Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 12

Naujo E.Gimenezo albumo pristatyme – argentinietiško tango ir lietuviškos nostalgijos perlas

Sausio 27 d. Vilniuje, „White Piano Hall“ koncertų salėje, Eduardo Šlekys Gimenezas pristatys savo naujausią albumą „Užmirštųjų rojus“ („Paraiso de los olvidados“).
Eduardo Šlekys Gimenezas
Eduardo Šlekys Gimenezas / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Tango Muzika

Lietuviams geriausiai pažįstamas kaip tango mokytojas ir atlikėjas E.Gimenezas šįkart pasirodys kiek neįprastu amplua. Akustiniame koncerte pirmąkart nuskambės jausmingi ir vilties kupini kūriniai iš trečiojo autorinio E.Gimenezo albumo.

Du albumus („Perplaukus upę“ ir „Vėjas“ su Leonu Somovu) pristatęs E.Gimenezas džiaugiasi, kad naujausia plokštelė „Užmirštųjų rojus“ atspindi naują, šviesų jo paties gyvenimo etapą. Kūriniai daugiausia kalba apie asmeninius atradimus:

„Maždaug prieš dvejus metus supratau, kad pirmiausia privalau išgirsti savo vidinį balsą, būti tyloje ir klausyti Dievo. Buvau pavargęs gyventi pagal aplinkos primestus standartus ir nuostatas. Būtent tada atsirado aiškus vidinės laisvės ir pasitikėjimo jausmas, žinojimas, kas yra tikroji tiesa.“ – kalbėjo E.Gimenezas.

Kaip ir paties E.Gimenezo gyvenimas, albumo „Užmirštųjų rojus“ kūriniai dvelkia dviejų kultūrų – lietuviškos ir pietų amerikietiškos – sinteze. Autoriaus dainos savyje talpina tiek aistringojo tango dvasią, tiek mąslumu ir filosofija persmelktą lietuvišką nostalgiją. Dainų tekstai kalba apie drąsos, tiesos ir Dievo paieškas, pamiršus save atsirandantį susvetimėjimą su mus supančia aplinka.

Asmeninio albumo nuotr./Eduardo Šlekys Gimenezas
Asmeninio albumo nuotr./Eduardo Šlekys Gimenezas

„Šis albumas kartu yra refleksija apie Vakarų visuomenę, kurios dalimi esame; apie vidinį ir išorinį susvetimėjimą; apie tai kad, nepaisant aplinkos spaudimo, iš tiesų turime laisvę rinktis, kaip gyventi. Tik sugrįžę į save galime sugriauti mus skiriančias sienas.“ – plokštelę pristatinėjo E.Gimenezas, pirmąkart tapęs albumo prodiuseriu ir dalies aranžuočių atlikėju.

„Šią muziką kūriau daugiau nei dvejus metus, man buvo svarbu išlaukti, kad ji taptų nepavaldi laikui. Norėjau, kad dainos skambėtų būtent taip, kaip jas sukūriau – jos atspindi labai svarbų ir šviesų mano kūrybinio gyvenimo etapą.“ – pridūrė jis.

Kartu su E.Gimenezu sausio 27 d. 19 val. scenoje gros tiek gerai pažįstami ir kartu muzikuojantys profesionalai, tiek jauni atlikėjai: Feliksas Zakrevskis – fortepijonas, Tadas Dešukas – smuikas, Toma Šakytė – pritariamas vokalas, Paulius Vaicekauskas – bosinė gitara, Vytis Vainilaitis – mušamieji. Akustiniame koncerte taip pat nuskambės populiarieji tango.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius