Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 22

M.Repšys ir „Basas Pegasas“: apie „Euroviziją“, vandalizmą scenoje ir Vidą Bareikį

Šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ konkurso dalyviai, Marius Repšys ir grupė „Basas Pegasas“ su 15min dalijasi savo susikūrimo istorija ir dviem, gyvai atliekamomis, dainomis.

Dauguma pratę matyti Marių Repšį teatre ir kine, tad daug kam jo posūkis į muziką gali pasirodyti netikėtas. Vis dėlto Marius, kalbėdamas su 15min, pripažino, jog teatras, net ne kinas yra jo tikrasis pašaukimas, tačiau tikino, kad „jei galėtų iš muzikos gyventi, teatro ir kino veiklas sumažintų, tačiau tai Lietuvoje gali daryti tik vienetai“.

Eiti į sceną atlikti muzikos, anot aktoriaus, irgi yra savotiškas performansas, pasirinktas vaidmuo. Todėl, Mariaus aršus ir itin įsimintinas Vandalo vaidmuo, kurį atliko Oskaro Koršunovo spektaklyje „Išvarymas“, įkvepė jį ir toliau tęsti šio personažo gyvenimą, tik jau muzikuojant: „Supratau, kad Vandale labai laisvai jaučiuosi, man tas padeda ant scenos.“

Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“
Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“

Nors šiemet Marius Repšys ir grupė „Basas Pegasas“ pateko į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankas, šis konkursas, kaip jie teigia, nebuvo svajonė – dalyvauti jame paskatino Vido Bareikio žodžiai, kuriuos jis ištarė išgirdęs jų dainą „Fight“. Jis grupę labai palaikė.

Nors muzikantai dar negali išduoti savo konkursinės dainos detalių, tačiau pokalbyje prasitarė, kad ji yra apie diktatorius. Be to, jie davė pažadą, kurį turės ištęsėti, jeigu laimės „Euroviziją“.

„Jeigu laimėtume, išsinuomotume geresnes patalpas repeticijoms“, – šypsojosi M.Repšys.

Neįprastas grupės pavadinimas „Basas Pegasas“ turi savo susikūrimo istoriją.

„Aš turiu dainą „Virš debesų“, kuri prasideda žodžiais aš ant trasos, kaip basas pegasas. Labai visiems įstrigo. Buvo ir kitų variantų – „Rajono dievai“, „Rajono legendos“, bet „Basas pegasas“ nugalėjo.

Pats pegasas yra gražus simbolis, o šiame pavadinime jis yra dangiškas, bet žemiškas“, – kalbėjo pašnekovas.

Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“
Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“

Dainų tekstus kuria pats Marius Repšys, jam kartais padeda ir bosistas Julius. Grupės dainos siunčia skirtingas žinutes – vienoje jie dainuoja apie Vidą Bareikį, kitoje atsiskleidžia jų chuliganiškumas. Tiesa, jose galima rasti ir filosofijos krislelių.

Įdomios ne tik grupės pavadinimo atsiradimo aplinkybės, bet ir Mariaus susidomėjimas muzika. Jis teigė, kad muzika traukia nuo vaikystės.

„Pradėjau muzikuoti, tačiau tėvai neleido jos mokytis, liepė rinktis sportą, klausdami, ką ta muzika man duos, ką aš su ja veiksiu gyvenime.

Vėliau įstojau į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, kur mano kursiokai buvo labai muzikalūs. Kartu mokėsi Vidas Bareikis, Ainius Storpirštis, Vainius Sodeika ir visi kiti. Stebėdavausi, kaip galima valdyti šią meno rūšį.

Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“
Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“

Tada užsidegiau groti fortepijonu. Nusipirkau du pianinus – vieną turėjau pas tėvus, o kitą – pas tuometinę draugę, dabar jau žmoną. Sėdėdavau po 6-7, o kartais – 8 valandas ir grodavau, rašydavau repo dainas. Jos buvo tokios primityvios, juokingos.

Paskui apleidau muziką, o vėliau vėl grįžau prie jos. Va, Julius Račkauskas, mūsų bosistas, su kuriuo kartu vaidinome spektaklyje „Mūsų klasė“, mane įkalbino burtis į grupę ir kurti muziką.

Aš vis atsikalbinėjau, tačiau vieną dieną jis man paskambino ir aš sutikau. Susitikome ir pradėjome. Atsirado gitaristas Rokas Smilingis, būgnininkas Salvijus Žeimys, nuostabios vokalistės Eliza Bond ir Gabrielė Gaudiešiūtė, o mūsų pasiklausęs prisijungė ir Laurynas Čekelis, klavišininkas.

Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“
Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“

Taip ir susibūrėme. Grupėje būna visko – ir nesutarimų, ir sutarimų, bet randame kompromisų ir kuriame. Jau turėjome du koncertus, sausio mėnesį planuojame turėti ir trečią.

Aš jums pasakysiu paslaptį – mūsų pritariančiosios vokalistės daro tokį didelį darbą ir man taip padeda. Jos mane tiesiog apgaubia savo gražiais balsais“, – juokėsi grupės „Basas Pegasas“ lyderis.

Pokalbio su Mariumi Repšiu ir grupės „Basas Pegasas“ gyvai atliekamų dainų galite pasiklausyti čia:

VIDEO: M.Repšys ir „Basas Pegasas“: apie „Euroviziją“, vandalizmą scenoje ir Vidą Bareikį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius