-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 21

15min studijoje – alternatyviosios atlikėjos Migloko mini koncertas

15min tęsia muzikinių penktadienių tradiciją, o šiandien savo kūryba tiesioginės transliacijos metu dalijasi išsiilgta, ekstravagantiška ir užburianti atlikėja Miglė Vilčiauskaitė, geriau žinoma slapyvardžiu Migloko.
15min studijoje – Migloko
15min studijoje – Migloko / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Gruodžio mėnesį pristačiusi naują EP albumą „Mistyrijous Gangsta“, atlikėja penktadienį tiesioginės transliacijos metu surengė mini koncertą. Savo naujas dainas Migloko pristatė lydima garso režisieriaus Artūro Bieliausko.

Šiame albume – keturi kūriniai, kuriuos atlikėja parašė išskirtinai lietuvių kalba. Su vienu iš jų – kūriniu „Rožės“ – atlikėja šiais metais dalyvauja „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje ir ketvirtadienį pirmajame filmavime sulaukė daugiausiai komisijos balų.

Žiūrėkite įrašą:

VIDEO: Ekstravagantiškoji Migloko: apie sunkius metus ir „Euroviziją“

Pasakodama apie „Mistyrijous Gangsta“ Migloko sako apjungusi skirtingas vidines jėgas, meilę, drąsą, lygybę, paprastą tikrumą ir magišką ryšį tarp žmonių.

„Šis albumas yra apie tai, apie ką aš mąstau rudenį ir žiemą, pasibaigus vasarai, kai vakarai tampa ilgesni, o velvetinėje tamsoje aplanko keisčiausios idėjos neoniniais pavidalais“, – pristato Migloko.

EP „Mistyrijous Gangsta“ ypatingas ir dėl to, kad kūriniai parašyti išskirtinai lietuvių kalba. Tai atlikėjai – labai džiugus etapas. Pati Migloko apie savo naujausią kūrinį sako: „Tai yra absoliučiai naujas atradimas mano kūrybiniame kelyje. Esu visiškai apsėsta lietuviškų tekstų ir man labai patinka kaip jie skamba – labai noriu, kad jūs tai išgirstumėte“.

Tiesa, Miglę Vilčiauskaitę jau išties būtų galima vadinti scenos senbūve. Jos vardas muzikos pasaulyje suskambo bene prieš dešimtmetį, jai sulaukus vos 18-os metų. Internete atsidūrę jos kūriniai išsiskyrė savitu stiliumi – džiazo, punk'o, r'n'b ir net roko mišiniu. Kalbos apie mokyklą metusią, garaže kuriančią, intriguojančių tekstų autorę ir išskirtinio stiliaus merginą greitai pasklido, o jos populiarumas sparčiai augo.

Savo karjeros pike, nublokšta asmeninių vėjų, atlikėja išvyko į Olandiją, tačiau ten kurti nesustojo. Vis dėlto gyvenimui svetur nesusiklosčius , Migloko grįžo tęsti muzikinės karjeros į Lietuvą. Netrukus, 2017-ųjų gale, pasirodė ir trečiasis jos albumas „Sacred Tears“.

Kūrėja neslepia, kad albumas gimė po nelengvų asmeninių išgyvenimų ir skyrybų su sūnaus tėvu. Tuo metu sunkiausias laikas jau buvo praėjęs ir prasidėjęs naujas, šviesus gyvenimo etapas.

„Šio albumo dainos gimė tuo metu, kai vyko dideli pokyčiai mano asmeniniame gyvenime. Visus kūrinius pradėjau įrašinėti jau po skyrybų, todėl galiu sakyti, kad visi naujausi kūriniai yra iš mano naujo – laimingojo etapo. Jie mane sustiprina ir yra kaip mano stiprus muzikinis pamatas“, – sako į muzikos pasaulį su nauju užtaisu grįžusi Migloko.

Atlikėjos kūryba šiemet pastebėta ir svarbiausiuose muzikos apdovanojimuose M.A.M.A, kur Migloko nominuota „Metų alternatyvos“ kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius