Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 02

Monika Linkytė Pažaislio vienuolyne surengs didžiausią vasaros koncertą, pasirūpins net vaikais

Dainininkė Monika Linkytė jau sekmadienio, rugpjūčio 4 d., vakarą, surengs didžiausią šių metų vasaros koncertą. Žinoma atlikėja viename puikiausių brandžiojo baroko architektūros šedevrų Šiaurės Rytų Europoje pasirodys ne viena, tačiau su styginių kvintetu.
Monika Linkytė Pažaislio vienuolyne surengs koncertą su styginių kvintetu
Monika Linkytė Pažaislio vienuolyne surengs koncertą su styginių kvintetu / Organizatorių nuotr.

Pirmą kartą koncerto rengėjai pasirūpins ir į koncertą atvykusių klausytojų vaikais – specialioje zonoje mažiesiems bus surengti kūrybiniai užsiėmimai.

Didžiausias koncertas – kartu su styginių kvintetu

Pažaislio vienuolyne sekmadienį rengiamam koncertui pasirinkta ir ypatinga muzikinė partnerystė – ant scenos Pažaislyje drauge pasirodys geriausias styginių kvintetas Lietuvoje.

„Kažkada, turbūt dar prieš 4 metus, įgyvendinau seną svajonę – koncertuoti kartu su styginių instrumentų kolektyvu. Tada pirmą kartą ir parengėme bendrą programą. Ruošiantis šiam įspūdingam koncertui tokioje unikalioje vietoje, pamaniau, kad tokiai aplinkai styginių kvintetas turėtų tikti idealiai!“, – sako Monika.

Organizatorių nuotr./Monika Linkytė Pažaislio vienuolyne surengs koncertą su styginių kvintetu
Organizatorių nuotr./Monika Linkytė Pažaislio vienuolyne surengs koncertą su styginių kvintetu

Koncertui Pažaislyje Giedrius Nakas suarandžavo naujas Monikos dainas. Visgi net ir atpažįstamos dainos skambės kitaip dėl šalia skambančios instrumentų kompanijos. Be to, G.Nako aranžuotės, koncerto rengėjų teigimu, prideda tam tikros prabangos muzikoje.

„Man styginiai yra labai jautrūs, net gaivališki instrumentai. Man jie tarsi karalienė, kuriai nereikia karūnos – visi ir taip mato, jaučia jos solidumą“, – įsitikinusi atlikėja.

Išgyvena kūrybinės kaitos etapą

Savotišką kūrybinės brandos ir muzikinio stiliaus kaitą išgyvenanti Monika Linkytė Pažaislio vienuolyne atliks ir senų, ir naujų, dar niekuomet neskambėjusių dainų.

„Sekmadienio vakarą su klausytojais dalinsiuosi tiek senomis, puikiai pažįstamomis dainomis, tiek naujomis, kurias rašiau jau gyvendama ir mokydamasi Londone. Niekas dar nėra girdėjęs šių dainų, tad labai jaudinuosi – mano klausytojams jos skambės pirmą kartą!“ – prisipažįsta Monika.

Organizatorių nuotr./Monika Linkytė
Organizatorių nuotr./Monika Linkytė

Studijas prestižiniame Britų ir airių moderniosios muzikos institute (BIMM) Londone neseniai baigusi žinoma atlikėja vasarą leidžia Lietuvoje, aktyviai repetuoja ir klausytojams ruošiasi pristatyti nemažai naujų dainų.

„Metai Londone man – intensyvaus mokymosi, nuolatinio augimo, tobulėjimo metai. Skirtingi žmonės, patys įvairiausi muzikiniai stiliai, profesinės pamokos, neišvengiamai paliko įspaudą ir mano kuriamai bei atliekamai muzikai.

Pamažu keičiantis man, keičiasi ir mano muzika. Pažaislyje klausytojai turės pirmąją galimybę šį pokytį pažinti ir man be galo svarbu, jog mano gerbėjai pamiltų ir naująją mano muziką,“ – pasakoja Monika.

Galimybė jaunai atlikėjai ir rūpestis klausytojų vaikais

Jau kelerius metus savo koncertų metu žinoma dainininkė remia jaunus talentus bei, kaip pati sako, „dalijasi savo žinomumu“ su tais, kurie yra dar tik kūrybinio kelio pradžioje.

Aleksandro Broko nuotr./Monika Linkytė
Aleksandro Broko nuotr./Monika Linkytė

„Džiaugiuosi, jog koncertą Pažaislyje pradės nuostabi, jauna dainininkė ir kūrėja – Liucė. Jos muziką aptikau socialinėje erdvėje ir mane ji iškart papirko. Norėčiau, kad Liucę pažintų visa Lietuva“, – teigia Monika.

Žinomai dainininkei svarbu padėti jauniems talentingiems atlikėjams būti išgirstiems, su jais pasidalinti scena. Monikos manymu, „vis dar gana dažnai sėkmės pasiekę atlikėjai jauniems talentams užmiršta palikti praviras duris, pro kurias jiems patiems pavyko prasisprausti.“

Ypatingo koncerto rengėjai Kaune pirmą kartą pasirūpins ne tik gera nuotaika, tačiau ir klausytojų vaikais. Pastariesiems specialioje zonoje bus surengti kūrybiniai piešimo užsiėmimai, tad tėveliai galės ramiai mėgautis muzika, o jų vaikais bus prasmingai užimti.

Nors bilietų nebeliko, galima įsigyti stovimų bilietų

Visi bilietai į Monikos Linkytės ir Styginių kvinteto pasirodymą Pažaislio vienuolyne jau „iššluoti“. Vis dėlto nenorėdami nuvilti gerbėjų, koncerto organizatorius – didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“ – suteikia galimybę klausytojams įsigyti stovimų bilietų.

„Su nekantrumu laukiu sekmadienio koncerto. Tai savotiškas pasimatymas tarp besikeičiančios manęs ir mano klausytojų. Neabejoju, kad šis pasimatymas bus šiltas ir išliekantis“, – šypsosi Monika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius