-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 01

Mirė hauso muzikos „krikštatėvis“ Frankie Knucklesas

Antradienį mirė hauso muzikos pionierius Frankie Knucklesas, kuris „miksavo“ įrašus tokioms žvaigždėms kaip Michaelas Jacksonas, Whitney Houston ir „Depeche Mode“, pranešė laikraštis „Chicago Tribune“. Jam buvo 59-eri.
Frankie Knucklesas
Frankie Knucklesas / AOP nuotr.
Temos: 1 Muzika

Naujienas apie Čikagos hauso muzikos „krikštatėvio“ mirtį patvirtino jo ilgametis verslo partneris Frederickas Dunsonas. Jis sakė, kad F.Knucklesas dėl kol kas nežinomų priežasčių netikėtai mirė namuose ir kad daugiau detalių bus paskelbta vėliau antradienį.

Dar šį savaitgalį F.Knucklesas didžėjavo Londono klube „Ministry of Sounds“.

Niujorke išmokęs būti klubų didžėjumi, F.Knucklesas aštuntojo dešimtmečio pabaigoje persikraustė į Čikagą ir išgarsėjo kaip vienas įtakingiausių šio miesto šokių muzikos veikėjų. Į miestą jis atvyko kaip tik tuo metu, kai disko muzika ėmė nykti ir kai tą tendenciją akcentavo vietos didžėjus Steve'as Dahlas, susprogdindamas šimtus disko albumų.

„Mačiau tą avantiūrą, kurią Steve'as Dahlas padarė „Disco Demolition Night“, ir man ar mano draugijai tai nieko nereiškė, – minėtam laikraščiui yra pasakojęs F.Knucklesas. – Tačiau tai išgąsdino įrašų kompanijas, tad jos liovėsi pasirašinėti kontraktus su disko atlikėjais. Todėl mes Čikagoje sukūrėme savo medžiagą, kad užpildytume spragą“.

VIDEO: Frankie Knuckleso „sumiksuota“ „Depeche Mode“ daina „Wrong“

F.Knucklesas soulo ir ritmenbliuzo įrašus paversdavo šokių muzika, pristatydavo naujus naujų hauso atlikėjų singlus ir akcentuodavo ritmą. Jis taip pat kurdavo scenarijus, kūrybiškai panaudodavo garsą ir šviesas.

„Kartais aš išjungdavau visas šviesas ir paleisdavau įrašą, tarsi traukinys dideliu greičiu tuoj pat rėšis į klubą. Žmonės netekdavo proto“, – yra pasakojęs jis.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje F.Knucklesas ir daugelis jo kolegų buvo žvaigždės besiformuojančioje Europos reivo scenoje. F.Knucklesas juokavo, kad galėdavo vaikščioti Čikagos gatvėmis neatpažintas, bet Europos oro uostuose jį pasitikdavo minios gerbėjų.

„Manęs tai visai neerzino, – sakė jis. – Nesu toks žmogus, kuris gyventų dėl šlovės. Jei galiu turėti gražius, švarius namus, galiu padėti maisto ant stalo ir pralinksminti savo draugus, man to gana. Man nereikia, kad visur būtų išklijuotas mano veidas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius