-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 22

„Lyapis Trubetskoy“ pradeda atsisveikinimo koncertų turą

Karjeros viršūnę pasiekusi kultinė baltarusių grupė „Lyapis Trubetskoy“ šiandien Maskvoje pradeda keturių koncertų atsisveikinimo gastroles „Happy End Tour“. Jau rytoj, šeštadienį, grupė atvyksta koncertuoti į Vilnių, kur menų fabriko „Loftas“ kieme atsisveikins su lietuvių ir tradiciškai Vilniuje gausiai susirenkančia baltarusių publika.
„Lyapis Trubetskoy“
„Lyapis Trubetskoy“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzika

Kitą savaitę „Lyapis Trubetskoy“ muzikantai surengs dar du baigiamuosius koncertus Kijeve ir Sankt Peterburge ir taip užvers patį ryškiausią Baltarusijos roko muzikos puslapį. Bilietai į šiuos koncertus jau yra išpirkti. Menų fabriko „Loftas“ kiemas šeštadienį talpins keturis su puse tūkstančio žiūrovų.

Vilniuje ir Kijeve atsisveikinimo koncertai įvyks atvirame ore, Maskvoje ir Sankt Peterburge – uždarose salėse. Didžiausias baigiamasis grupės koncertas numatytas rugpjūčio 26 dieną Kijeve, stadione „Dinamo“, kur pasirodymą stebės 25 000 žiūrovų. Šiemet išleista grupės daina „Voiny sveta“ („Šviesos kariai“) šiuo metu yra tapusi kone antruoju Ukrainos himnu. Paskutinis „Lyapis Trubetskoy“ koncertas įvyks rugpjūčio 28 dieną Sankt Peterburgo klube A2.

Kovo mėnesį grupė išleido paskutinį studijinį albumą „Matrioška“, kuris buvo sukritikuotas Rusijoje neva apdergęs tai, kas šventa rusų liaudžiai. Rusijos komunistų partijos pastangomis kovą neįvyko naujojo albumo pristatymo koncertas Pskove.

Asmeninio albumo nuotr./„Lyapis Trubetskoy“
Asmeninio albumo nuotr./„Lyapis Trubetskoy“

Nuo 2011 metų, kai „Lyapis Trubetskoy“ buvo uždrausta koncertuoti gimtojoje šalyje, į grupės koncertus Lietuvoje atvykdavo tūkstančiai baltarusių, taip pat su kiekvienu koncertu susirinkdavo ir vis daugiau gerbėjų iš Lietuvos. Pernai Vilniuje pristatydama savo baltarusiškų dainų albumą „Hraj“ grupė sutraukė pilną „Siemens“ areną – šį pasirodymą stebėjo 11 000 žiūrovų arenoje ir dar dešimteriopai daugiau renginį žiūrėjo tiesiogiai internetu.

Apie tai, kad rugsėjo pirmąją nutrauks savo veiklą, muzikantai pranešė dar pavasarį. Savo atsisveikinimo turo „Happy End Tour“ programą muzikantai pavadino „Klouno nėra!“. Paskutiniuose koncertuose grupė sugros dviejų valandų programą ir, nors neatskleižia jokių koncerto detalių, žiūrovams žada neužmirštamus vakarus.

„Lyapis Trubetskoy“ susikūrė 1990 metais ir kitiemet būtų šventųsi 25-erių metų sukaktį. Karjeros pradžioje parodijavusi kitus kolektyvus ilgainiui grupė pasuko temperamentingo ska ir pankroko muzikos keliu, dainų tekstai vis labiau atspindėjo socialinę tematiką, tai netrukus ją padarė stadionine roko grupe, viena populiariausių Rytų Europoje.

Iš pastarojo karjeros etapo kolektyvą labiausiai išgarsino kūriniai „Kapital“ („Kapitalas“), „Ya veriu“ („Aš tikiu“), „Afrika“, „Hraj“ („Grok“), „Ne byc’ skotam“ („Nebūti gyvuliu“), „Bronenosec (Ty ni pričiom?)“ („Šarvuotis (Tu niekuo dėtas?)“), „Voiny sveta“ ir kitos.

VIDEO: Ляпис Трубецкой - Я верю / Lyapis Trubetskoy - I Believe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius