-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12

Naują albumą „12 mėnuo“ pristačiusi grupė „Merlin“ populiarumo nesitiki, bet uždirbti norėtų

„12 mėnuo“ – taip vadinasi naujausias prieš beveik 20 metų susikūrusios roko muzikos grupės „Merlin“ albumas, gerbėjams sostinės muzikos klube „Tamsta“ pristatytas ypatingą, magišką datą: 2012-12-12. Koncerto metu svečiams pristatytas ir grupės kūrinio „Patikėk“ vaizdo klipas, o apie viską plačiau muzikantai pasakojo dar prieš koncertą suorganizuotoje spaudos konferencijoje.
Grupės „Merlin“ koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 „Merlin“

Naujausio grupės albūmo kūrimo procesas prasidėjo dar praėjusiame dešimtmetyje – 2008-aisiais. Vis dėlto rimtai svarstyti apie muzikinį kūdikį imta „2009-aisiais su dabartine žmona atostogavome Palangoje ir „užsirovėme“ ant Jurgos Šeduikytės akustinio koncerto. Ten susitikome su Romu Rainiu ir prasitariau, kad turiu medžiagą albumui. Jis išreiškė norą prisidėti, tad albumas išleistas praktiškai jo dėka“, – pasakojo grupės lyderis Feliksas Kutka.

Anot muzikanto, apie neva magišką datą, kurią albumas pagaliau išvydo dienos šviesą, grupė niekad nebuvo susimąsčiusi. Jiems tai – eilinė diena. „Niekad negalvojome, kad ši data sulauks tiek sąmyšio. Tiesiog – albume turime dainą „12 mėnuo“. Norėjome albumą išleisti pavasarį, tačiau nespėjome, tad pasirinkome gruodį. O šiandien – trečiadienis, graži diena, daug kas ateis į koncertą… Nežinojom, kad bus ir Džordanos Butkutės vestuvės“, – juokavo F.Kutka.

Apie koncerto metu pristatytą klipą „Merlin“ lyderis kalbėjo lakoniškai. „Klipą filmavome prieš metus. tai – paprastas klipas, be ypatingų efektų. visgi manau, kad esame pirmieji, kurie padarėme sulėtintą vaizdą. Tokio klipo dar nebuvo“, – išskirtinumu džiaugiasi muzikantas.

F.Kutka džiaugiasi: nepaisant to, kad „Merlin“ grojantys muzikantai – itin skirtingi, nesantaika grupėje neegzistuoja, o ir aiškaus lyderio balso, priimančio sprendimus, nėra. „Visiška anarchija, jokios valdžios. Kiekvienas muzikantas įneša įgrupę tiek, kiek jis nori ir gali. Dėl muzikos nesipešame“, – šypsosi.

Luko Balandžio nuotr./Koncerto akimirka
Luko Balandžio nuotr./Koncerto akimirka

Muzika – saviraiškos forma

Vertindami nūdienos muzikos pasaulį „Merlin“ muzikantai supranta: it ryškiausios žvaigždės lietuviškoje estradoje jie niekada nesužibės, o ir duonai, matyt, iš muzikavimo neuždirbs, nors norėtų.

„Dabartinė situacija nedžiugina, tačiau nieko nedaryti nėra išeitis. Galima pasivadinti muzikantais ir groti bet ką, tačiau mums tai – saviraiškos forma. Žinoma, niekad nesulauksime tiek dėmesio, kiek dabartiniai Lietuvos estrados grandai – Mamontovas, Sel'as, Mikutavičius… Tai aukštas pilotažas įvertinant pajamas, tačiau reikia tikėtis, kad jei kažką darysime, situacija pagerės“, – svarstė F.Kutka.

Nors ir džiaugiasi naujai išleistu albumu, didelio publikos susidomėjimo grupė taip pat nesitiki – nemano, kad pirks šūsnis, bet simbolišką koncertinį turą organizuoja. „Negraibys „Merlin“ kaip karštų bandelių „Maximoje“, bet atsiranda žmonės, norintys padėti su koncertų grafiku. Turime planą kartą per mėnesį parengti po albumo pristatymo koncertą“, – sakė F.Kutka.

Aišku belieka tik viena: „12 mėnuo“ – nepaskutinis „Merlin“ darbas. Tik kas bus toliau nežinia. „Turime sumanymų – įrašėme kelių dainų demo versijas. Kol kas smegenyse vietos naujam etapui nėra dėl su šiuo albumu susijusių darbų“, – kalbėjo F.Kutka.

Išgirsti dainą „Patikėk“, esančią naujame grupės albume „12 mėnuo“, ir pažiūrėti klipą galite prisegtame vaizdo įraše, o įvertinti – komentaruose. 

VIDEO: MERLIN - PATIKĖK

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius