Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

„Naujasis“ Michaelo Jacksono singlas yra „klaida“

Praėjus kelioms valandoms po plačiai reklamuoto pirmo Michaelo Jacksono pomirtinio singlo „This is It“ premjeros paaiškėjo, kad šią melodiją prieš 18 metų įrašė nežinomas Puerto Riko atlikėjas.
M.Jacksonas
Michaelas Jacksonas / „Scanpix“ nuotr.

Be to, šios melodijos bendraautoris, dainos „My Way“ kūrėjas Paulas Anka pagrasino paduoti į teismą M.Jacksono turto paveldėtojus, kad būtų pripažintas jo indėlis ir skirta jam priklausanti autorinio honoraro dalis.

M.Jacksono turto administratoriai skubiai priėmė P.Ankos pretenzijas ir sutiko dėl 50 proc. autorinių teisių dalies. Tai 68 metų sentimentalių dainų atlikėjui iš Kanados veikiausiai garantuos nemažą uždarbį, o turto paveldėtojams – didelį nuostolį.

Ir „I Never Heard“, ir „This Is It“ skamba tokia pati vokalinė ir fortepijono linija, nors vėlesnis įrašas įrašytas su pritariančiaisiais M.Jacksono brolių balsais.„Jie supranta, kad tai klaida, jie supranta, kad tai mano daina, jie supranta, kad šis vokalas buvo įrašytas mano studijoje, todėl aš gaunu 50 proc. viso projekto – tai išties yra sąžininga“, – sakė P.Anka vaizdo įraše, kuris paskelbtas pramogų pasaulio naujienų tinklalapyje TMZ.com.

Kūrinys buvo įrašytas 1983-iaisiais, tačiau tuo metu jis vadinosi „I Never Heard“. Daina, kurią drauge parašė M.Jacksonas ir P.Anka, turėjo būti įtraukta į kanadiečių atlikėjo albumą. Tačiau kūrinio autoriai susipyko, M.Jacksonas paėmė originalius įrašus, o P.Anka juos susigrąžino.

Galiausiai daina buvo pristatyta 1991 metais, kai P.Anka ją išleido su nežinomu Puerto Riko dainininku, pasivadinusiu Sa-Fire.

Ir „I Never Heard“, ir „This Is It“ skamba tokia pati vokalinė ir fortepijono linija, nors vėlesnis įrašas įrašytas su pritariančiaisiais M.Jacksono brolių balsais.

Tačiau „This Is It“ buvo plačiai reklamuojamas kaip naujas M.Jacksono įrašas – vienas iš daugybės dar neišleistų popmuzikos žvaigždės įrašų, kurie veikiausiai pasirodys per kelerius ateinančius metus.

Šio singlo premjera internete įvyko praėjus beveik keturiems mėnesiams po netikėtos 50-mečio atlikėjo mirties. Popkaralius mirė birželio 25 dieną dėl per didelės anestetiko propofolio ir dar dviejų raminamųjų vaistų dozės sustojus širdžiai.

M.Jacksono gerbėjai šį singlą ras dviejų kompaktinių plokštelių rinkinyje, kuris parduotuvių lentynose pasirodys po dviejų savaičių.

Tuo pat metu, spalio 28-ąją, bus pristatytas dokumentinis filmas „This is It“, kuriame sumontuota filmuota medžiaga iš M.Jacksono repeticijų prieš planuotus grįžimo koncertus Londone, kurie taip ir neįvyko dainininkui netikėtai mirus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius