Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 11

Niujorke Lady Gaga rinktiniams gerbėjams pristatė savo albumą „Artpop“

Popmuzikos deivė Lady Gaga įelektrino kelis tūkstančius atrinktų gerbėjų gyvu pasirodymu Bruklino dokuose, taip pristatydama pirmadienį išleidžiamą savo albumą „Artpop“.
Lady Gaga albumo „Artpop“ pristatymo vakarėlyje
Lady Gaga albumo „Artpop“ pristatymo vakarėlyje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lady Gaga

Baltu triko ir baltu peruku pasipuošusi Lady Gaga sekmadienio vakarą atliko dainas iš naujojo albumo „Artpop“, kuris buvo parengtas bendradarbiaujant su JAV menininku Jeffu Koonsu.

Eklektiška ištikimų gerbėjų minia – lūpas pasidažę vyrai su blizgančiais moteriškais drabužiais, merginos su aukštakulniais, gėjai, avintys batus su platformomis, vyresni vyrai su kiltais ir viena keista senutė – grūdosi filmuodami ją mobiliaisiais telefonais ir šoko.

„Tik noriu, kad lapkričio 11-oji būtų laikas visiems mums tikrai atverti savo protus ir pradėti visiškai naują ateitį komunikacijų, technologijų, vizualinio meno srityje“, – sakė Lady Gaga sausakimšoje spaudos konferencijoje prieš albumo pristatymo VIP vakarėlį.

Nors kai kurie pavargę žiūrovai iš renginio išvyko jam dar nesibaigus, dauguma jų atrodė sužavėti. Lady Gaga sudainavo „Aura“ priešais didžiulę baltą J.Koonso statulą, vaizduojančią ją nuogą, sėdinčią išskėstomis kojomis ir su dideliu mėlynu kamuoliu tarp jų. Ji taip pat perėjo salę ir užlipo ant scenos, atliko „Sex Dreams“, o tada emocingai padėkojo J.Koonsui.

Susirinkusiems žurnalistams Lady Gaga paskelbė naują kultūrinę revoliuciją. Ji įsispraudė į kostiumą-skraidyklę ir užsisegė šalmą, o tada pakilo į orą.

„Manau, kad visuomet, kai turi žodį pasaulyje ir esi vieša figūra, ir jei turi potencialo pradėti revoliuciją, jaučiu, kad tavo pareiga yra tai padaryti“, – sakė ji.

Lady Gaga tą baterijomis varomą skraidantį kostiumą „Volantis“ pavadino „ankstyvuoju prototipu“ to, kas gali būti naujos kelionių eros aušra. Ji pristatė šį prietaisą kaip iš dalies filosofiją, iš dalies mokslą ir iš dalies – kaip jos pačios metaforą, bet neapibrėžtai kalbėjo apie galimą naudą ir pritaikymą.

Tačiau vietoje to, kad atsklęstų iš Bruklino sandėlio galo ant mažos platformos priešais kameras, Gaga kelis kartus po kelias sekundes kybojo ore. Skraidyklė vibruodama sustodavo, ir paskutinius kelis žingsnius pakylos link ji nuėjo.

„Svarbiausia tai, kad šiandien tiesiog norėjome jus įkvėpti“, – sakė ji.

Pristatydama drauge su albumu išleidžiamą programėlę išmaniesiems telefonams, ji baigdama pasakė: „Tikiuosi, kad ši diena yra pokytis popkultūroje“.

Lady Gaga ir Jeffas Koonsas
Lady Gaga ir Jeffas Koonsas

Kritikai nekantriai lauktą naująjį albumą įvertino be didelio entuziazmo

„Artpop“ yra 27-erių Stefani Germanottos, privačioje mokykloje išsilavinimą įgijusios niujorkietės, sugrįžimas į rampų šviesą po to, kai ji buvo priversta sulėtinti apsukas ir pasidaryti klubo operaciją.

Kurdama naująjį albumą ji bendradarbiavo su keliais pasaulinio garso menininkais, tarp jų – J.Koonsu, kuris albumo viršeliui sukūrė postmodernistinį jos atvaizdą pagal Sandro Botticelli „Venerą“.

„Manau, kad ji tikrai yra labai, labai kilnus žmogus. Kaip žmonės mes visi turime gesto laisvę ir svarbu tai, ar ja pasinaudojame. Gaga ja naudojasi ir bando pasakyti savo gerbėjams, kad jie taip pat gali naudotis šia laisve, todėl, kaip menininkas, į tai įsitraukiau, be to, galvoju, kad mes vertiname šią vienas kito savybę“, – sakė J.Koonsas AFP per pristatymo vakarėlį.

„Artpop“ yra sugrįžimas prie šokiams tinkamo synthpop iš itin didžiulės sėkmės sulaukusio Lady Gagos 2008 metų debiutinio albumo „The Fame“, po eksperimentų su kitais stiliais antrajame albume „Born This Way“.

Lady Gaga reputaciją sau susikūrė hitais ir įspūdingais kostiumais, be to, moka nuolat kelti žiniasklaidos susidomėjimą. Tačiau ji turi kautis, kad išlaikytų popmuzikos karalienės karūną, nes Katy Perry aplenkė ją kaip daugiausia „Twitter“ sekėjų turintis žmogus, o Miley Cyrus žiniasklaidos dėmesį vagia itin karštais pasirodymais.

Lady Gagos gerbėjas
Lady Gagos gerbėjas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius