Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 23

Pasaulio garsenybės televizijos koncerte ragino padėti Haičiui (nuotraukos, video)

Dešimtys kino ir muzikos garsenybių penktadienį atliko minorines dainas ir ragino pasaulį sušelpti žemės drebėjimo nusiaubtą Haitį labdaringame televizijos koncerte, kurį vedė Holivudo aktorius George'as Clooney ir iš Haičio kilęs reperis Wyclefas Jeanas.
Aktorius Russellas Brandas
Aktorius Russellas Brandas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvi valandas trukęs renginys „Suteikite viltį Haičiui: pasaulio pagalba žemės drebėjimo aukoms“ (Hope for Haiti Now: A Global Benefit for Earthquake Relief) buvo transliuojamas daugelio šalių televizijų, mobiliojo ryšio teikėjų ir internetu. Jame dalyvavo daugiau nei 100 garsenybių, kurios pasirodė Niujorke, Los Andžele ir Londone.

Šį koncertą pradėjo dainininkė Alicia Keys, atlikusi savo dainą „Prelude to a Kiss“, kurioje nuskambėjo žodžiai „Ar gali pasiųsti angelą?“

Vėliau G.Clooney, vienas iš pagrindinių šio telemaratono organizatorių, pasakė pirmąjį to vakaro kreipimąsi.
 
„Haičio žmonėms reikalinga mūsų pagalba, – sakė aktorius. – Jie turi žinoti, kad neliko vieni; turi žinoti, kad mes jais tebesirūpiname.“
 
Sausio 12 dieną Haičiui smogęs 7 balų žemės drebėjimas galėjo nusinešti iki 200 tūkst. žmonių gyvybių, o iki 1,5 mln. tos itin skurdžios Karibų jūros valstybės gyventojų liko be namų.

Pastarajame televizijos koncerte, kurio organizatoriai siekė pritraukti kiek įmanoma daugiau žiūrovų, buvo atliekami muzikos kūriniai, pasakojamos netekčių ir išgyvenimo istorijos, aktoriai telefonu dėkojo aukojantiems žmonėms, o transliuotojai rodė sukrečiančius vaizdus iš nelaimės zonos ir interviu su haitiečiais.

„Dabar matome, kad atslenka antroji šios nelaimės banga, – Niujorke sakė W.Jeanas. – Mano šalis labai kenčia.“

Londone JAV reperis Jay–Z pimąkart atliko bendrą dainą su airių roko grupės U2 vokalistu Bono ir gitaristu The Edge, kurioje Jay–Z dainavo apie šį žemės drebėjimą. Vėliau Bono ir dainininkė Rihanna duetu atliko dainą „Not going to leave you stranded“.

Kiek anksčiau dainininkė Beyonce Knowles atliko savo dainą „Halo“, kuriai pritarė ir fortepijonu akompanavo britų alternatyviojo roko grupės „Coldplay“ vokalistas Chrisas Martinas.

Los Andžele dainininkai Sheryl Crow, Keithas Urbanas ir Kidas Rockas sudainavo „Lean On Me“, pritariant akustinei gitarai. Justinas Timberlake'as ir Mattas Morrisas duetu atliko Leonardo Coheno dainą „Hallelujah“.

Popmuzikos superžvaigždė Madonna, taip pat Mary J. Blige, Taylor Swift, Shakira, Stingas ir Jennifer Hudson sudainavo kiek pakilesnę „The Beatles“ dainą „Let It Be“.
 
Koncerte pasirodę Holivudo aktoriai, tarp jų Leonardo DiCaprio, Denzelis Washingtonas  ir Nicole Kidman, pasakojo apie haitiečius, ištrauktus gyvus iš po griuvėsių, taip pat apie gelbėtojų pastangas.

L.DiCaprio buvo vienas iš kelių žvaigždžių, šią savaitę paaukojusių Haičiui 1 mln. dolerių (2,4 mln. litų).

Roko atlikėjas Bruce'as Springsteenas atliko savo maištingą dainą „We Shall Overcome“, o Stevie Wonderis sudainavo „Simon & Garfunkel“ kūrinį „Bridge Over Troubled Water“. Jam pritarė daugiau nei dvylika vokalisčių.

Per šį televizijos šou surinktos lėšos buvo paskirstytos humanitarinės pagalbos organizacijoms, tarp jų buvusių JAV prezidentų Bilo Clintono (Bilo Klintono) ir George'o W.Busho įkurtam Haičio fondui, Jungtinių Tautų (JT) Pasaulinei maisto programai, „Oxfam America“, Tarptautiniam Raudonajam Kryžiui, UNICEF ir W.Jeano įkurtam fondui „Yele Haiti“.

Nuo šeštadienio visų tame koncerte skambėjusių kūrinių įrašus bus galima įsigyti kompanijos „Apple“ internetinėje muzikos parduotuvėje „iTunes“.

Pasak humanitarinės pagalbos agentūrų, maždaug trečdalį iš 9 mln. Haičio gyventojų reikės ilgą laiką aprūpinti maistu, vandeniu ir pastogę. Nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo galima paaukoti tinklalapyje hopeforhaitinow.org.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius