Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 29

Mantas Jankavičius, scenoje tapęs legendiniu Freddie Mercury, žarstė komplimentus publikai

Vienu metu scenoje – daugiau kaip 50 atlikėjų. Mantas Jankavičius, Sigutė Stonytė, Kauno miesto simfoninis orkestras, choras „Jauna muzika“ ir specialiai suburta roko grupė. Tokia sudėtimi penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje buvo pristatytas projektas „Queen Show“, kurio pažiba tapo Freddie Mercury įkūnijęs Mantas.
Mantas Jankavičius – „Queen Show“ žvaigždė
Mantas Jankavičius – „Queen Show“ žvaigždė / Vaido Grudžio nuotr.

Šis muzikinis pasirodymas arenoje tapo vienu iš nedaugelio prasidėjusių laiku. Nors buvo planuota, kad dviejų valandų trukmės projektas bus su pertrauka, M.Jankavičius nuo scenos pasitraukė tik kelioms minutėms pakeisti aprangą. Pirmojoje dalyje atlikėjas vilkėjo aptemptą šachmatų lentą primenantį kostiumą, o antrojoje – baltas laisvalaikio kelnes ir marškinėlius, kuriuos puošęs piešinys vieniems priminė lūpas, kitiems – filmukų herojaus supermeno ženklą. 

Publika nuo žinomų F.Mercury dainų kaito nuo pirmosios minutės. „Bohemian Rhapsody“, „Radio Ga Ga“, „We Are the Champions“, „The Show Must Go On“, „Friends Will Be Friends“, „We Will Rock You“ ir kitos perdainuotos legendinės dainos skambėjo koncerte gyvai. 

Ovacijų sulaukė fejerverkais papuoštas M.Jankavičiaus bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistės Sigutės Stonytės duetas, atlikęs legendine tapusią dainą „Barcelona“. 

Vaido Grudžio nuotr./Queen show su Mantu Jankavičiumi
Vaido Grudžio nuotr./   „Queen show“ su Mantu Jankavičiumi ir Sigute Stonyte

Ne tik dainavęs, bet ir teatrališkai įsijautęs į atliekamą personažą M.Jankavičius bendravo ir su scenos partneriais, ir su publika. Atlikėjas tai prisėsdavo prie grojančiojo pianinu, tai traukdavo dainą kartu su „Jauna muzika“ choristais. Kelias dainas jis atliko pritariant tik gitaroms. 

„Kad jūs matytumėte, kaip dabar puikiai atrodote!“ – net kelis kartus nuo scenos klausytojams, bandžiusiems jam pritarti, sakė M.Jankavičius. Didžiausių komplimentų žiūrovai sulaukė tuomet, kai ėmė linguoti rankose laikydami žiebtuvėlius ir mobiliuosius telefonus šviečiančiais ekranais. Koncerte buvo galima pamatyti ir filmuotą medžiagą iš F.Mercury koncertų bei išgirsti paties legendinio dainininko balsą. 

Kad jūs matytumėte, kaip dabar puikiai atrodote!

Dar prieš renginį jo organizatoriai tvirtino, kad „Queen“ vardas įpareigoja surengti šou, kuris nedarytų gėdos vienai garsiausių visų laikų roko grupių. Būtent „Queen“ nariai pirmieji savo koncertuose pradėjo naudoti vaizdo ekranus. Pirmieji sukūrė koncertinę apšvietimo techniką, kurią šiandien naudoja beveik visi. Pirmieji rengė koncertus Pietų Amerikos stadionuose. Pirmieji koncertavo industrinėse erdvėse. Pirmieji sukūrė garso takelį filmui.

M.Jankavičius prisipažįsta, kad „Queen Show“ – rimčiausias iki šiol sau mestas iššūkis. „Dainos, kurias atlikau – vokališkai labai sudėtingos. Vien ko vertos „Barcelona“ arba „Bohemian Rhapsody“! Nors nemažai „Queen“ kūrinių gerai žinau ir esu ne kartą dainavęs, vis dėlto dar nuo šių metų sausio pradėjau specialias „Queen Show“ repeticijas. Orkestras, choras, grupė – turi skambėti ne tik galingai, bet ir labai sustyguotai“, – yra sakęs M.Jankavičius.

Vaido Grudžio nuotr./Queen show su Mantu Jankavičiumi
Vaido Grudžio nuotr./„Queen show“ su Mantu Jankavičiumi

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius