Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 10

Naujausią savo kūrinį atlikėjas Beissoul įamžino neįprasta tatuiruote

Jaunasis atlikėjas pasirodantis kartu su grupe „MuseIQ“, publikos vertinamas kaip unikalaus balso savininkas, ryžosi avantiūrai – naujausią „MuseIQ“ kūrinį, kurį gerbėjai išgirs jau artimiausiu metu, jis įamžinti nutarė tatuiruote – mažyte nata, savaitės pradžioje papuošusia atlikėjo kaktą.
Beissoul
Beissoul ir jo naujoji tatuiruotė – nata. / Mariaus Žičiaus nuotr.

Anot Beissoul, naujausias muzikantų kūrinys bus itin neįprastas net jiems patiems – nors anksčiau Beissoul ir „MuseIQ“ kurdavo vien anglų kalba, šįkart atlikėjas uždainuos lietuviškai, o tai, anot vaikino, jam įamžinti tiesiog būtina.

„Tai mums patiems labai netikėta – visad dainuodavau angliškai, tad šį įvykį nutariau įamžinti, nes man tai – labai svarbu“, – apie dainą, kurią dainininkui visad primins tatuiruotė, pasakoja Beissoul. Vaikinas pažada tatuiruotėmis įamžinti visus savo kūrinius, skambėsiančius lietuvių kalba, tačiau apsidraudžia – tikina, kad jų nebus daug.

Norėtų dainuoti skirtingomis kalbomis

Paklaustas, kodėl dainuoti lietuvių kalba jam iki šiol buvo nebūdinga, Beissoul atkreipia dėmesį į kelis aspektus. „Nuo vaikystės klausydavau tik anglakalbių – juodaodžių vokalistų – muzikos: soulo, ritmenbliuzo, bliuzo kūrinių. Man buvo įprasta muziką ir save girdėti angliškai. Lietuvių kalba kurti sunku, nes ji – gimtoji. Rašydamas dainą turi labai konkrečiai sukontempliuoti mintį, ką nori pasakyti, kad ji būtų aiški klausytojui, kiekviena metafora turi būti suprantama ne tik man, bet ir žmogui, kuris manęs klausosi, kad  tarp dainos ir klausytojo atsirastų ryšys ir atpažįstamumas. Todėl šią dainą rašiau ilgiau nei du mėnesius ir vis dar randu, ką patobulinti, taip pat turiu ir keletą padėjėjų“, – šypsosi atlikėjas.

Portalui Žmonės.lt atkreipus dėmesį, kad Beissoul gyslomis teka ir ukrainietiško kraujo, o ukrainiečių kalba dainos vis dar nėra, atlikėjas tuojau paaiškina: „Manau, kad mano ir „MuseIQ“ atliekamos muzikos stilius nėra labai tinkamas atlikti kai kuriomis kalbomis. Nors niekad nebandžiau mūsų kurinių dainuoti ukrainietiškai, tačiau man atrodo, kad mintys dainoje susidėliotų visai kitaip, taip pat galėtų būti muzikinių nesuderinamumų, kurie kūrinius paverstų galbūt net kiek komiškais, buitiškesniais. O galbūt priešingai – skambėtų fantastiškai.“

Vis dėlto vaikinas pripažįsta, jog norėtų uždainuoti skirtingomis kalbomis. „Man siūlė dainuoti ir kitomis kalbomis – įvairūs vertėjai iš užsienio siūlė perrašyti mano kūrinius ispanų, italų, rusų kalbomis. Norėčiau dainuoti skirtingomis kalbomis – būtų labai smagu nuvažiuoti į Latviją ir koncerto metu vieną iš savo kūrinių atlikti latviškai, arba Baltarusijoje – baltarusiškai“, – šypteli Beissoul.

Tatuiruotės norėjo ilgai

Beissoul noriai pasakoja ir apie jo kaktą papuošusią tatuiruotę. Atlikėjas tikina, kad tokio piešinio ant kūno norėjo jau ilgą laiką, o visiems skeptikams, manančiams, jog muziką iliustruoti nata galėtų būti banalu, randa ką atsakyti.

„Šią tatuiruotę dariausi sau, todėl kūrinį norėjau įamžinti šitaip. Šios tatuiruotės norėjau jau trejus metus, tačiau neradau progos – pasidaryti tatuiruotę šiaip sau, be priežasties, ne mano būdui. Tokia tatuiruotė – mano pasirinkimas, o jei kažkam tai atrodo banalu ar kvaila, tegul pasidaro labai protingą ir intelektualią tatuiruotę, kuria galėtų girtis ir didžiuotis“, – šypsosi Beissoul.

Paklaustas, kodėl tatuiruote papuošė būtent kaktos sritį, o ne kokią neutralesnę kūno vietą, Beissoul prapliupo juokais. „Net patys tatuiruočių centro darbuotojai stebėjosi mano pasirinkimu – ilgus metus ten dirbantis meistras sakė, jog per savo praktiką nieko panašaus nėra daręs. Šią vietą pasirinkau neatsitiktinai – juk visos mintys gimsta galvoje, pasąmonėje. Kadangi tokia yra minties pradžia, o įgyvendinimas seka vėliau, abejonių, kur darytis tatuiruotę, neturėjau“, – sako dainininkas.

Prisimindamas, kaip buvo daroma tatuiruotė, Beissoul tikina per daug kančių nepatyręs. „Didelio dėmesio į skausmą nekreipiau. Net nežinau, ar tai buvo skausmas – tiesiog atrodė, kad kažkas tiesiog šiek tiek įbrėžė mano kaktą. Mane iš anksto įspėjo, kad kaktos sritis – viena skausmingiausių, tačiau kadangi daugiau tatuiruočių nesu daręsis, šį jausmą priėmiau kaip maksimaliausią. Neverkiau“, – šypsosi dainininkas.

O ir tatuiruočių centre jis apsilankė ne vienas. „Tatuiruotę dariausi su savo mūza, kas irgi prilygo savotiškam įkvėpimui. Ji taip pat šį bei tą išsitatuiravo – tai, kas svarbu jai. Kadangi avantiūrai ryžomės kartu, nebuvo laiko baimei ar dvejonėms, o procesas tapo labai smagus. Džiaugiuosi, kad ji buvo šalia, nors jai jaudulio ir netrūko“, – pasakoja Beissoul.

Tačiau dainininko kūną papuošusį piešinį kol kas ne daug kas matė. „Negaliu pasigirti draugų džiaugsmo ar pastabų gausa, nes šią tatuiruotę matė vos keli žmonės – mama, sesuo ir mano draugė, kuri darėsi tatuiruotę kartu su manimi. Nedariau jos tam, kad imčiau ir girčiausi – dariau sau. Galbūt vėliau sulauksiu komentarų iš tų, kurie ją pastebės, tačiau kad ir ką jie sakys, tai jau nebepataisoma“, – sako dainininkas.

Paklaustas, kada gerbėjai galės išgirsti pirmąjį atlikėjo kūrinį lietuvių kalbą, nulėmusį šią dainininko avantiūrą, Beissoul entuziastingai kviečia visus norinčius į artimiausią koncertą. „Kūrinį, kurį sukūręs pasidariau tatuiruotę, klausytojai išgirs jau visai greitai – „Pildyk draugų“ festivalio metu, tad kas lankysitės Palangoje, užsukite čia – aš jums padainuosiu“, – juokiasi atlikėjas.

Žmonės.lt primena skaitytojams, jog dar visai neseniai pristatytas naujausias Beissoul, „MuseIQ“ ir Šarūno Kirdeikio kūrinio „Imagination“ vaizdo klipas, kurį patys pirmieji išvysti galėjo Žmonės.lt skaitytojai.

 

VIDEO: Beissoul & Einius - 'Bout You

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius