Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 09

Mamontovas kviečia pradedančius muzikantus jį apšildyti

Birželio 24 dieną koncertu Šilutėje Andrius Mamontovas pradės išskirtinį, vienintelį Lietuvoje 1000 koncertų turą. Iki pat vasaros pabaigos didesniuose ir mažesniuose šalies miesteliuose vyks galingu emociniu užtaisu išsiskirsiantys koncertai. Net 14 pasirodymų maratoną, charizmatiškasis scenos grandas Andrius Mamontovas baigs rugpjūčio 16 dieną Palangos Vasaros estradoje.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vienas populiariausių Lietuvos dainininkų šiemet mini koncertinės veiklos 20-metį.

„Koncertuoju jau 20 metų. Esu suskaičiavęs, jog kasmet aš surengiu apie 50 koncertų, todėl šią vasarą kažkuris koncertas bus tūkstantasis mano išėjimas į sceną. Ta proga noriu pagroti visas geriausiai koncertuose skambančias mano dainas. Labai noriu pakviesti visus žmones, kurie bent kartą buvo apsilankę mano arba „Foje“ koncertuose per tuos 20 metų. Ar gali būti geresnė proga?“, – intriguoja Andrius.

Noriu debiutantams pasiūlyti pradžią, pasirodymo aikštelę, auditoriją. Nežinau, ar man pavyks, tačiau labai tikiuosi, kad šio koncertinio turo metu mes atrasime nors keletą talentų.Šie koncertai apjungs visą, keletą gerbėjų kartų sugebėjusio užsiauginti, A. Mamontovo kūrybinę-koncertinę veiklą. 1000 koncertų ture skambės ir naujausios solinės, ir geriausios visų laikų Lietuvos grupės „Foje“ jau senokai girdėtos dainos „Mėlyni plaukai“, „Paskutinis traukinys“, „Pasiimk mane“, „Geltoni krantai“ „Liūdesio angelas“, „Saulės miestas“, legendinė „Laužo šviesa“ ir kitos.

Neatsitiktinai visi koncertai suplanuoti vidutinio dydžio ir mažesniuose Lietuvos miestuose: Ukmergėje, Telšiuose, Tauragėje, Gargžduose, Panevėžyje, Utenoje, Šiauliuose ir kt. Turo metu dainininkas vykdys ir socialinę misiją. „Foje“ lyderis, siekdamas paskatinti kūrybiškus, gyvai grojančius, tačiau nežinomus atlikėjus bei grupes pakvies juos koncertuoti drauge jų mieste. Jau dabar interneto svetainėje yra paskelbta atranka, kurioje Andrius kviečia registruotis grupes, norinčias apšildyti jo koncertus. Jauniems atlikėjams tai bus puiki galimybė atskleisti savo talentą, pagroti vienoje scenoje su scenos veteranu.

„Lietuvos muzikinėje padangėje dauguma įvarčių skrieja į vienus vartus. Didieji transliuotojai, siekdami reitingų, renkasi populiarias, dažnai to paties žanro dainas dainuojančias merginų grupes. Bet juk Lietuvoje yra ir kitokią muziką grojančių žmonių! Aš pasisakau ne už televizinį išgarsėjimo būdą. Tikri muzikuojantys žmonės turi patys kurti, aranžuoti, patys išgarsėti. O aš noriu jiems – debiutantams – pasiūlyti tą pradžią, pasirodymo aikštelę, auditoriją. Nežinau, ar man pavyks, tačiau aš labai tikiuosi, kad šio koncertinio turo metu mes atrasime nors keletą talentų. Jau dabar aš esu atrinkęs penketą grupių, kurios, manau, turi perspektyvą“, – sakė Andrius.

Jei grojate gyvai, atliekate savo kūrybos dainas, turite 30 minučių programą, jeigu nesate išleidę albumo arba esate išleidę ne daugiau kaip vieną – koncertuokime vienoje scenoje! Atsižvelgdami į tavo ar grupės profesionalumą ir kūrybiškumą, galbūt pakviesime koncertuoti drauge tavo mieste. Iki birželio 19 d. atsiųsk savo muzikos svetainės nuorodą (frype.lt) el. p. muzika@frype.lt. Būtinai nurodykite miestą, kuriame grojate. Jeigu Andriaus Mamontovo turo koncertas nevyks jūsų mieste, tuomet nurodykite artimiausią miestą, kuriame galėtumėte pasirodyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius