-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 25

„Mercury“ prizo laimėtojo Michaelo Kiwanukos pasirodymas Vilniuje vyks kitą vasarą

Su vasara ateina geros naujienos. Nors dar teks palūkėti, bet vienas labiausiai lauktų koncertų įvyks – muzikos agentūra „8 Days A Week“ skelbia apie išsaugotą Michaelo Kiwanukos turą Baltijos šalyse.
Michaelas Kiwanuka
Michaelas Kiwanuka / Olivia Rose nuotr.
Temos: 2 Muzika Koncertas

Britų muzikos žvaigždė Vilniaus miestą aplankys 2021 m. birželio 11 d. Visas koncertų turas Europoje išsaugotas ir suplanuotas iš naujo. Dėl pandemijos ir didelių renginių draudimo, koncertas sostinėje perkeliamas dar kartą. Pasirodymo vieta nesikeičia – Kiwanukos muzika užpildys Botanikos sodo pievą Kairėnuose.

Bilietai, kuriuos žiūrovai įsigijo į Kiwanukos koncertą, lieka galioti. Jų savininkams nieko daryti nereikia. Jeigu jūsų netenkina nauja renginio data, koncerto organizatoriai suteiks tokios pat vertės kuponą būsimiems agentūros renginiams. Neapleidžia nuojauta, kad gražesnio koncerto Lietuvoje kitą vasarą tiesiog nebus.

Michael Kiwanuka: Tiny Desk (Home) Concert

VIDEO: Michael Kiwanuka: Tiny Desk (Home) Concert

Vien Lietuvoje Kiwanukos pasirodymą planuoja pamatyti net 4 tūkstančiai žmonių. Kaimynai dar aktyvesni – Estijoje visi bilietai jau išparduoti. Niekam nekyla abejonių, kad jį pamatyti verta ir būtina. Europa išsiilgusi gyvų pasirodymų, bet viskas keliasi į kitus metus – pandemijos mastai pasaulyje išlieka dideli, sudėtinga keliauti po Europą, todėl atlikėjų ir žiūrovų saugumas svarbiausia.

Kiwanuka neabejotinai yra vienas svarbiausių šio dešimtmečio kūrėjų. Apkalbėdamas rasizmo, nelygybės, tapatybės ir santykių temas jis paperka savo nuoširdumu. Paskutinis jo albumas „Kiwanuka“ tai puikiai įrodo. Nors praėjo beveik pusantrų metų, albumo odisėja per apdovanojimus įspūdinga: „Mercury“ statulėlė ir 25 tūkst. svarų sterlingų, „Grammy“ geriausio metų roko albumo nominacija, kurioje Kiwanuka pralošė tik savo dievukams „The Strokes“, „Brit Awards“ nominacija ir kiti.

Karantinas buvo vienas aktyviausių „Mercury“ laimėtojo laikotarpių: „Black Lives Matter“ judėjimo palaikymas, darbas su paslaptingaisiais „SAULT“, didžiųjų apdovanojimų nominacijos ir laimėjimai, nuotoliniai pasirodymai Jimmy Fallono, Stepheno Colberto ir J. Cordeno laidose. Jis taip pat pristatė gyvą pasirodymą iš savo mokyklos, kur kadaise surengė pirmąjį solinį koncertą. Dar „Tiny Desk“ koncertas iš namų ir „Apple Music“ podkastas su seru Eltonu Johnu. Prieš kelias dienas jis pasirodė ir virtualioje Glastonbury festivalio scenoje kartu su tokiais headlineriais kaip „Coldplay“, „Idles“ ar „Haim“. Pamatyti Kiwanuką ekrane buvo atgaiva po ilgos didelių koncertų pertraukos.

Olivia Rose nuotr./Michaelas Kiwanuka
Olivia Rose nuotr./Michaelas Kiwanuka

M. Kiwanuka spėjo užaugto visomis prasmėmis. Jo tekstai gilūs, rimti ir brandūs, o scenos su niekuo nebereikia dalintis. Dabar jis yra savo karjeros viršūnėje, kurią pasiekė nieko nevaidindamas ir nesigėdydamas savos tapatybės.

Michael Kiwanuka – Rule The World (6 Music Festival 2021)

VIDEO: Michael Kiwanuka - Rule The World (6 Music Festival 2021)

Didžiuliame koncertų ture dar kartą perkelti keturiasdešimt pasirodymų, didžioji dalis jų visiškai išparduoti – nuo Prancūzijos salių iki prestižinės „Alexandra Palace“ Londone. Jo muzikos kokybė, balsas ir talentas visus įtikino. Modernus soulas, Kiwanukos šypsena ir gitara bus kitos vasaros garso takelis, kurį jau seniai norėjome išgirsti.

Michaelo Kiwanukos viešnagę Baltijos šalyse pristato muzikos agentūra „8 Days A Week“. Jie taip pat organizuoja Kiwanukos pasirodymus Latvijoje ir Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius