-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 12 01

Mantvydas Sabaitis pristato dainą „It Will Get Better“: įvertinkite

„Šią dainą pradėjau kurti žiemą. Tuomet dažniausiai būname tamsos, vėsos ir kasdienių problemų epicentre, – dainos atsiradimo subtilybes pasakoja M.Sabaitis. – Man prireikė metų, kad atsirastų šis kūrinys. Tikiuosi, kad daina „It Will Get Better“ pasieks savo klausytoją“.
Mantvydas Sabaitis
Mantvydas Sabaitis / Kipro Kublicko nuotr.

Ne vienas melomanas Mantvydą puikiai atpažįsta iš „Kings of Leon Tribute“ atliekamų dainų. Tačiau kol kas sodraus balso vokalistą pamatyti scenoje – misija neįmanoma. Mantvydas teigia, kad dabar visas dėmesys sutelktas į naująjį albumą.

„Mėgstu kokybę ir esu nuo jos priklausomas, – juokauja atlikėjas. – Negaliu kūrinio išleisti bet kaip ir kuo greičiau. Dainą studijoje gvildename ne vieną ir ne du mėnesius, kol atrandame tinkamą skambesį, o jai įrašyti turiu tik vieną dieną, per kurią viskas turi būti atlikta tobulai, nes dirbu su labai talentinga norvegų muzikos prodiuserių komanda, kurie yra labai užimti žmonės. Šioje vietoje labai tiktų pacituoti Eminemo atliekamos dainos žodžius: one shot – one opportunity“, – šypsosi M.Sabaitis.

Kipro Kublicko nuotr./Mantvydas Sabaitis
Kipro Kublicko nuotr./Mantvydas Sabaitis

Paklaustas, kaip gi gimė dainos žodžiai, Mantvydas pasakoja, kad tam įtakos turėjo šaltasis metų laikas: „Šiai dainai žodžiai gimė gana sunkiai. Kai juos rašiau, tai buvo žiema, – atvirauja atlikėjas. – Tai dar buvo tas periodas, kai aš sėdėjau užsidaręs studijoje ir kiekvieną dieną, skambindamas akordus, ieškojau sąlyčio su žodžiais, jų žaismo su muzika. Buvo gana tamsus periodas, kas įprasta žiemos metui, atitinkamai ir nuotaika buvo slogesnė. Tuo momentu žodžiai ganėtinai gerai derėjo kartu, kadangi kai kuri dainą, tu girdi tik ją vieną, gyveni su ja ne dienomis, bet savaitėmis ir esi išjautęs kiekvieną žodį. Tačiau, pasikeitus dainos aranžuotei, reikėjo tuos žodžius perlipdyti. Vis dėlto tai nebuvo taip lengva, nes dainos pirmtakas buvo kurtas su visai kitokia nuotaika, kitomis, slogesnėmis emocijomis. Tačiau šiuo klausimu į pagalbą atskubėjo elektroninės muzikos prodiuseris Bjornas Holmeslandas ir Sindre'as Skeie'as, kurie prisideda ir prie būsimo albumo gimimo“, – apie dainos atsiradimą pasakoja dainininkas.

„Kai pradėjau kurti dainą, kaip ir minėjau, buvau užsidaręs studijoje, aktyvus gyvenimas man tapo tabu. O gyvenant taip, atitinkamai tampi šiek tiek liūdnesnis – pasikeičia požiūris į išorę. Būdamas tokioje būsenoje pradėjau labiau matyti ir girdėti opią problemą Lietuvoje ir visame pasaulyje – itin didelį depresijos ir liūdesio požymį žmonėse. Tuomet pagalvojau, kad muzika yra vaistas nuo visų ligų. Gal ši daina gali įkvėpti žmones pažiūrėti į šviesą pusę? Gal iš tikrųjų viskas gali pagerėti?“, – apie dainos prasmę pasakoja Mantvydas Sabaitis.

Kipro Kublicko nuotr./Mantvydas Sabaitis
Kipro Kublicko nuotr./Mantvydas Sabaitis

Kalbėdamas apie kūrinio instrumentinę pusę, atlikėjas užsiminė, kad muzikinis genas greičiausiai persidavė iš vyresniosios sesers, pianino virtuozės bei mokytojos: „Dar būdamas lopšyje jau girdėdavau jos skambinimą pianinu. Bachas, Bethovenas, Mocartas... Tikiu, kad tai padarė įtaką mano sąmoningumui, muzikos skambesio suvokimui, – pasakoja dainininkas. – Kurdamas dainas stengiuosi derinti kiekvieną garsą, atrasti geriausią sąskambį. Taip viską dėlioju palaipsniui: atradęs tinkamą ritmą jį įrašau, vėliau ieškau kito instrumento, labiau derančio prie ritmo ir dainos žodžių. Taip sluoksniuodamas gaunu muzikinį tortą. Kiekviena kūryba yra ilgų muzikos paieškų kelionė.“

„Tikiuosi, kad daina „It Will Get Better“ atras savo klausytoją. Turime daug negatyvo, daug griuvusių santykių, daug niūrų emocijų dėl tam tikrų išgyvenimų, o gal paprasčiausiai prastą dieną. Ir kalbu ne tik apie Lietuvą. Todėl man bus didžiausias įvertinimas, jei šios dainos žinutė pasieks klausytoją ir pakeis jo požiūrį bei palenks į pozityviąją pusę“, – teigia M. Sabaitis.

Tarsi uždėdamas vyšnaitę ant torto, Mantvydas užsiminė jau beveik baigiantis ir trečiąją dainą, kurią, kaip teigia pats atlikėjas, muzikos prodiuseriai iš Norvegijos laiko būsimu hitu.

VIDEO: MNTD / It Will Get Better

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius