas Jamesas Blake'as / „Scanpix“ nuotr.

25-erių Jamesas Blake'as gavo ne tik prestižinę statulėlę, bet ir 20 tūkst. svarų sterlingų (80,6 tūkst. Lt) prizą. Jamesas Blake'as už debiutinį albumą „James Blake“ „Mercury“ apdovanojimui nominuotas buvo ir 2011-aisiais, tačiau  tada jį pelnė PJ Harvey.

Per apdovanojimų ceremoniją neapsieita ir be šiokių tokių incidentų – laimėtoją paskelbusi Lauren Laverne supainiojo pavardę ir Jamesą Blake'ą pavadino Jamesu Bluntu.

Londone vykusioje apdovanojimų ceremonijoje buvo išrinktas ne tik geriausias metų muzikos albumas. Visi kiti 11 nominantų namo taip pat grįžo ne tuščiomis – jau vien už tai, kad pateko į geriausiųjų dvyliktuką, jie gavo specialias „Mercury“ statulėles.

Nuo 1992 metų vykstančiuose apdovanojimuose kasmet varžosi 12 geriausių britų ir airių kūrėjų išleistų albumų. Kandidatus laimėti šį prestižinį apdovanojimą išrenka muzikos industrijos atstovai – muzikantai, leidybinių įmonių vadovai, muzikos žurnalistai ir kiti su šia sritimi susiję Jungtinės Karalystės gyventojai.

VIDEO: Jameso Blake'o kūrinys „Overgrown“ iš to paties pavadinimo albumo

2013-aisiais dėl elitinio „Mercury“ apdovanojimo varžėsi šie albumai:

  • „Arctic Monkeys“ – „AM“

  • Davidas Bowie – „The Next Day“

  • „Disclosure“ – „Settle“

  • „Foals“ – „Holy Fire“

  • Jamesas Blake‘as – „Overgrown“

  • Jake‘as Buggas – „Jake Bugg“

  • Jonas Hopkinsas – „Immunity“

  • Laura Marling – „Once I Was An Eagle“

  • Laura Mvula – „Sing To The Moon“

  • „Rudimental“ – „Home“

  • „Savages“ – „Silence Yourself“

  • „Villagers“ – {Awayland}

„Mercury“ prizas – įvertinimas ir galimybė

Kaip dar prieš šių metų apdovanojimo įteikimą rašė muzikos portalas manoMUZIKA.lt, iki šiol akivaizdi „Mercury“ lyderė – britė PJ Harvey. Ji yra vienintelė atlikėja, šį apdovanojimą laimėjusi du kartus. Pirmą kartą muzikantei „Mercury“ prizas įteiktas už 2001 metais išleistą albumą „Stories From the City, Stories From the Sea“. Antrasis kartas jai buvo sėkminigas 2011-aisiais. Tada statulėlė jai atiteko už diską „Let England Shake“. Beje, PJ Harvey kartu su grupe „Radiohead“ yra dažniausiai per visus metus, kuomet dalinami „Mercury“ apdovanojimai, minėti vardai. Tiesa, Thomo Yorke'o grupei kol kas nė sykio nėra pavykę laimėti „Mercury“.

Šis prizas – tai ne tik puiki galimybė pelnyti šlovę bei tikrai nemenką pinigų sumą, bet ir dar viena proga, garantuosianti albumo pardavimo augimą.

Šis prizas – tai ne tik puiki galimybė pelnyti šlovę bei tikrai nemenką pinigų sumą, bet ir dar viena proga, garantuosianti albumo pardavimo augimą. Įrodymų, kad „Mercury“ prizu pasipuošusio albumo pardavimai šokteli akivaizdžiai, toli ieškoti tikrai neverta.

2010 metais „The XX“ laimėjus „Mercury“ jau kitą dieną disko pardavimai išaugo 450 proc.! Net ir praėjus trims mėnesiams po apdovanojimų ceremonijos plokštelės pardavimai buvo 74 proc. didesni nei iki laimėjimo. 2008-aisiai „Mercury“ prizą laimėjusio „Elbow“ albumo „The Seldom Seen Kid“ pardavimai jau kitą savaitę šoktelėjo 700 procentų. 2005 metais „Mercury“ apdovanotos „Antony And the Johnsons“ plokštelės pardavimai „ūgtelėjo“ 175 procentais, o 2004 metais laimėjusių „Franz Ferdinand“ debiutinio įrašo – 30 procentų.

„Mercury“ prizo svarba pastaraisiais metais yra nenuginčijama. Tai ne tik muzikantų ir kūrėjų ilgo bei kruopštaus darbo įvertinimas, bet ir savotiškas muzikinės mekos svarbiausio metų įrašo apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius