-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 14

MTV videomuzikos apdovanojimų ceremonijoje viešpatavo velionis popmuzikos karalius Jacksonas (nuotraukos)

Prieš daugiau nei du mėnesius miręs JAV popmuzikos grandas Michaelas Jacksonas viešpatavo sekmadienį vykusioje MTV videomuzikos apdovanojimų (VMA) apdovanojimo ceremonijoje, o didžiausios šios industrijos garsenybės, vadovaujamos jo sesers Janet Jackson ir Madonnos, reiškė pagarbą „karaliui“.
MTV videomuzikos apdovanojimai
MTV videomuzikos apdovanojimai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per ekstravagantišką ceremoniją, kuri vyko Niujorko koncertų rūmuose „Radio City Hall“, MTV „Mėnulio žmogeliuko“ („Moonman“) apdovanojimas už geriausią šių metų vaizdo klipą, buvo įteiktas atlikėjai Beyonce už dainą „Single ladies“.

„Mėnulio žmogeliuko“ apdovanojimas už geriausią popmuzikos vaizdo klipą atiteko atlikėjai Britney Spears už „Womanizer“. Geriausiu roko vaizdo klipu pripažinta grupės „Green Day“ daina „21 Guns“, atlikėjas Eminemas pelnė laurus hiphopo vaizdo klipo kategorijoje už „We Made You“, o Lady GaGa, kuri per ceremoniją kelis kartus pakeitė savo drabužius, buvo išrinkta geriausia nauja atlikėja už „Poker Face“.

Paauglė kantri muzikos žvaigždė Taylor Swift pelnė apdovanojimą geriausio moters vaizdo klipo kategorijoje už „You Belong With Me“, tačiau jos padėkos kalbą sutrikdė raperis Kanye Westas, kuris įsiveržė į sceną, atėmė mikrofoną ir pareiškė, kad jam labiausiai patiko Beyonce klipas.

Susijaudinusi Madonna sakė, kad Michaelas Jacksonas „ne vien privertė jus panorėti šokti, bet ir privertė patikėti, kad sugebate skraidyti“.Beyonce neliko skolinga ir, priimdama jai skirtą apdovanojimą, pakvietė T.Swift sugrįžti į sceną.

Tačiau daugiausiai liaupsių susilaukė M.Jacksonas, kuris mirė birželio 25 dieną, eidamas 51 metus: pagiriamąsias kalbas apie jį sakė ceremonijos vedėjas Russellas Brandas ir daugelis pelniusių apdovanojimus atlikėjų.

„Popmuzikos karalienė“ Madonna vakarą pradėjo prisimindama „vieną iš didžiausių talentų, kurį pažino šis pasaulis“.

Susijaudinusi atlikėja sakė, kad M.Jacksonas „ne vien privertė jus panorėti šokti, bet ir privertė patikėti, kad sugebate skraidyti“.

Tačiau pagyrusi mirusią garsenybę Madonna taip pat priminė liūdnesnius faktus, sakydama, jog ji ir daugelis kitų nesugebėjo padėti M.Jacksonui, kai jo gyvenimas pradėjo šlyti dėl sveikatos problemų, karjeros nuosmukio ir kaltinimų dėl vaikų tvirkinimo.

„Aš jį apleidau, – sakė ji. – Mes jį apleidome, nes leidome žlugti šiai didingai būtybei, kuri užliejo pasaulį savo ugnimi“.

„Dauguma mūsų nusigręžėme nuo jo“, – pridūrė ji, o savo kalbą baigė šūksniu: „Tegyvuoja karalius!“

Janet Jackson vėliau atkartojo šokio judesius iš vaizdo klipo „Scream“, kurį ji vienintelį sukūrė kartu su savo broliu, o už scenos esančiame dideliame ekrane buvo rodomas originalus klipas.

Britų komikas R.Brandas, kuris šią ceremoniją vedė dėvėdamas cilindrą, taip pat prisiminė išėjusią superžvaigždę.

„Šis vakaras dedikuojamas didžiajam Michaelui Jacksonui“, – sakė jis.

Los Andželo koroneriai nurodė, kad M.Jacksono mirtis laikoma nužudymu, tačiau prokurorai kol kas nepateikė kaltinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius