-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02

Pasaulinę šlovę pelnę britų rokeriai „The Editors“ pirmąkart pasirodė Lietuvos publikai

Milžiniškos arenos, stadionai ir didžiausi pasaulio festivaliai – prie tokių pasirodymų scenoje yra pratę rokeriai iš Didžiosios Britanijos „The Editors“. Trečiadienio vakaro koncertas sostinės menų fabrike „Loftas“ jiems prilygo išimčiai iš taisyklės, o susirinkusiai miniai gerbėjų – palaimos pliūpsniui.
„The Editors“ pasirodymo akimirka
„The Editors“ pasirodymo akimirka / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje pasirodžiusi jau daugiau nei dešimtmetį gyvuojanti grupė „The Editors“ vilniečiams ir miesto svečiams pristatė naujausią – ketvirtąjį – savo albumą „The Weight of Love“, kuris išleistas dar birželio pabaigoje. Greta naujausių „The Editors“ kūrinių skambėjo ir senesnės, klausytojų jau įvertintos dainos.

Į Vilnių „The Editors“ atvyko tiesiai iš Rygos, Latvijos, kur surengė jau antrą savo koncertą grupės istorijoje.

„The Editors“ pasirodymą scenoje „Lofte“ apšildė svečiai iš Belgijos – indiepop stiliaus muziką atliekanti grupė „Balthazar“, per trumpą laiką savo šalyje nuskynusi beveik visus įmanomus muzikinius laurus. 

„Lofto“ scenoje „The Editors“ pasirodė apie 21 val., keli šimtai gerbėjų juos pasitiko išskirtinai audringomis ovacijomis. Patys muzikantai į sceną žengė itin atsipalaidavę, o iš jų veidų rodėsi, kad publiką nuo pirmų akimirkų įvertino puikiai.

Daug bendrauti su gerbėjais „The Editors“ nenorėjo – pasisveikindami ribojosi trumpučiu „labas“, po kai kurių kūrinių dėkojo už publikos palaikymą – užtat be jokios abejonės, scenoje jie atidavė visą save – energingi ir dramatizmo kupini vokalisto Tomo Smitho judesiai pasirodymo metu ragino publiką šėlti, išraiškingos veido mimikos ir atsidavimas pasirodymui dalį žiūrovų itin sužavėjo. Didelį įspūdį vakaro metu kūrė ir efektingas šviesų žaismas.

Tris sintezatorius, pianiną, būgnus ir tris gitaras į „Lofto“ sceną atsinešę muzikantai scenoje pademonstravo, jog aukščiausius įvertinimus gavo tikrai ne be reikalo, bene dviejų valandų trukmės koncertas neprailgo niekam. 

Išgirsti „The Editors“ suskubo ir nemažas skaičius žinomų žmonių – publikos gretose buvo galima pastebėti Algį Ramanauską-Greitai, Valerijų Gigevičių, Viktorą Diawarą, Paulių Ambrazevičių, Darių Užkuraitį, DJ Mamania, Tomą Ališauską ir kitus. 

The Editors pasirodymo akimirka
„The Editors“ pasirodymo akimirka

„The Editors“ vyrukai Europoje yra pripažinti viena efektingiausiai gyvai skambančių roko grupių šiomis dienomis, muzikantai gali pasigirti ir įspūdingais laimėjimais – antrasis jų albumas „An End has a Start“ ir trečiasis „In This Light And on This Evening“ buvo pripažinti geriausiais Didžiojoje Britanijoje ir nusipelno didžiausių albumų topų įvertinimų. Pirmąjį albumą „The Black Room“ muzikantai išleido dar 2005-aisiais.

Prieš dvejus metus su grupės gitaristu Chrisu Urbanowiczu dėl skirtingų interesų atsisveikinę „The Editors“ jį pakeitė dviem naujais muzikantais – Justinu Lockey ir Elliotu Williamsu. Ši sąlyginai nauja „The Editors“ sudėtis ir pasirodė Vilniuje.

VIDEO: Editors - The Racing Rats

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius