Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 21

Nakties muzika: elektroninės muzikos prodiuserė Mexeny pristato singlą „Better Stop“

„Įsivaizduokite, kad esate naktiniame klube, milžiniškame vakarėlyje, kur daug šviesų, triukšmo, alkoholio. Jūs pradedate gerti, ir muzika ima girtėti“, – apie debiutinio singlo „Better Stop“ atmosferą pasakoja Mexeny. Tiesa, slapyvardžiu prisistatanti autorė nėra muzikos pasaulio naujokė. 
Mexeny
Mexeny / Asmeninio albumo nuotr.

„Pradėjau nuo bliuzo, psichodelinio roko ir gerą dešimtmetį gyvenau šiuose žanruose. Tačiau kaip muzikos klausytojas, jau kurį laiką buvau nutolusi nuo to garso. Elektroninis, sintetinis skambesys, manau, šiandien leidžia giliau įsiskverbti į šio laikmečio nuotaikas“, – teigia Mexeny.

Tapatybės kol kas neatskleidžianti atlikėja pasakoja, jog kurdama „Better Stop“, turėjo kinematografinę kūrinio viziją.

Asmeninio albumo nuotr./Mexeny
Asmeninio albumo nuotr./Mexeny

„Viskas prasideda triukšmingoje erdvėje, kurioje blaškosi mergina, išgyvenanti didžiules vidines prieštaras. Ji yra vakarėlyje, kur daug intrigų ir nuotykių. Sukasi galva, kojos pačios veda į priekį, o vidinis balsas įspėja – you better stop.

Kažkuriame etape viskas plyšta, mergina išsilaisvina iš šios keistos emocijos, įžengdama į atvirą erdvę. Jausmas garse, lyg būtum prigulęs ant rasotos žolės ir sugertum naktinį vasaros dangų“, – dainos siužetą atskleidžia kūrinio autorė.

Muzikos prodiuserė įsitikinusi, jog siužetas – svarbi kūrybinio proceso dalis. „Kai rašydamas muziką ją iliustruoji, savo vaizduotėje sukuri antrinį vaizdinį pasakojimą, yra daug paprasčiau kūrinio emociją, mintį ir atspalvį perteikti klausytojui, o kartu ir komandai, su kuria dirbi“, – įsitikinusi atlikėja.

Netolimoje ateityje žadanti pristatyti ir daugiau kūrinių, o metų pabaigoje – debiutinį EP, Mexeny teigia, kol kas kurianti viena: „Tai – ir didžiulis iššūkis, ir kartu visiška laisvė. Niekas už tave nesugalvos partijų, kita vertus, niekas jų ir neprimes. Bet kuriuo atveju, visas šis procesas reikalauja žvėriško darbo, kurį dirbdamas jauti didžiulį džiaugsmą.“

VIDEO: Mexeny – Better Stop

Better Stop: mixing/mastering – Normantas Ulevičius („Zert Music“).

Daugiau apie atlikėją rasite jos feisbuko paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius