Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 05

Penktadienį į sceną sugrįžtantys TWNKL: „Dabar esame pajėgesni išreikšti tai, ką norime“

„Vilnius Music Week“ metu, rugsėjo 6 d., įvyks išskirtinė premjera, kuri, tikėtina, tądien susilauks didžiausio populiarumo. Tai atsinaujinančios elektroninės muzikos grupės TWNKL koncertas.
TWNKL
TWNKL / Asmeninio grupės albumo nuotr.

TWNKL susikūrė 2009 m. kaip pabėgimo sklandis keliems muzikantam, su Jurgiu Didžiuliu priešaky, kurie troško kūrybinio išsilaisvinimo.

TWNKL klausėsi visi, kam trūko šiek tiek aštresnių kampų elektronikoje, o patys twnklai greitai pagarsėjo kaip naujų idėjų generatoriai ir scenos chuliganai.

Tačiau po metų talentingieji grupės nariai neišvengiamai įsisuko į kitus projektus su viltimi vėl kada nors susitikti. Tai įvyks jau šį penktadienį nemokamame koncerte Vinco Kudirkos aikštėje.

Kur TWNKL sustojo ir kada tai atsitiko?

Jurgis: TWNKL sustojo 2010 m., kai „InCulto“ pateko į Euroviziją. Po to Aurelijus Morlencas kažkur išvažiavo, „InCulto“ nebeliko, bet likom mes su Mariumi bei noru daryti elektroninę muziką. Dar kol kas visų atsakymų į savo dvejones neturim, bet, tikim, kad esam teisingam kely.

Jurgi, ar TWNKL kažkaip papildo tavo kitus projektus – solo ir su žmona Erica Jennings?

Jurgis: Yra kūrybos, kurios negaliu pritaikyti nei ten, nei ten. Su TWNKL noriu išreikšti savo klubiškesnę pusę.
Marius: Be to, TWNKL nėra plika elektronika. Mūsų muzika skirta šokiam.

Ar patys mėgstate šokti?

Jurgis: Aš tai tikrai taip.
Marius: Aš tai nelabai.
Jurgis: Tu šoki. Šiandien šokai.
Marius: Kai geras gabalas, tai ir norisi šokti. Šiandien neplanavome nieko kurti, bet sukūrėme dar vieną naują dainą. Pagal ją ir šokau.

Apie ką naujausias jūsų kūrinys?

Marius: Apie ofisines merginas... Apie tai, kad joms gali tekti nusisegti sijonus.
Jurgis: Mariau, šiaip jau geriausias dalykas apie sijonus yra tai, kad jų nereikia nusiimti, juos galima tiesiog pakelti.

Judu su Marium esate draugai, muzikiniai partneriai, o kaip su skoniu muzikai – ar ji irgi sutampa?

Jurgis: Su skoniu muzikai yra kiek kitaip – mes vienas kitą papildom. Sakyčiau, netgi prieštaraujam vienas kitam, bet būtent dėl to atrandam labai gerų dalykų kūryboje.

Ar įmanoma turėti grupę, kai skiriasi muzikiniai skoniai?

Jurgis: Pasirodo, įmanoma (juokiasi). Mūsų abiejų geri skoniai (vėl juokiasi). Iš tiesų, tai yra nuolatinės derybos, kritika vienas kitam, bet tai yra labai gerai. Taip galima sukurti kažką, kas patiks daugiau žmonių, o ne tau vienam. Tokia kūryba įgauna polidimensiškumą ir išeina vertingas rezultatas.

Marius: Jurgis dažnai bando daryti kaip jam atrodo geriau, tada aš jį stabdau, mes deramės ir galiausiai randam kokį nors bendrą sprendimą. Dabar šiek tiek strigom ties grupės logotipo rinkimais, bet panašu, kad jau tuoj sutarsim...

Bet tu, Jurgi, vis dar žadi tęsti ir savo solo projektą, ar ne?

Jurgis: Taip. Kūryboje iš esmės negali būti monogamijos. Kartais labai svarbus yra kitų žmonių indėlis, kartais reikia tiesiog atsitraukti ir padaryti pačiam. Su TWNKL noriu išreikšti savo klubiškesnę pusę.

Marius: Jaučiu, kad Jurgis tuoj įkvėps mane sukurti atskirą savo grupę (juokiasi). Be to, TWNKL nėra plika elektronika. Mūsų muzika skirta šokiams.

Mariau, kokioje muzikinėje poligamijoje esi tu?

Marius: Oi, tikrai, kad tokioje esu... Groju su Egidijumi Dragūnu, Donatu Montvydu ir dar daugeliu kitų.
Jurgis: Su „Sel“ tu dar ir dainuoji (juokiasi).
Marius: Ne, nedainuoju.
Jurgis: Dainuoji, dainuoji. Visi girdėjo.

Kalbant apie TWNKL atsinaujinimą – kiek turite naujos medžiagos?

Jurgis: Šiuo metu turime apie šešias naujas dainas, taip pat penktadienį grosime senąsias, tik šiek tiek perdarytas. Tiek aš, tiek Marius dėl TWNKL praeities jaučiamės užtikrinti.

VIDEO: TWNKL - No Surprise

Kitaip tariant, ne gėda už buvusią kūrybą?

Jurgis: Ne, visiškai ne gėda. Galbūt su įrašais nėra tokia gera padėtis. TWNKL pirmasis albumas nebuvo idealiai suprodiusuotas ir neatspindi to, kas grupėje geriausia. Dabar esame pajėgesni išreikšti tai, ką norime. Marius turi daug patirties studijoje, todėl jis bus pagrindinis įrašų prodiuseris.

Tai jau esate pasiskirstę vaidmenimis grupėje, ar ne?

Jurgis: Taip, aš esu labiau atsakingas už emocinę grupės pusę, koncertus, o Marius yra kruopštus pedantas, todėl jis gludins TWNKL įrašus studijoje. Turime ir naują būgnininką Stepan Bitus. Jis gerai jaučia muziką, turi nepriekaištingą skonį ir stiprias rankas. Be to, patinka moterim (juokiasi).

Jei TWNKL organizuotų savo vakarėlį, kokias lietuviškas grupes kviestumėte į jį?

Marius: (ilga pauzė) „Empti“ – dėl gyvumo. Kalbant grynai apie elektroniką, man kai kurie „The Sneekers“ sprendimai yra labai įdomūs. Taip pat būdamas „studijos“ žmogus labai vertinu tai, ką daro Mario Basanov – patinka jo garso stilistika.

Jurgis: Šiaip jau gerai ir kokybiškai dirbančių žmonių lietuviškoje elektronikoje yra labai daug, bet ir tos elektronikos yra labai įvairios. Būtų pakankamai sudėtinga surasti tuos, kurie daro kažką panašaus kaip mes. Bet jie daro kitaip, ir tas yra labai gerai. Galima būtų kalbėti apie daug ką. Man labai patinka tai, ką daro tas pats Mario Basanov, Miss Sheep, Paulius Kilbauskas, Leon Somov, „Proper Heat“, „Happyendless“ ir dar daugelis kitų.

Dabar jau turbūt labai intensyviai ruošiatės savo rugsėjo 6 d. koncertui „Vilnius Music Week“ metu?

Marius: O taip, jau kelias savaites kasdien repetuojame. Koncertas nemokamas, todėl visi yra kviečiami. Šoksim!

Ar jau turite numatę tam tikrų sceninių sprendimų?

Jurgis: Iš tiesų, yra taip: kai daina gera, tai mes patys nevalingai šokame ir šokinėjame. Jeigu nešokam – tada daina nebloga, bet dar kažko jai trūksta. Taigi režisuoti mūsų pasirodymų nereikia. Jeigu daina „eina“, tai viskas bus ir taip maksimaliai gerai.

Anksčiau jus vadino scenos chuliganais...

Marius: Tai dėl to, kad Jurgis mėgdavo ant scenos nusirenginėti.
Jurgis: Nuo savęs nepabėgsi. Tu irgi mėgdavai prisidirbti ant scenos. Ir koja grodavai klavišais... Ai, nepasakosiu. Kas prisimena, tas... Šiaip jau, kalbant rimčiau, TWNKL pasirodymai būdavo kažkas neeilinio. To ir pasigedom, todėl vėl susiėjom.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius