-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 22

Mantvydas Sabaitis pristato naują lietuvišką dainą: tapti jos klipo dalimi kviečia kiekvieną

„Įrašų studija – mano asmeninė meka“, – juokiasi atlikėjas ir dainų autorius Mantvydas Sabaitis. Iš tiesų dabar pramogų ir muzikos atstovams nelengvas metas, kai renginius bei kitas veiklas užgožęs koronaviruso sindromas yra priverstinai uždaręs visus namuose. Vis dėlto į tokią iškilusią situaciją dainą „Aš ir Tu“ pristatantis M.Sabaitis tik moja ranka sakydamas, kad toks laikas – puikus kūrybinių darbų metas.
Mantvydas Sabaitis
Mantvydas Sabaitis / Kipro Kublicko nuotr.

„Manau daugumai kūrėjų karantinas gal net išėjo į naudą, nes laiko išnaudojimas būnant namie tapo monotoniškesnis su mažiau pagundų ir trikdžių kuriant muziką, – apie pakoreguotus muzikinius ir gyvenimo planus dėl vyraujančios pandemijos atviravo atlikėjas. – Be abejonės, COVID-19 virusas yra didelė grėsmė žmogui, todėl visi imasi tam priemonių, kad išvengti žalos sau ir kitiems, tačiau, su muzikantais dažnai juokaujame, kad muzikos prodiuseriai ir kūrėjai kaip sėdėjo savo studijoje taip ir sėdi tik tiek, kad dabar mažiau pagundų blaškytis. Dainų leidyba, bent mano pavyzdžiu, vykdavo ir vyksta nuotoliniu būdu, tad tai tikrai nestabdo mano muzikos kūrinių išleidimo.“

Tamsta nuotr./Mantvydas Sabaitis
Tamsta nuotr./Mantvydas Sabaitis

Tačiau, net ir įprastinė dainų leidyba nuotoliniu būdu, pasak „MNTD“ slapyvardžiu prisistatančio Mantvydo Sabaičio, karantino metu nebuvo tokia kaip įprastai. Kuriant dainą „Aš ir Tu“ teko ir improvizuoti, rašoma pranešime spaudai.

„Šiuo atveju, o tiksliau – karantino laikotarpiu, išleisti dainą buvo truputį sunkiau, nes vokalus įrašinėjau savo nedidelėje studijoje, kuri neturi labai geros akustikos, – šypsodamasis dainos kūrybos niuansus pasakoja M.Sabaitis. – Tačiau tai man sukūrė natūralesnį ir jaukesnį jausmą, kuris šioje dainoje man taip gerai jaučiasi ir tas netobulumas net papildo dainos jausmą.“

Žinomas atlikėjas taip pat atvirauja, kad dainos kūrybai ir įrašymui padėjo ir tai, kad dainos žodžius ir muziką kūrė pats, todėl didžiąją dalį galėjo atlikti savo studijoje. Vis dėlto nugludinti bei galutinai užbaigti kūrinį, pasak M.Sabaičio, padėjo ir talentingas muzikos prodiuseris.

„Muziką ir žodžius sukūriau pats, tačiau pabaigti ir sudėlioti viską į vietas padėjo Vytautas Petrošius – Papūga. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokį draugą, kuris puikiai supranta mano viziją ir įdeda labai daug savo darbo ir minčių į galutinį dainos variantą“, – atviravo Mantvydas.

Tamsta nuotr./Mantvydas Sabaitis
Tamsta nuotr./Mantvydas Sabaitis

Ne paslaptis, kad „MNTD“ muziką mėgstantys ir besiklausantys gerbėjai yra įpratę girdėti kūrinius, atliekamus anglų kalba, tačiau naujoji daina „Aš ir Tu“ įrašyta gimtąja lietuvių kalba. Kaip teigia M.Sabaitis, ši daina gimė kaip instrumentinis eksperimentas.

„Turbūt kiekvienas kūrėjas galėtų patvirtinti, kad lietuvių kalba yra gana sudėtinga kurti dainoms, tačiau kaip kūrėjai mes ieškome naujų iššūkių, kurie leistų mums judėti i priekį ir patyrinėti naujas kūrimo „žemes”, – dainos kūrybos subtilybes atskleidžia atlikėjas. – Ši daina gimė kaip instrumentinis eksperimentas, kuriuo prieš porą mėnesių buvau pasidalinęs savo feisbuko paskyroje ir po jo gavau daug gražių žinučių ir paskatinimų pabaigti pradėtą darbą, tad štai ir jis. Kodėl ne anglų kalba? Kaip ir su kiekviena daina, tu pajauti vibe’ą, prie kurio ir taikaisi, tad šioje dainoje man norėjosi lietuvių kalbos, o rezultatą galite vertinti patys“.

Išgirskite dainą:

VIDEO: MNTD / Aš ir Tu

Tai, kad daina „Aš ir Tu“ – kitokia savo kalba atlikėjo kūrinių sąraše, yra tik viena naujienos dalis. Pasakodamas apie kūrybos procesą, Mantvydas taip pat atskleidė, kad dainos dar laukia ir vaizdo klipas, kuriame dalyvauti galės visi norintys.

„Turiu idėją, kuri, jau tris mėnesius sukasi galvoje, tačiau jai įgyvendinti būtų reikalingas žmonių indėlis, – intriguoja MNTD. – Idėja būtų tokia, kad žmonės atsiųstų 2-4 sekundžių vaizdo įrašą, kuriame su artimu žmogumi, draugu ar gyvūnėliu galimai apsikabintų, pasibučiuotų ar veiktų kažką kito. Čia jau nuo kiekvieno fantazijos priklausytų. Tik nieko nepadoraus! – juokiasi M. Sabaitis. – Iš šių vaizdų išeitų labai gražus koliažas, kuris atspindėtų „Aš ir Tu“ muzikinio klipo sielą. Jei norėtumėte prisidėti prie būsimo muzikinio klipo, vaizdo įrašą siųskite info.mntd@gmail.com iki gegužės 29 dienos. Kai surinksiu pakankamai trumpų filmukų, sumontuosiu ir pasidalinsiu su visais savo feisbuko ir instagramo paskyrose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius