Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

Pavėlavęs beveik dvi valandas britų romantikas Tomas Odellas Vilniuje pristatė naujausią albumą

Nors koncertą Kongresų rūmuose pradėjo beveik dviem valandomis vėliau nei turėjo, britų numylėtinis Tomas Odellas Vilniuje buvo pasitiktas gausiomis ovacijomis ir šūksniais. Vos tik prasidėjus koncertui, salėje sėdintys žiūrovai, paniro į muzikinę meditacijos būseną – kartu su atlikėju dainavo bei lingavo.
Tomo Odello koncerto Vilniuje akimirka
Tomo Odello koncerto Vilniuje akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai buvo jau antras britų muzikos žvaigždės koncertas Lietuvoje – pirmą kartą jis su gerbėjais mūsų šalyje susitiko 2017-ųjų kovą.

Šiais metais į Lietuvą T.Odellas atvyko pristatyti naujausio savo albumo „Jubilee Road“. Tačiau koncerte atlikėjas atliko ne tik naujausias savo dainas – publikai jis dovanojo ir muzikinių topų viršūnes užkariavusius kūrinius: „Another Love“, „Grow Old with Me“ ir kitus.

Dėl koncertui įgyvendinti reikalingo išskirtinio techninio pasiruošimo brito koncertas Kongresų rūmuose, dar prieš jam prasidedant, buvo pavėlintas valanda. Tačiau T.Odellas, kaip žadėta, 21 valandą į sceną neišėjo – pasirodymą pradėjo tik 21:40 val. Dėl to piktinosi ne vienas salėje sėdėjęs žiūrovas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomo Odello koncerto Vilniuje akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomo Odello koncerto Vilniuje akimirka

Dėl koncerto pradžios vėlavimo žiūrovai neišvydo ir atlikėją apšildyti turėjusios Monikos Linkytės – jai tą vakarą teko žiūrovės vieta.

Norinčiųjų pamatyti ir išgirsti garsųjį britą susirinko pilna Kongresų rūmų salė. Visi nekantriai laukė kada T.Odellas žengs į sceną, o jam galiausiai pasirodžius, salė paskendo ovacijose. Po pirmosios dainos britas žiūrovų atsiprašė už vėlavimą.

T.Odellas gyrė Vilnių ir pajuokavo, kad jaučia pavydą dėl miesto teritorijoje esančio slidinėjimo „kurorto“. Esą nors lankosi Vilniuje antrą kartą, kalvas, nuo kurių galima slidinėti, per lėktuvo langą pamatė tik dabar.

Jau pirmu dainos akordu britas sugebėjo iš gilaus žiemos miego pažadinti sostinės publiką – žiūrovai tarsi užhipnotizuoti plojo, lingavo ir dainavo kartu su atlikėju.

Už plojimus ir ovacijas dainininkas salės publikai dėkojo viso koncerto metu: „Ačiū, kad šį vakarą esate čia, atsiprašau, kad nemoku jūsų kalbos, taip pat, dar kartą atsiprašau, kad pasirodymas vėlavo.“

Vakaro publiką sudarė įvairaus amžiaus žmonės – buvo ir jaunimo, ir vidutinio amžiaus žmonių.

Merginų širdis romantiškomis dainomis pavergęs atlikėjas scenoje pirmadienio vakarą pasirodė apsirengęs klasikinį juodą švarką ir žydrus marškinius. Kaip įprastai, T.Odellas viso koncerto metu, sėdėjo prie fortepijono.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomo Odello koncerto Vilniuje akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomo Odello koncerto Vilniuje akimirka

T.Odellas yra viena ryškiausių jaunų muzikos žvaigždžių pasaulyje. Kelias link populiarumo viršūnės vaikinui prasidėjo dar 2012 metais, kai jis išleido pirmąjį įrašą „Songs From Another Love“. Neeilinį T.Odello talentą giriantys muzikos kritikai jo muziką lygino su sero Eltono Johno, Bobo Dylano ir Jeffo Buckley kūryba.

Jaunojo atlikėjo charizma sužavėjo muzikos mylėtojus – debiutinio singlo „Another Love“ vaizdo klipas „YouTube“ kanale yra peržiūrėtas daugiau nei 190 mln. kartų.

Netrukus jo kolekcijoje jau puikavosi prestižiniai „Brit Awards“ ir daugybė kitų apdovanojimų. Kritikai ir kolegos įvertino ne tik jo talentą scenoje sukelti tikrą uraganą – dėl įspūdingų gebėjimų prikaustyti dėmesį dainininkė Lily Allen yra palyginusi Tomą su legendiniu Davidu Bowie.

Būtent Lily jis ir turi būti dėkingas už tai, kad jį pamilo visas pasaulis. Ši pastebėjo jaunąjį talentą viename jo koncertų ir netrukus būsimoji žvaigždė pasirašė sutartį su Lily Allen įrašų kompanija „In The Name Of“.

Tomą yra įvertinęs ir mados pasaulis – nuo 2015-ųjų jis yra žinomų britų mados namų „Burberry“ reklamos veidas, o žurnalas „Vogue“ jį paskelbė „mylimiausiu pianistu mados industrijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius