-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 10

Radijo stotyje „Gaudeamus“ – užsienio didžėjų laidos

Jei gerai dirbi – įvertinimo tikrai sulauksi. Šią nerašytą taisyklę Kauno technologijos universiteto radijo stočiai „Gaudeamus“ patvirtino garsūs užsienio didžėjai. Žvaigždės kauniečiams nemokamai pasiūlė savo kurtas laidas.
KTU radijas „Gaudeamus“ peržengė universiteto ribas – jo klausosi ir laidas jam kuria ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai.
KTU radijas „Gaudeamus“ peržengė universiteto ribas. / „Gaudeamus“ archyvo nuotr.

„Anksčiau turėjome tik keletą autorinių laidų. Todėl, norėdami pritraukti įvairiapusiškesnį alternatyvios muzikos klausytojų ratą, pradėjome intensyviai bendrauti su pasaulio muzikos įrašų kompanijomis, radijo laidų vedėjais“, – pasakojo 2005 m. įkurtos radijo stoties „Gaudeamus“ direktorius Paulius Sluškonis.

Šias pastangas vainikavo šešios naujos laidos, kuriose skamba išskirtinė ir net patiems išrankiausiems muzikos gurmanams mažai girdėta muzika. Pirmasis netikėtas kauniečių kontaktas užsimezgė su Philu Driveriu, Didžiojoje Britanijoje įkūrusiu muzikos įrašų kompaniją „Soul Unsigned“. Ji remia ir populiarina nepriklausomus soulo, fanko, džiazo ir „R&B“ stilių muzikos atlikėjus bei kuria specialią radijo laidą „Soul Unsigned Show“.

P.Driveris ją nemokamai pasiūlė radijo stočiai „Gaudeamus“. Deja, dėl didelio užimtumo britas kol kas sustabdė laidų rengimą.

Nepraėjus nei savaitei po „Soul Unsigend Show“ įtraukimo į programą, „Gaudeamus“ elektroninio pašto dėžutėje atsidūrė Londone dirbančio radijo laidų vedėjo Aja laiškas. Jis su savo broliu Marky Marku transliuoja originalias laidas internetinėje radijo stotyje „Jazz Syndicate Radio“, kuri patenka tarp geriausiai pasaulyje vertinamų radijo stočių.

Viena išskirtiniausių „Gaudeamus“ eteryje skambančių radijų laidų yra „Global Soul-Jah“. Ją rengia šiuo metu viena labiausiai vertinamų įrašų kompanijų pasaulyje „BBE Records“ bei garsus muzikos
konsultantas, prodiuseris, didžėjus Jamesas Barrie.

„Po kiekvienos naujos „Global Soul-Jah“ laidos tenka pripažinti, kad apie muziką ir jos galimybes žinome dar labai nedaug. J.Barrie'io žodžiais tariant, jo laidose „juodaodė prigimtis ir globalūs ritmai pasitinka techno ateitį“, – susižavėjimo neslepia P.Sluškonis.

„Gaudeamus“ taip pat transliuoja italo DJ Simone Vimercati radijo „miksus“ „Jazz It Up!!!“, Prancūzijoje kuriamą laidą apie avangardinę muziką ir laisvąjį džiazą „Tarans Free Jazz Hour“.

P.Sluškonis džiaugiasi, kad tarp gausybės radijo stočių pavyko atrasti savo nišą. Jo teigimu, „Gaudeamus“ klausytojai – į džiazą ir pačias įvairiausias jo atmainas linkę muzikos mylėtojai, kuriems įdomios muzikinės naujienos, nauji vardai, muzikinės kryptys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius