Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 19

Mantas pristato prabangiausią metų koncertą „Mantas Christmas Show“

Šv. Kalėdoms reikia ruoštis iš anksto, sako Mantas ir pristato ilgai širdyje brandintą  projektą „Mantas Christmas Show“:  gruodžio 28 d. – Kaune „Žalgirio“ arenoje,  29 d. – Vilniuje, „Siemens“ arenoje, 31 d. – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje.
Mantas Jankavičius
Mantas Jankavičius / Algio Kriščiūno nuotr.

„Džiaugsmas, kurį atneša Kalėdos – ypatingas ir su niekuo nelyginamas. Per Šv. Kalėdas mes tikime stebuklais ir tada jie iš tiesų vyksta. Noriu, kad po „Mantas Christmas Show“ žmonės išeitų plačiai šypsodamiesi, tarsi palytėti stebuklo. Mano šou bus didelė spalvota šventė, priverčianti pamiršti kasdienybę ir vėl pasijusti mažu vaiku spindinčiomis akimis bėgančiu ryte prie išpuoštos eglutės“, – sako Mantas.

„Mantas Christmas Show“ – trys prabangūs ir galingi koncertai su bigbendu ir styginių grupe, kuriuose skambės garsiausios lietuviškos ir užsienio autorių kalėdinės dainos.

Mantas vėl kviečia pas save į svečius, tačiau šį kartą ne į jaukią namų virtuvę, o į didelę ir įspūdingą užmiesčio rezidenciją, padabintą apsnigtomis eglėmis ir nušviestą tūkstančių žibintų ir lempelių. Koncerto scenos dekoracija tikrai primins žiemos pasaką lydimą pačių gražiausių Kalėdų dainų.

„Man didžiosios žiemos šventės labai susijusios su muzika. Kai per radiją išgirstu „Last Christmas“ arba Marijono „Velnias, man patinka Kalėdos“, žinau, kad jau nebe daug beliko laukti. Gal todėl, kad šios dainos grojamos tik trumpą laiką, man jos visos atrodo ypatingos, turinčios labai stiprų teigiamą emocinį užtaisą. Kiekvienoje mano šventinėje programoje (ar tai būtų asmeninis pasirodymas, ar „Frank Sinatra Show“) – įtraukdavau bent kelias kalėdines dainas“, – sako dainininkas.

Jis pasakojo, kad mintis surengti didžiulį, pilną įspūdingų dekoracijų šventinį koncertą, kuriame skambėtų išskirtinai kalėdinės dainos, jam kilo jau senokai.

„Keista, kad niekas kitas to iki šiol Lietuvoje dar nedarė, nes tokie koncertai populiarūs visame pasaulyje“, – sako dainininkas.

Šiuo metu Manto kalėdinių dainų sąraše net 25 kūriniai. Ir niekas be jo nežino, kokie jie.

„Noriu išsaugoti netikėtumo momentą iki pat šou, todėl visa programa kol kas tebūnie paslaptis. Panašiai, kaip Kalėdų Senelis slepia dovanas spintos viršutinėse lentynose“, – juokiasi jis.

Tačiau priprašytas dalį paslapties skraistės vis dėlto sutinka pakelti.

„Last Christmas“ – tikrai bus, tai tas kūrinys, kuris yra mano mėgiamiausių trejetuke. Grosim ir „Let it snow“ arba „All I want for Christmas is you“ – nes be jų vargiai įsivaizduoju vakarą. Labai įdėmiai peržiūriu visus lietuviškus kalėdinius kūrinius. Jų nėra tiek ir daug, dalis – pasauliniai superhitai su lietuvišku tekstu. Noriu, kad kuo daugiau mano programos būtų lietuviška. Bet yra ir dėmesio vertų originalių kūrinių. Tarkim Marijono „Velnias, man patinka Kalėdos“ - labai „marijoniško“ teksto ir nuotaikos. Marijono kūrinius tikrai sunku perdainuoti, nes jis turi labai savitą dainavimo stilių, balso tembrą. Tačiau aš noriu pabandyti atlikti ją savaip. Galvoje jau skamba versija, kuri, manau, patiks ir jam pačiam“, – sako Mantas.

Dainininkas apie kiekvieną dainą mąsto tarsi apie mažą spektaklį. Kas jį pažįsta, puikiai žino: tai aukščiausios klasės scenos profesionalas, kuris apgalvos kiekvieną, net smulkiausią detalę ir jo šou bus tikrai arti tobulybės.

Ir, žinoma, su dovanomis. Nes kokios gi Kalėdos be jų. „Dovanų tikrai bus, rašykite laiškus Kalėdų Seneliui ir gal jis jus šiemet išgirs“, – šypsosi Mantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius