Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 09

Ona Kolobovaitė sugrįžta į operos sceną

Lapkritį Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras ketina vykti gastrolių į Tel Avivo operą – rodys W. A. Mozarto „Figaro vedybas“.
Ona Kolobovaitė „Figaro vedybose“
Ona Kolobovaitė „Figaro vedybose“ / Martyno Aleksos nuotr.

Jei smalsu, kaip ši opera skambės Izraelyje, ateikite birželio 11 d. į spektaklį LNOBT, dainuos „eksportinė“ solistų sudėtis. O joje – net šeši debiutai, pradedant pagrindinius vaidmenis atliksiančiais Ona Kolobovaite ir Laimonu Pautieniumi.

Martyno Aleksos nuotr./Laimonas Pautienius
Martyno Aleksos nuotr./Laimonas Pautienius

Bene didžiausia spektaklio staigmena – O. Kolobovaitės sugrįžimas į operos sceną. Pastaruosius keletą metų dainininkė buvo tarsi dingusi iš operos pasaulio, nors „Figaro vedybų“ premjerose 2010 m. ji dainavo žavų jaunuolį Kerubiną.

Sugrįžimo pranašu tapo O. Kolobovaitės dalyvavimas pavasarį LNOBT rengtoje kasmetinėje solistų perklausoje. Solistė pasirodė sėkmingai, tad buvo pakviesta pagrindiniam Siuzanos vaidmeniui „Figaro vedybose“.

Martyno Aleksos nuotr./Ona Kolobovaitė
Martyno Aleksos nuotr./Ona Kolobovaitė

Grafą Almavivą birželio 11-ąją pirmą kartą dainuos Laimonas Pautienius. Solistui vaidmuo nėra naujas – šią partiją jis atlieka Vokietijoje (L. Pautienius dirba teatre „Deutsche Oper am Rhein “ Diuseldorfe ir Duisburge), Grafą yra dainavęs Latvijos nacionalinėje operoje Rygoje. Tačiau įsilieti į kitokios, labiau klasikinės stilistikos spektaklį reikia laiko. Tad L. Pautienius drauge su kitais solistais jau keletą savaičių repetuoja spektaklį.

Beje, dainuoti Grafienės iš Vokietijos atskrenda Sandra Janušaitė, kuri vėl aktyviau įsilieja į LNOBT spektaklius po mažiausiai metų pertraukos, mat solistė itin intensyviai dainuoja Eseno operos teatre.

Martyno Aleksos nuotr./Sandra Janušaitė
Martyno Aleksos nuotr./Sandra Janušaitė

Vis dėlto paminėtos buvo tik dvi skambios debiutuojančių dainininkų pavardės, o kas gi tie kiti keturi spektaklio naujokai? Atėję į „Figaro vedybas“ turėsite progos susipažinti su dviem jaunom perspektyviom solistėm – Dovile Kazonaite (pirmą kartą dainuos Kerubiną) ir Lina Dambrauskaite (pirmą kartą Barbarina).

Taip pat galėsite įvertinti nuo kito sezono etatiniu LNOBT solistu tapsiantį tenorą Mindaugą Jankauską, pirmą kartą kuriantį Dono Kurcijaus vaidmenį, bei pasiklausyti, kaip naują vaidmenį atlieka Egidijus Dauskurdis (pirmą kartą sodininkas Antonijus).

Taip pat dainuos Liudas Mikalauskas (Figaras), Laima Jonutytė, Rafailas Karpis, Tadas Girininkas. Diriguos spektaklio muzikos vadovas Martynas Staškus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius