Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 10

„Opus3“ finale – „naujokus peraugusios“ „Freaks on Floor“ triumfas (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus centre ilgai netilo muzika – Gedimino prospekte įsikūrusioje „Opus3“ terasoje varžėsi trys Lietuvos muzikos naujokų grupės. Verčiausia nugalėtojų titulo komisija vienbalsiai paskelbė roko grupę „Freaks on Floor“.
freaks on floor
„Freaks on Floor“ vokalistas J.Jarutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ši grupė stipresnė už kitus muzikantus viskuo“, – apie laimėtojus atsiliepė muzikologas, komisijos narys Darius Užkuraitis ir pridūrė, kad grupei pirmiausia reikia bandyti užkariauti Lietuvos muzikos rinką ir sukurti kūrinių lietuvių kalba.

Kitas komisijos narys, žurnalo „Pravda“ bendraautorius Tomas Ramanauskas teigė, kad ši grupė jau yra peraugusi naujokų kategoriją. Tuo tarpu „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis, turbūt iš susižavėjimo „Freaks on Floor“ muzika, grupės pasirodymą įvertino necenzūriniu žodžiu ir tuoj pat buvo perspėtas, kad viskas yra tiesiogiai transliuojama radijo eteryje.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus centre ilgai netilo muzika – Gedimino prospekte įsikūrusioje terasoje varžėsi trys Lietuvos muzikos naujokų grupės. Verčiausia nugalėtojų titulo komisija vienbalsiai paskelbė roko grupę „Freaks on Floor“.
Koncerto metu "Opus3" terasa buvo sausakimša

„Skamp“ narys Vilius Alesius taip pat pridėjo, jog „Freaks on Floor“ jį mintimis nugabeno į Vudstoko festivalį ir atrodė, jog scenoje grojo „The Doors“ ar „Red Hot Chili Peppers“.

Nugalėtojus šiltai palaikė ir publika, pakvietusi kelis kartus į sceną bisui „Opus3“ grupės vardą pelniusius muzikantus su vokalistu Justu Jaručiu priešakyje. Justą galima kartais išvysti ir talkininkaujant kitoms muzikos grupėms, kaip  „The Sneekers“ ar „Metal on Metal“.

Tarp kitų pretendentų buvo mėnesio muzikos kovas laimėję MC Messiah su „Goes Mad Orchestra“ ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“. Lietuvos hiphopo scenoje žinomas MC Messiah – ne naujokas, pelnęs ir „Alternatyvios muzikos“ (ALT) konkurso apdovanojimą, tačiau šįkart iš komisijos sulaukė priekaištų už monotonišką kūrinių atlikimą.

Neseniai debiutavusių „Gerai Gerai & Miss Sheep“ vokalistė – žurnalistė bei reklamos kūrėja Dovilė Filmanavičiūtė, slapyvardžiu „Avis“ – savo energija sėkmingai užkrėtė klausytojus. Kompanija sulaukė komplimentų, jog turi savitą muzikos stilių.

„Jų mintys yra toliau nei jų galimybės, tačiau grupė patobulėjo. Manau, kad ateityje jie gali būti stipri ir perspektyvi grupė“, – prognozavo D.Užkuraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius