Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 15

Nomedos Kazlaus gala koncerte karaliavo nuostabūs balsai ir pakiliai nusiteikusi publika

Šį šeštadienį sausakimša Lietuvos nacionalinė filharmonija prisipildė ne tik stebuklingais balsais ir muzika, bet ir garbingais Lietuvos žmonėmis. Į kasmetinį šventinį gala koncertą atvyko ir pakiliai nusiteikusi publika.
Nomedos Kazlaus koncerto akimirka ir renginio svečiai
Nomedos Kazlaus koncerto akimirka ir renginio svečiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šventiniame koncerte dalyvavo Ispanijos, Prancūzijos, Armėnijos ambasadoriai, broliai Pranciškonai Benediktas ir Astijus, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, retai viešumoje matomas Raimundas Mieželis ir kiti.

Jau tapo gražia tradicija, kai septintus metus iš eilės lietuvių operos primadona Nomeda Kazlaus kasmet gruodį kviečia publiką į šventinį koncertą.

Šiais metais publika pasinėrė į netikėto ir įdomaus dueto skambesį –kartu dainavo garsiausias Baltijos šalyse kontratenoras, Latvijos operos žvaigždė Sergejs Jegers ir lietuvių operos žvaigždė Nomeda Kazlaus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis su drauge Loreta Stonkiene
Luko Balandžio / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis su drauge Loreta Stonkiene

Įspūdingu ir uniklaliu balsu apdovanotas Sergejs Jēgers yra prestižinio „BBC Cardiff“ dainininkų konkurso prizininkas, plačiai žinomas savo labdaringa veikla.

Nuo 2009 m. jis dėsto vokalą Latvijos J.Vītolio muzikos akademijoje, aktyviai koncertuoja Latvijoje ir užsienyje, įrašė unikalių kompaktinių plokštelių su įvairiais orkestrais. 2018 m. S.Jēgeris apdovanotas aukščiausiu Latvijos apdovanojimu – Trijų žvaigždžių ordinu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinis gala koncertas su Nomeda Kazlaus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinis gala koncertas su Nomeda Kazlaus

Keturių tarptautinių konkursų laureatė operos primadona Nomeda Kazlaus yra nuolat kviečiama koncertuoti prestižiniuose Europos teatruose ir koncertų salėse, dalyvauja tarptautiniuose projektuose, veda TV laidų ciklą „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“, kur kalbina pasaulinio garso kultūros ir meno asmenybes – Montserrat Caballe, Christophą Eschenbachą, Sarah Brightman, Dmitrijų Chvorostovskį, Krzysztofą Pendereckį, Andrea Bocelli, Jeaną Michelį Jarre ir kt., taip pat dėsto vokalą, dalyvauja daugelio tarptautinių
konkursų komisijų veikloje.

Šventiniame koncerte kartu su solistais ir Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru pasirodo ir ištikimas N.Kazlaus koncertų kolega – batutos maestro Constantin Orbelian, ilgus metus bendradarbiavęs su a. a. D.Chvorostovskiu bei kitomis operos žvaigždėmis, tokiomis kaip Renee Fleming, Ana Netrebko ir kt.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinis gala koncertas su Nomeda Kazlaus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinis gala koncertas su Nomeda Kazlaus

Koncerto pabaigoje pranešta kitų metų datą – pubika kviečiama į Lietuvos nacionalinę filharmoniją2019 –tų metų gruodžio 11 dieną į Iškilmingą gala koncertą, skirtą Montserrat Caballe garbei.

Šiais metais anapilin iškeliavusi didžioji Caballe buvo glaudžiai susijusi ir su Lietuva – koncerte dainuos jos dukra Montserrat Marti bei vienintelė lietuvė, dainavusi su Caballe – Nomeda Kazlaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius