Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 20

Mini albumą „Ceremony“ išleidusi grupė „Deeper Upper“ gerbėjams žada kokybiškos muzikos dozę

Rokeriai „Deeper Upper“ penktadienį pasitiko šventiškai. Keturių talentingų vaikinų kolektyvas savo rankose laiko ką tik išleistą naują mini albumą „Ceremony“. „Šis albumas – svarbi ceremonija mūsų muzikinėje karjeroje“, – Žmonės.lt sakė grupės gitaristas Ignas Ivaška, pakvietęs į albumo pristatymą sostinės bare „Liverpool“.
Renginio akimirka
„Deeper Upper“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Prieš dvejus metus, 2013-ųjų pavasarį, su mini albumu „Structures“ debiutavę muzikantai ir šįkart atsisakė pilno albumo idėjos. Pasak jų, albumas neturi būti visų esamų grupės dainų rinkinys. „Ceremony“ sudaro keturi kūriniai, iš kurių viena daina „Unity“ daugeliui grupės gerbėjų jau puikiai pažįstama. Kitos trys dainos jau kelis kartus skambėjo grupės koncertuose, tačiau kol kas dar nespėjo stipriai išpopuliarėti.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Deeper Upper“

„Kiekvienos dainos kūrybinis procesas buvo gana ilgas, todėl nusprendėme, kad metas pagaliau joms suteikti kitą, apčiuopiamą formą ir įrašyti albumą. Tiesa, nenorėjome jo perkrauti. Mums svarbu, kad viskas jame nuo pirmos iki paskutinės minutės būtų atlikta tobulai, todėl visos dainos čia skamba taip, kaip gali skambėti geriausiai“, – sakė Ignas.

Šį mini albumą „Deeper Upper“ vadina nors ir nedideliu, bet brandžiu kūriniu. Muziką dainoms kūrė visi grupės nariai, prie jų tekstų labiausiai prisidėjo klavišininkas Evaldas Arlauskas. „Visos mūsų dainos priverčia jaustis pakylėtai, pamiršti kasdienius buitinius dalykus. Stengiamės žvelgti giliau ir kalbėti apie aukštesnius, gal net kiek filosofinius dalykus: santykius, ryšį tarp žmonių“, – pasakojo Ignas.

Didelį dėmesį kolektyvas skyrė ir subtiliam viršeliui, kurį kūrė jaunas ambicingas dizaineris Martynas Povilionis. „Daug tarpusavyje diskutavome, kaip kiekvienas iš grupės narių įsivaizduojame ceremoniją. Norėjome, kad tas paveiksliukas viršelyje nebūtų pateiktas tiesiogiai, kad liktų šiokia tokia paslaptis. Dizainerio pasiūlyta idėja mums visiems labai patiko, o kaip tai interpretuos mūsų gerbėjai, priklauso nuo kiekvieno asmeniškai“, – mintimis dalijosi Ignas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Albumas „Ceremony“

Dainą „Unity“ grupė vadina varomuoju albumo singlu. Kiek daugiau nei prieš savaitę muzikantai pristatė ir Sauliaus Baradinsko režisuotą dainos vaizdo klipą, kurį, kai patys sako „ne visiems bus patogu tai žiūrėti“. Apie vienybę pasakojančiame kūrinyje galima išvysti ir provokuojančių kadrų, į kuriuos meniškai įsipynęs seksas, skirtingų rasių atstovai, narkotikai, homoseksualių porų santykiai.

VIDEO: Deeper Upper - Unity [Official Music Video]

Kol kas tai vienintelė vaizdo klipą turinti albumo daina, tačiau „Deeper Upper“ nariai neatmeta galimybės greitu metu į dienos šviesą išleisti ir naujų kūrinių video versijas. „Idėjų yra, tačiau kol kas jų nenorime išduoti. Kol kas koncentruojamės į koncertinį turą“, – sakė Ignas.

Savo pasirodymų seriją grupė pradės jau šįvakar tame pačiame „Liverpool“ klube. „Deeper Upper“ planuose – keli pasirodymai Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Alytuje. Vėliau kolektyvas žada aplankyti Latviją ir Estiją, tačiau koncertų datas kaimynėse šalyse dar tikslina.

Albumą bus galima įsigyti koncertų metu, taip pat – elektroninėje erdvėje, jį galima rasti parduotuvėse „iTunes“, „Amazon“.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Deeper Upper“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius