-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 05

M.A.M.A iniciatyva: sieks plėsti koncertų apžvalgininkų gretas

Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A kitų metų sausį švęs veiklos 10-metį. Per tą laiką pastebimai atgijo muzikinis gyvenimas šalyje, vaizdo klipų gamyba, albumų leidyba, išaugo muzikinių renginių kokybė. Originalių lietuviškų kūrinių populiarinimą ir sklaidą šalyje skatinanti asociacija M.A.M.A siekia stiprinti ir muzikos įvykių apžvalgų skiltis.
M.A.M.A 2019 apdovanojimų akimirka
M.A.M.A 2019 apdovanojimų akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vasario pabaigoje Lietuvos muzikos verslo atstovai būrėsi Vilniaus Knygų mugės Muzikos salėje, dalijosi naujienomis, aptarinėjo aktualias problemines temas, diskutavo, ko trūksta šių dienų muzikos sektoriui.

„Per dešimt metų Lietuva išmoko įkelti ir susirasti muziką pasaulinėse platformose. Autoriai įprato dalintis naujienomis, komunikuoti su klausytojais socialiniuose tinkluose. Vyksta internetinės konferencijos, skirtos muzikinėms premjeroms. Tai yra labai gerai. Tačiau didžiulė dalis muzikantų ir jų klausytojų pasigenda originalaus, kritiško naujausių darbų, koncertų aptarimo žiniasklaidoje“, – įvardino M.A.M.A asociacijos nariai.

Televizijos eteryje bemaž neliko muzikos naujienų laidų, išskyrus konkursinius dainų ir vaizdo klipų projektus. Stinga ir specializuotų muzikos leidinių ar populiarių apžvalgos skilčių. Įtakingus muzikos apžvalgininkus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

M.A.M.A imasi iniciatyvos atgaivinti šią sritį, auginti, plėsti apžvalgininkų ratą, suteikti jiems galimybę lankytis šalies atlikėjų koncertuose, dalintis muzikinėmis naujienomis ir interneto platformomis.

„Talentingų ir raštingų jaunų žmonių yra, ir nebūtinai jie studijuoja žurnalistiką. Gal tai – filologai, LMTA studentai, gal jie pasirinkę kūrybines industrijas. Gal muzika nėra tiesiogiai susijusi su jų profesija, bet tai – didžioji aistra, kuriai skiria daug dėmesio.

Galbūt jie jau kuria unikalias autorines apžvalgas, bet jomis dalinasi tokiais nišiniais kanalais, kokių dar reikia gerai paieškoti. Todėl mes viešai skelbiame, kad ieškome tų, kurie geba ne tik reikšti savo nuomonę, bet ir ją pagrįsti, originaliai pristatyti bei argumentuotai vertinti koncertus, muzikos festivalius, performansus šių dienų muzikos pasaulio kontekste. Norime vystyti šį žanrą, neapsiriboti spaudos pranešimais ir nuotraukų galerijomis. Tai būtų sveika ir pačiai rinkai – kūrėjai to pasiilgę“, – teigė M.A.M.A Viešųjų ryšių vadovė Jurga Klimaitė-Riebling.

Palaikantys šią iniciatyvą, turintys savo idėjų ir norintys prisijungti, gali siųsti laiškus elektroniniu adresu: media@muzikosapdovanojimai.lt.

Prie laiško būtina prisegti bent vieną autorinę apžvalgą ar nuorodas į viešoje erdvėje pasirodžiusius savo tekstus, blog’us ar vlog’us, kuriuose aptariami pastarųjų mėnesių muzikiniai įvykiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius