Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 02 21

Paskelbti muzikinių vaizdo klipų konkurso KLIPVID nugalėtojai

Vilniaus knygų mugės „Muzikos salėje“ paskelbti jau šeštus metus organizuoto muzikinių vaizdo klipų konkurso KLIPVID nugalėtojai. Ant scenos atsiimti KLIPVID statulėlių ir piniginių prizų lipo kūrėjai, varžęsi šiose nominacijose: geriausio klipo, režisieriaus, kinematografijos ir koncepcijos.
Vidas Bareikis ir Migloko
Vidas Bareikis ir Migloko / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„KLIPVID prasidėjo nuo kelių žmonių iniciatyvos, todėl smagu, kad konkursas išaugo į tokią didelę platformą“, – sakė projekto vadovė Eglė Žižytė. Šiemet norinčiųjų dalyvauti konkurse buvo rekordiškai daug: iš pateiktų 180 anketų į balsavimo etapą pateko 160 vaizdo klipų, kurie varžėsi geriausio klipo, režisieriaus, kinematografijos ir koncepcijos nominacijose. „Kartais nereikia ir apdovanojimų, kūrėjai patys apdovanoja save geru kūriniu“, – per renginį teigė atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle.

Nemažai dalyvių pateikė ne po vieną savo kūrinį. Laureatai pasidalijo 5 500 eurų prizinį fondą, taip pat įteiktas Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA įsteigtas specialus 1 000 eurų vertės prizas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai

Nugalėtojus rinko kompetentinga komisija, kurią sudarė net 13 narių: projekto vadovė E.Žižytė, asociacijos AGATA vadovė Agnė Begetė, asociacijos AVAKA vadovas Darius Vaitiekūnas, LRT OPUS laidų vedėjas Ramūnas Zilnys, režisieriai: Lina Lužytė, Giedrė Žickytė, Saulius Baradinskas, Eimantas Belickas, Vytenis Pauliukaitis, Tadas Vidmantas, Giedrė Beinoriūtė, Darius Miniotas, kino operatorius Vilius Mačiulskis.

Paklaustas, koks yra geras vaizdo klipas, R.Zilnys teigė, jog galima sugalvoti daug gilių apibūdinimų.

„Geras klipas tas, kurį pasižiūrėjus norisi žiūrėti antrą, trečią, ketvirtą kartą... Kurio nesinori išjungti, nes jis tau įdomus, leidžia dainai dar labiau išpopuliarėti. Kartais kūrinys, išgirstas per radiją, neatrodo ypatingas, bet klipas padeda įsimylėti dainą. Nuostabu, kai dainos ir klipo autorius vienas kitu pasitiki. Kai tai įvyksta, klipas dažniausiai išeina geras“, – įsitikinęs muzikos apžvalgininkas.

Specialų asociacijos AGATA prizą – 1 000 eurų premiją – įteikė asociacijos tarybos pirmininkas Domantas Razauskas. Šiemet ši premija skirta grupei „Garbanotas“, pateikusiai klipą „Liūdnos akys“. Klipą rinko asociacijos AGATA nariai, susiję su vizualiniais menais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai

Geriausios koncepcijos nominacijos pretendentai:

– Vidas Bareikis – „Man taip patinka“,

– „The Roop & Migloko“ – „UFO“,

– „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Daug dienų“,

– „Beissoul & Einius“ – „Rooftop“,

– „Garbanotas“ – „Liūdnos akys“,

– „Blank“ – „On the Loop“.

Nugalėtoją, kuriam atiteko ne tik KLIPVID statulėlė, bet ir 1 000 eurų premija, skelbė muzikos apžvalgininkas R.Zilnys. „Žmogus, turintis toną fantazijos“, – apie laimėtoją sakė jis ir paskelbė, kad geriausios koncepcijos nominacijoje nugalėjo Vido Bareikio klipas „Man taip patinka“. „Džiugu, kiek yra tiek daug kūrybingų žmonių“, – kalbėjo V.Bareikis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai

Geriausios kinematografijos nominacijos pretendentai:

– Julius Sičiūnas („Garbanotas“ – „Liūdnos akys“),

– Lukas Dunčius („Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Daug dienų“),

– Lukas Dunčius (Vidas Bareikis – „Man taip patinka“),

– Rokas Šydeikis („Beissoul & Einius“ – „Rooftop“),

– Rytis Titas („Coma Allience“ – „Royd“),

– Petras Skukauskas (Donny Montell – „Žiūrėk, ką padarei“).

Nugalėtoją skelbė asociacijos AGATA vadovė A. Begetė. „Džiugu, kad pagerbiami žmonės, kurių darbas dažnai nematomas“, – teigė ji. Geriausios kinematografijos nominacijos nugalėtoju tapo Rokas Šydeikis („Beissoul & Einius“ – „Rooftop“), kuris renginyje dalyvauti negalėjo. „Be operatoriaus nebūtų gero klipo“, – teigė apdovanojimą už R.Šydeikį atsiėmę kūrybinės komandos nariai. Geriausiam operatoriui skirta 1 000 eurų premija.

Geriausiu režisieriumi pretendavo tapti:

– Justas Ramanauskas („Beissoul & Einius“ – „Rooftop“),

– Dominykas Bliznikas (Donny Montell – „Žiūrėk, ką padarei“),

– Titas Sūdžius („Garbanotas“ – „Liūdnos akys“),

– Vidas Bareikis, Ieva Jūra Jūraitė (Vidas Bareikis – „Man taip patinka“),

– Irena Kunevičiūtė („Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Daug dienų“),

– Ernestas Jasilionis (Vidas Bareikis – „Po vieną“).

Ant scenos įteikti nugalėtojo statulėlę lipo komisijos narys, režisierius S.Baradinskas, praėjusiais metais pelnęs geriausio konkurso KLIPVID režisieriaus titulą. „Norėčiau padėkoti už šią iniciatyvą. Ji atvėrė man kelią į kiną“, – tikino S.Baradinskas. Geriausiu režisieriumi pripažintas Titas Sūdžius („Garbanotas“ – „Liūdnos akys“), jam atiteko ir 1 500 eurų vertės premija. „Smagu kurti“, – ant scenos padėkos žodį tarė geriausiu režisieriumi pripažintas kūrėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./KLIPVID apdovanojimai

Geriausiu vaizdo klipu pretendavo tapti:

– Donny Montell – „Žiūrėk, ką padarei“,

– „Garbanotas“ –„Liūdnos akys“,

– „Beissoul & Einius“ – „Rooftop“,

– Vidas Bareikis – „Man taip patinka“,

– „Free Finga“ – „Tu maivais“,

– „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Daug dienų“.

Nugalėtoją paskelbė ir net 2 000 vertės apdovanojimą įteikė LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Gytis Oganauskas. „Vizualioji kultūra juda į priekį. Smagiausia, kai geras muzikos kūrinys įkvepia režisierių sukurti trumpametražę istoriją. Neabejoju, kad toks vaizdo klipas yra užrašytas voke“, – teigė G.Oganauskas. Šių metų geriausiu vaizdo klipu pripažintas grupės „Garbanotas“ klipas „Liūdnos akys“. „Mes labai tikėjome, kad turime laimėti. Kas nematė, pasižiūrėkite, o tie, kas matė, žino, koks klipas geras. Už kūrybą ir bendrystę“, – atsiimdami prizą sakė grupės „Garbanotas“ nariai.

LRT.lt taip pat vyko balsavimas, kuriame už patinkantį klipą galėjo balsuoti portalo lankytojai. Nominacija skirta skatinti konkurso dalyvius įsitraukti į balsavimo procesą, padėti pradedantiems atlikėjams suburti, o jau muzikinėje scenoje įsitvirtinusiems mobilizuoti savo gerbėjų ratą. Tačiau, gavus pastabų iš konkurso dalyvių ir išanalizavus situaciją, buvo nuspręsta Publikos simpatijos nominacijos prizo šiais metais neskirti.

„Išanalizavome balsavimo rezultatus ir turime pagrįstų įtarimų, kad ne visi balsai surinkti sąžiningai balsuojant portalo lankytojams. Įvertinę šią informaciją, pasinaudojome konkurso taisyklėse numatyta galimybe ir nusprendėme šiemet prizo neteikti, o perkelti jį į kitus metus“, – sakė konkurso vadovė Eglė Žižytė.

LRT primena, kad pagal konkurso taisyklių VII dalies 30 punktą „Organizatorius pasilieka teisę keisti Konkurso taisykles, apie tai informuodamas dalyvius jų nurodytu el. paštu ar telefonu“.

Renginio metu ant scenos atsiimti apdovanojimų lipo ne tik laimėtojai – muzikinius kūrinius mugės lankytojams dovanojo Markas Palubenka, Migloko, „Baltos varnos“, Bjelle, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Visus vaizdo klipus, dalyvavusius konkurse KLIPVID, galima pasižiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius