Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Nauja „Skylės“ lyderio R.Radzevičiaus daina – „Vardan tos“ (audio)

Jau antri metai kompozitorius Rokas Radzevičius, subūręs bendraminčių komandą, kuria naują albumą „Broliai“, skirtą Lietuvos laisvės kovotojams, tačiau paskelbus patriotinės dainos konkursą šalia šio projekto ėmė kurti visiškai naują dainą.
Skylė
Grupė „Skylė“ / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Gilindamasis į kovotojų už laisvę temą, šiuo metu kaip niekad anksčiau jaučiuosi priartėję prie pačių patriotizmo šaknų.  Jau sukūrėme ir esame įpusėję įrašinėti 15 dainų. Kai kurios iš jų, tokios kaip „Žalia daina“, „Stelmužė“, būtų idealiai tikusios patriotinės dainos  konkursui.  Gaila, kad dėl nuostatų negalėjome šių kūrinių teikti, mat jau jas buvome atlikę viešai iki nurodyto termino. Tad ryžausi sukurti dar vieną dainą, tarsi reziumuojančią tas 15 dainų – dainą apie vienybę“, – sako Rokas.

Tačiau į albumą „Broliai“ ši daina įtraukta nebus. „Nors daina ir patriotinė, nuo  planuojamo „partizaninio“ albumo kūrinių ji skiriasi stilistiškai ir kalba ji ne apie praeities skaudulius, o apie šią dieną“, – paaiškino autorius.

Naujai dainai atsirasti konkurso organizatoriai skyrė tik du mėnesius.

„Kūriniui sukurti, subrandinti ir jį įrašyti – tai labai mažas laikotarpis. Kai tik sužinojau apie skelbiamą konkursą, dainos idėją pristačiau poetui Rimvydui Stankevičiui.  Jis šiek tiek pabrandino mintį ir ją išliejo į puikų poetinį tekstą Kovo 11-osios naktį. Tuomet jau aš ėmiau brandinti muzikinį audinį. Dainos įrašus pradėjome likus dviem savaitėms iki kūrinių priėmimo pabaigos. Šiuo etapu man stipriai pagelbėjo kolega Jaunius Paulauskas.  Iki pat paskutinės akimirkos tobulinome įrašą, bet, kaip sakoma, tobulumui ribų nėra...“ – apie dainos atsiradimą pasakojo Rokas.

Pagrindinė dainos mintis – vienybė ir gyvybė. Pasak autorių, norėtųsi kad žmonės vienytųsi dėl bendros valstybės idėjos, dirbtų dėl to, nepasiduotuotų provokacijoms skaldytis į kardinaliai priešingas stovyklas. Verčiau ši energija būtų sutelkiama bendrai vizijai įgyvendinti. „Tenorime žmonėms priminti, kad Lietuva yra ne žemėlapiuose ir vadovėliuose, ne Seime ir ministerijose:  Lietuva – mes patys, Lietuva yra čia ir dabar“, –  sako dainos autoriai.

Kūrybinis kompozitoriaus R.Radzevičiaus ir poeto R.Stankevičiaus duetas debiutavo 2002 metais kartu kuriant roko operą „Jūratė ir Kastytis“. Vėliau dirbant bendrai gimė atviroms erdvėms skirtas muzikinis spektaklis „Saulės žemė“, misterija „Pranašas. Degančios rankos“. Pavienės šio kūrybinio tandemo dainos išleistos A.Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ bei Marijono Mikutavičiaus albumuose.

VIDEO: R.Radzevičiaus daina ''Vardan tos"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius