Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

Merūnas pristato sudėtingiausią savo programą: „Po jos žmonės nebedainuoja“

Gruodžio mėnesį Merūnas Vitulskis surengs iškilmingus solidžios programos koncertus „Pasaulio klasikos hitai“. Akompanuojant orkestrui „Vilniaus sinfonietta“, turėsime puikią progą dar kartą įsitikinti, ko vertas geriausias Lietuvos tenoras.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Gedimino Daškevičiaus nuotr.

„Pasaulio klasikos hitų“ programai jis atrinko garsiausius kūrinius, kuriuos atlikti reikia ne tik nepaprasto vokalinio talento, bet ir išlavintos technikos, puikaus balso valdymo ir emocinio išjautimo. Koncertų „Pasaulio klasikos hitai“ turo pabaiga bus iškilminga: gruodžio 26 dieną – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, 29 dieną – Kaune „Žalgirio“ arenoje ir paskutinę metų dieną – Vilniuje „Siemens“ arenoje.

Mes visi jau ne kartą girdėjome jo atliekamą „Nessun Dorma“ (iš G.Puccini „Turandot“). Vieną sudėtingiausių iš populiariųjų arijų. Ją įtraukti į programą – kiekvieno tenoro siekiamybė. Tačiau įtraukti – viena, o puikiai atlikti – visai kas kita.

1990 metų pasaulio futbolo taurės išgarsintame šios arijos įraše legendinis Luciano Pavarotti taip aukštai iškėlė kūrinio atlikimo kartelę, kad iki šiol visi bandymai lyginami su juo.

Andrea Boccelli, Jonas Kaufmannas, Mario Lanza, Jose Carreras, Placido Domingo, Beniamino Gigli, Franco Corelli, Paul Potts – tik keli garsūs vardai, kurie metė „Nessun Dorma“ iššūkį. Smagu, kad šalia jų galime įrašyti ir Merūną.

Išgirdę jo atlikimą, operos mylėtojai ir profesionalai Lietuvoje bei užsienyje negailėjo jam labai gerų žodžių.

Tačiau Merūnas kuklinasi: „L. Pavarotti buvo tas, kuris gimsta kartą per milijoną metų. „Nessun Dorma“ nėra tenorų varžybos, nes tokio atlikimo, kokį pasauliui dovanojo Pavarotti, pakartoti neįmanoma, o ir nereikia. Bandau atrasti savo spalvą. Džiaugiuosi, kad vis dar tobulėju. Be to, galiu išduoti paslaptį – yra kūrinių, kuriuos dar sunkiau atlikti, nei „Nessun Dorma“, tik jie nėra tokie išpopuliarinti.“

Tarp tokių jis mini Rudolfo ariją iš G.Puccini „Bohemos“, kurią jau daug metų atlieka tiek Lietuvos, tiek užsienio operų scenose.

O žiemos koncertams jis rengia įspūdingą populiariosios klasikos programą: nuo „Caruso“ iki „O sole mio“, nuo „Ave Maria“ iki „Vivo per lei“. O taip pat sąraše – kūriniai, kurių vien pavadinimai daro įspūdį: „Miserere“, „The Prayer“, „Brucia la Terra“, „La donna mobile“ ir t.t.

Tai bus ne tik solidžiausia, bet ir vokališkai sudėtingiausia ir didingiausia programa, kokią tik Merūnas iki šiol yra atlikęs.

„Dainuosiu tokius kūrinius, po kurių žmonės paprastai jau nieko nebedainuoja, nes nebeturi balso“, – juokiasi jis.

Merūnas niekada nepraleidžia progos pajuokauti. Puikus humoro jausmas daro jį dar labiau išskirtiniu solidžiame operos pasaulyje.

Todėl verta laukti metų pabaigos ir „Pasaulio klasikos hitų“. To jausmo, kai nugara laksto šiurpuliukai ir kaupiasi ašaros nuo muzikos pagimdytos jėgos ir nežemiško grožio.

Verta laukti to išskirtinio vakaro, kai į sceną užkops geriausias Lietuvos tenoras ir jo įstabus balsas, kukli asmenybė bei humoro jausmas sukurs nepakartojamą koncertą, po kurio publika plos atsistojusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius