Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 11

Naujoje „Žalvarinio“ dainoje susitiko Lietuva, JAV, Ukraina ir Airija

Vieną šiltą vakarą, toli nuo Lietuvos, Čikagoje, folkroko grupės „Žalvarinis“ nariai Robertas Semeniukas ir Laurita Peleniūtė jaukiai vakarojo draugų terasoje, bičiuliai gurkšnojo vyną, muzikavo ir šnekučiavosi apie daugiakultūrę Ameriką.
Grupė „Žalvarinis“
Grupė „Žalvarinis“ / Ryčio Gasparavičiaus nuotr.

Iš tų kalbų, muzikinių dialogų ir padainavimų, o taip pat viso pasaulio kultūros dvasia persmelktos šalies atmosferos gimė nepaprastai smagi ir įvairialypė daina ,,Skridom bėgom“.

Vėliau, grįžus iš kelionės, šis kūrinys pilnai susiformavo į dabartinį dainos skambesį.

„Skridom bėgom“ – tai daina iš naujausio Žalvarinio albumo „Teka“, kuris buvo išleistas šių metų vasarį.

VIDEO: Žalvarinis - Skridom bėgom (Official Music Video)

Šiame albume „Žalvarinis“ suskamba visai kitaip, nei iki šiol. O dainoje „Skridom bėgom“ susijungia Roberto Semeniuko kurta muzika, lietuvių folklorinė daina, grupės kurti tekstai, ukrainietiški ir airiški motyvai bei instrumentai.

Dainos įžangoje skamba indiški sitaro garsai, autentiškas huculų pučiamasis instrumentas – telynka, kuriuo įraše meistriškai groja atlikėja iš Ukrainos Jaryna Tovkailo.

Vėliau įsisukantys airiški motyvai kūrinį papuošia skirtingų kultūrų spalvomis, tuo pačiu stipriai atskleidžiant ir lietuvių liaudies dainos prasmę, kuri byloja apie keturias pasaulio puses, apie svarbiausius pasaulio pradus: saulę, mėnulį, žvaigždes.

Dainoje minimų vartų reikšmė simbolizuoja perėjimą į kitą etapą. Šiuo kūriniu grupė žengia drąsų ir stiprų žingsnį savo muzikinėje kūryboje pasaulio muzikos link.

Dainos įrašuose dalyvavo visiems gerai žinomi atlikėjai: Jonas Lengvinas – mušamieji ir Domas Žostautas – bosinė gitara, taip pat jau minėtoji Jaryna Tovkailo ir grupė ,,Žalvarinis“: Laurita Peleniūtė, Ineta Meduneckytė ir Robertas Semeniukas.

Stiprūs choriniai priedainiai, sudėtingi ir progresyvūs gitariniai pasažai – tai išskirtiniai šio kūrinio bruožai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius