Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 09

Per „Grammy“ įteikimo ceremoniją dominavo Plantas&Krauss, „Coldplay“ (nuotraukos, atnaujinta 11.58 val.)

Keista muzikantų pora Robertas Plantas ir Alison Krauss sekmadienį dominavo per „Grammy“ įteikimo ceremoniją Los Andžele.
Robertas Plantas ir Alison Krauss
Robertas Plantas ir Alison Krauss / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

“„Led Zeppelin“ lyderio R.Planto ir kantri karalienės A.Krauss novatoriška roko ir kantri partnerystė davė itin gerų rezultatų – penkis „Grammy“, tarp jų – geriausio metų albumo ir geriausio metų įrašo apdovanojimus už sėkmės sulaukusį albumą „Raising Sand“.

Per iškilmingą ceremoniją arenoje „Staples" taip pat triumfavo britų grupė „Coldplay“, kuri atsiėmė tris apdovanojimus, tarp jų – geriausios metų dainos („Viva la Vida“) apdovanojimą, ir reperis Lilas Wayne'as, gavęs keturis „Grammy“.

„Norėčiau pasakyti, kad esu suglumęs, – atsiimdamas apdovanojimą už geriausią metų albumą, kuris buvo įteiktas paskutinis, auditorijai sakė R.Plantas. – Senais laikais tai būtume pavadinę išdavyste, bet tai geras būdas praleisti vieną sekmadienį.“

„Tai buvo nuostabus laikas“, – pridūrė A.Krauss, per visą karjerą jau laimėjusi net 26 apdovanojimus „Grammy“ – rekordinį skaičių moterų grupėje.

R.Plantas ir A.Krauss taip pat buvo apdovanoti už geriausią bendradarbiavimą kantri vokalo srityje, geriausią bendradarbiavimą popmuzikos srityje ir geriausią šiuolaikinį amerikietiškos folkmuzikos albumą.

R.Plantas ir A.Krauss taip pat buvo apdovanoti už geriausią bendradarbiavimą kantri vokalo srityje, geriausią bendradarbiavimą popmuzikos srityje ir geriausią šiuolaikinį amerikietiškos folkmuzikos albumą.

„Coldplay“ atsiėmė „Grammy“ ne tik už metų dainą, bet ir už geriausią popmuzikos atlikimą grupių kategorijoje bei geriausią roko albumą, kuriuo buvo pripažintas jų „Viva La Vida Or Death and All His Friends“.

„Ačiū jums ir atsiprašome už begėdišką albumo „Sergeant Pepper“ pakartotinį naudojimą“, – atsiimdamas metų dainos apdovanojimą sakė „Coldplay“ būgnininkas Willas Championas. Šiuos žodžius jis skyrė „bitlų“ legendai Paului McCartney.

Naujojo Orleano žvaigždės Lilo Wayne'o viltis dėl geriausio metų albumo sudaužė A.Krauss ir R.Plantas, tačiau reperio „Tha Carter III“ buvo pripažintas geriausiu metų repo albumu, o tarp kitų jo apdovanojimų yra geriausio repo atlikimo ir geriausios repo dainos „Grammy“.

Britų dainininkė ir dainų kūrėja Adele laimėjo geriausios debiutantės „Grammy“. 20-metė londonietė šioje kategorijoje įveikė kitą britę Duffy, taip pat – „Jonas Brothers“, kantri grupę „Lady Antebellum“ ir soulo atlikėją iš Filadelfijos Jazmine Sullivan.

„Labai jums ačiū, aš apsiverksiu, – sakė Adele. – Duffy, aš tave myliu, manau, kad tu nuostabi. „Jonas Brothers“, aš jus irgi myliu“.

Užkulisiuose tuo tarpu vyko tikra drama – dainininkė Rihanna privertė organizatorius paskutinę minutę pakeisti numerių programą.

Los Andželo policija patvirtino, kad apklausia Rihannos draugą, dainininką ir dainų kūrėją Chrisą Browną dėl įtariamo smurto šeimoje.

20-metė dainininkė, kuri yra gimusi Barbadose, turėjo pasirodyti šou pradžioje, bet organizatoriai staiga paskelbė, kad jos nebus. Vietoje Rihannos pasirodymo paskubomis buvo suorganizuotas Justino Timberlake'o ir soulo legendos Alo Greeno dueto numeris.

Los Andželo policijos atstovė nei patvirtino, nei paneigė, kad Rihanna nukentėjo per įtariamą smurto šeimoje incidentą.

Tuo tarpu didelę šeimos tragediją patyrusi dainininkė Jennifer Hudson gavo pirmąjį savo „Grammy“ – už ritmenbliuzo albumą „Jennifer Hudson“.

27 metų dainininkė, išgarsėjusi per televizijos šou „American Idol“, pernai neteko motinos, brolio ir sūnėno, kurie buvo nužudyti.

Prieš dvejus metus J.Hudson už darbą filme "Svajonių merginos" (Dreamgirls) gavo geriausios antrojo plano aktorės „Oskarą“.

„Tikrai nežinau, ką pasakyti“, – iš susijaudinimo virpančiu balsu pasakė ji, atsiėmusi savo „Grammy“ iš Whitney Houston rankų. – Oho, šiuo metu jaučiu tik nuostabą. Norėčiau padėkoti savo šeimai danguje ir tiems, kurie šiandien yra čia. Tiesiog nežinau, kaip pradėti. Visiems ačiū“.

Vėliau auditorija atsistojusi plojo J.Hudson už „You Pulled Me Through“ atlikimą.

Apdovanojimus taip pat gavo Alicia Keys, kurios singlas „Superwoman“ jai pelnė geriausio ritmenbliuzo vokalo moterų grupėje „Grammy“, ir Ne Yo, kuris gavo atitinkamą vyrų kategorijos „Grammy“ už savo „Miss Independent“.

83 metų „bliuzo karaliaus“ BB Kingo „One Kind Favor“ buvo pripažintas geriausiu tradicinio bliuzo albumu. Tai buvo jau 15-asis jo „Grammy“ per keturis dešimtmečius trunkančią karjerą.

Atsiėmęs savo apdovanojimą legendinis muzikantas žurnalistams sakė, jog yra patenkintas prezidento Baracko Obamos išrinkimu.

„Tai verčia mane galvoti, kad Amerika iš tikrųjų auga, – sakė jis. – Amerika tampa Amerika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius