Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

„Naktinių personų“ sugrįžimas: auksiniai hitai, meilės išpažintis ir netikėta frazė iš Alano Chošnau lūpų

Dešimt albumų, gausybė muzikinių apdovanojimų, tūkstančiai koncertų ir rekordiškos gerbėjų minios – tik keli, tačiau iškalbingi faktai apie vieną didelio populiarumo sulaukusių grupių Lietuvoje. Prieš 12 metų skirtingais keliais pasukę „Naktinių personų“ bendražygiai Alanas Chošnau ir Aras Vėberis penktadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje vėl suvienijo savo jėgas. Koncertu sostinėje jie pradėjo grupės turą „Po 20 metų“.
Alanas Chošnau
Alanas Chošnau / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Nors renginys turėjo prasidėti 19 valandą, scenoje grupės muzikantai pasirodė praėjus 40 minučių. Netrukus prie jų prisijungė ir A.Chošnau su A.Vėberiu. Atlikėjams pasirodžius scenoje gerbėjai, kurių šį vakarą buvo apie keturi tūkstančiai, juos sutiko audringomis ovacijomis ir šūksniais. Koncertą grupė pradėjo daina „Paskendęs miestas“.  

„Labai ilgai laukiau tos akimirkos, kai galėsiu užlipti ant scenos su Aru ir pasakyti: „Labas vakaras, Vilniau“, – po pirmos dainos į publiką kreipėsi Alanas. Grupei atliekant dainą „Tiems, kurie mūsų negirdi“, kai kurie dainavo drauge, tačiau daugelis salėje vis dar ramiai stebėjo pasirodymą.

„Ateina diena, kai pagalvoji apie tai, ką kažkada sukūrei ar padarei, o vėliau apleidai. Tada atsiranda noras vėl viską sugrąžinti atgal. Su jumis – „Išsvajotas rytas“, jis išaušo“, – kreipėsi į publiką Alanas ir toliau tęsė pasirodymą.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Aras Vėberis ir Alanas Chošnau
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Aras Vėberis ir Alanas Chošnau

Koncerto metu visi hitai suskambo naujai ir dar negirdėtai. Jie sugrąžino gerbėjams tuometinius sentimentus ir dovanojo nostalgija pulsuojančią atmosferą. „Naktinės personos“ didelį dėmesį pasirodymo metu skyrė apšvietimui, garsui ir scenografijai, kuri nustebino ne vieną.

Alanas koncerto metu vilkėjo tamsiai mėlynos spalvos klasikinio stiliaus kostiumą ir juodą liemenę. Aras scenoje pasirodė su juodomis kelnėmis ir tokios pat spalvos marškiniais bei odine liemene.

„Jūs kažkokie ramūs per pertraukas“, – po kelių dainų publiką siausti skatino A.Chošnau. Po tokių atlikėjo raginimų pasigirdo dainos „Tik vienas žodis“ akordai ir publika pradėjo labiau judėti ir dainuoti.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Aras Vėberis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Aras Vėberis

Prieš atlikdamas dainą „Ten, kur baigiasi“, A.Chošnau prisiminė savo jaunystę ir pasidalino prisiminimais. „Vilnius – mano gimtasis miestas, kuriame užaugau. Prisimenu, kai vaikščiodavome apsivilkę siauras kelnes, išskustais bakenbardais. Šaukdavome „žalia, balta“ ir eidavome žiūrėti futbolo rungtynių. Tada pagalvodavau, kokia Lietuva yra graži ir vieninga. Noriu, kad jums šį vakarą viskas būtų gerai, kad jūs būtumėte patys laimingiausi žmonės“, – pasakojo atlikėjas. 

Atskleidė, kaip pradžioje vadinosi grupė

„Kas galvojo, kad viskas taip apsisuks, kad aštuonių metų berniukas, kuris užaugo čia, Lietuvoje, pradėjęs eiti į mokyklą suprato, ko jis nori. Pradėjo galvoti apie muziką, nes tai buvo būdas pabėgti nuo realybės. Esu dėkingas mokyklos direktoriui, kad nupirko sovietiniais dar laikais aparatūrą ir davė trečią aukštą, o ne kokį rūsį, mums muzikuoti. Kokių tik pavadinimų nebuvo mūsų grupės. Pirmasis buvo „Žalias ledas“. O vėliau susitikome su Aru ir gimė pavadinimas, kurio niekas negali pamiršti 20 metų“, – pasakojo A.Chošnau.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau

Bičiulio įkvėpiantys žodžiai

Alanas juokavo ir klausė gerbėjų, ar jie yra atsipalaidavę, ar gerai leidžia laiką, ir papasakojo, kas jį pralinksmino prieš koncerą.

„Aš tavo vietoje apsitriesčiau, jei man reikėtų dainuoti šį vakarą pilnai salei“. Mane tai įkvėpė.

„Šiandien prieš koncertą susitikau su vienu geru bičiuliu, kuris man pasakė: „Aš tavo vietoje apsitriesčiau, jei man reikėtų dainuoti šį vakarą pilnai salei“. Mane tai įkvėpė. Esu dėkingas jums, nes be jūsų nebūtų mūsų“, – kalbėjo atlikėjas, prajuokinęs ir gerbėjus, ir muzikantus. 

Vėliau Alanas pareiškė, kad atliks kultinę dainą, po kurios įsibėgėjo grupės veikla. Jis sakė besidžiaugiantis, kad ši daina buvo sukurta, nes be jos nebūtų „Naktinių personų“. Suskambus pirmiems „Labai norėčiau“ akordams, salė pradėjo šėlti ir dainuoti kartu. Vėliau vienas po kito buvo atlikti grupės hitai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Pakvietė gerbėją ant scenos

„Norėčiau ant scenos pakviesti vieną paną. Kur mūsų apsauga?“, – kreipėsi į susirinkusius Alanas. Visos merginos pradėjo klykti ir kėlė rankas, nes norėjo atsidurti ant scenos kartu su savo dievaičiu. Laimė nusišypsojo Dinarai.  Užlipusi ant scenos mergina pareiškė: „Aš tave vis dar myliu.“ Alanas juokavo: „O ką šiuo atveju turėtų pasakyti vedęs vyras?“ Jai A.Chošnau sudainavo „Naktinių personų“ hitą „Kaltas ruduo“, o vėliau apdovanojo bučiniu į skruostą ir šiltu apkabinimu.

Grupė dar labiau išjudino publiką bei privetė šokti ir drauge dainuoti pagal dainą „Ša la la“. Po to Alanas pareiškė, kad trumpam juos paliks su grupe ir po pertraukos sugrįš į sceną. Gerbėjai kantriai laukė atlikėjų ir nejudėjo iš savo vietų. Po beveik penkių minučių scenoje pasirodė A.Chošnau ir tik vienas muzikantas. Atlikėjas sudainavo jausmingą baladę „Kai jausmai užvaldo širdį“. Jis taip pat praprašė klausytojų įsijungti mobilius telefonus – netrukus ją užtvindė šviesos jūra.

Po šios dainos atgal į sceną sugrįžo likę muzikantai. „Toliau tęsiame“, – pareiškė Alanas ir  toks jo pasakymas sulaukė gerbėjų palaikymo.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainora ir Alanas Chošnau
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dinara ir Alanas Chošnau

Padėkos žodžiai gerbėjams

„Mes labai daug dirbome iš visos širdies pusę metų, nes galvojome apie jus. Ačiū jums labai. Simboliškai mes užbaigsime koncertą daina „Debesų laivai“, nes tai yra paskutinė daina, kurią mes išleidome prieš išsiskirstant. Su meile jums čia ir dabar“, – tarė A.Chošnau, baigiantis beveik dvi su puse valandos trukusiam koncertui. Skambant paskutinei dainai salė nenustojo ploti ir dėkoti į sceną sugrįžusioms „Naktinėms personoms“.

Portalas Žmonės.lt primena, kad koncertinio turo po Lietuvą metu „Naktinės personos“ pasirodys dar keturiuose miestuose – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Vėliau muzikantai žada surengti kelis pasirodymus užsienyje.

VIDEO: „Naktinės personos“ – „Kaltas ruduo“
VIDEO: „Naktinės personos“ – „Ša la la“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius