Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 18

Naujame Abrahamo Brody klipe – kelionė po mūsų sapnus

JAV gimęs ir užaugęs multiinstrumentalistas, kompozitorius ir dainininkas Abrahamas Brody savo CV jau turi nemažai įspūdingų projektų, tarp kurių kolaboracija su Marina Abramovič, pasirodymai Londono „Southbank Centre“ ir „Barbican Centre“, Niujorko „Public Theatre“, Vašingtono „Kennedy Centre“, Reikjaviko meno festivalyje ir daugelyje kitų.
Abrahamas Brody
Abrahamas Brody / Gabijos Labutytė nuotr.
Temos: 1 Abrahamas Brody

Paskutinius kelerius metus jis intensyviai tyrinėjo bei atliko lietuvišką folklorą, gyveno Vilniuje ir netgi išmoko lietuvių kalbą.

Prieš persikeldamas toliau studijuoti į Islandiją, kur vėliau šį rudenį bus išleistas ir antrasis jo albumas „Crossings“, Abrahamas Brody kartu su lietuvių kino ir mados kūrėjais bei aktoriais Vilniuje susuko videoklipą savo kūriniui „In The Dream“, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į vis dar labai opią mūsų visuomenės problemą – netoleranciją.

Gabijos Labutytė nuotr./Abrahamas Brody
Gabijos Labutytė nuotr./Abrahamas Brody

„Klipas siekia kalbėtis su jūsų sapnais, parodydamas siurrealistinę mitologiją, kuri mus persekioja net atsibudus. Kai pasaulis kasdien tampa vis netolerantiškesnis, mes kaip tik turime kalbėti apie toleranciją ir įvairovę.

Šiuo klipu siekiu dar kartą parodyti, kad esame modernūs 21-ojo amžiaus žmonės ir mylime visus aplink esančius žmones, nepaisant jų lyties, odos spalvos ar religijos. Kai netoliese mūsų šalies yra priespauda ir engimu garsėjanti šalis, mes turime rinktis demokratiją, atvirumą ir toleranciją kaip pačias svarbiausias savo vertybes. Manau, kad būtent tai mažą šalį paverčia didžia“, – teigia A. Brody.

Staigūs ir netikėti perėjimai tarp skirtingų sapnų, vis juose pasikartojančios detalės ir nesunkiai atpažįstamos Vilniaus vietos bei veidai – visa tai galima išvysti „In The Dream“ klipe, kuriame filmavosi aktorė Oneida Kunsunga, žurnalistė ir knygos „Prabudimai. Gydančios istorijos“ bendraautorė Ramunė Suscevičiūtė, fotografas Donatas Damarodas, modelis Gerda Vaičiūtė ir Danas.

Pats A.Brody klipe įkūnijo miške vaikštantį paslaptingą ir nepagaunamą sapno veikėją bei greitosios pagalbos gydytoją. Prie klipo kūrimo taip pat prisidėjo operatorė Elvina Nevardauskaitė, prodiuserė Rūta Sarapė, scenografė Inga Jurkevičiūtė, kostiumų dailininkė Živilė Aleknavičiūtė, visažistė Austėja Marija Jaščaninaitė, montažo režisierius Mantas Beginskas. Režisūra – „MIST cinematography“.

Įvertinkite:

VIDEO: Abraham Brody - In the Dream [Official Video]

Netrukus A.Brody trumpam iš Reikjaviko sugrįš į Vilnių, kur rugsėjo 28 dieną Kompozitorių namuose surengs savo antrojo albumo „Crossings“ pristatymą. Šiame albume klausytojai galės išgirsti elektroninę, tačiau vis dar šamaniškai audringą, saikingai melancholišką ir daugiasluoksnę jo muziką, kurioje subtiliai jaučiami įvairių šalių muzikos motyvai.

Muzikos iš šio albumo, kurį vėlyvą rudenį išleis eksperimentinės elektronikos meistrų Valgeiro Sigurðssono, Nico Muhly ir Beno Frosto Islandijoje įkurta įrašų kompanija „Bedroom Community“, Vilniaus publika turės progą paklausyti pirmoji.

Skandinaviško modernizmo architektūros įkvėptuose Kompozitorių namuose rengiamame koncerte prie A.Brody prisijungs Saulius Spindi, sutartinių giedotojų grupė „Trys keturiose“ ir styginių kvartetas, o dizainerė Inga Jurkevičiūtė kurs švytinčią scenografiją. Prieš koncertą klausytojai kviečiami plačiau susipažinti su Kompozitorių namais ir sudalyvauti ekskursijoje, renginio metu veiks „Panama Food Garden“ baras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius