Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 18

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos buvęs „Marillion“ vokalistas Fishas

Roko muzikos mėgėjai sulauks garsaus svečio – į Vilnių koncertuoti atvyksta žinomas škotų atlikėjas, buvęs grupė „Marillion“ vokalistas Fishas. Pirmą kartą Lietuvoje viešėsiančio Fisho ir grupės pasirodymas įvyks spalio 6 d. „New York“ klube. Tai bus vienintelis rokerio ir grupės koncertas mūsų šalyje.
Fishas
Fishas / „RELAX Live!“ nuotr.

Bilietus į vienintelį Fisho ir grupės koncertą galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internete.

„Tikime, kad Lietuvoje yra pakankamai geros muzikos gerbėjų, kurie mėgsta šį atlikėją. Mes labai ilgai laikėme jį akiratyje, pagaliau susidarė palankios sąlygos jį pasikviesti“, – sako Fisho koncertą organizuojančios agentūros „Relax Live” vadovas Artūras Mirončikas.

Derekas Williamas Dickas (toks tikrasis Fisho vardas) yra ne tik pasaulinį pripažinimą pelnęs vokalistas, bet ir rašytojas, dainų autorius, aktorius, apdovanojimais įvertintas radijo ir televizijos laidų vedėjas. Gimusi Škotijos sostinėje Edinburge, tačiau užaugusi nedideliame Dalkeito mieste, būsimoji roko žvaigždė spėjo padirbėti sodininku, medkirčiu ir net degalų pilstytoju. Fishui išgarsėti pavyko 1981 m., kada jis tapo pagrindiniu britų roko grupės „Marillion“ vokalistu.

Devintajam dešimtmetyje „Marillion“ buvo viena sėkmingiausių progresyvaus roko grupių Didžiojoje Britanijoje.

Pasaulyje yra daugiau nei 15 mln. melomanų, įsigijusių grupės albumus. Didžiausios sėkmės „Marillion“ sulaukė 1985 m., kada išleistas įrašas „Misplaced Childhood“ vien Didžiojoje Britanijoje buvo parduotas platininiu tiražu. Šiame albume buvo ir didžiausiais grupės hitais tapusios dainos „Kayleigh“ ir „Levander“. Per visą laikotarpį, kurio metu kolektyvo frontmenu buvo Fishas, „Marillion“ išleido vienuolika komerciškai sėkmingų singlų.

1988 m. Fishas paliko „Marillion“ ir pradėjo solo karjerą. Vokalistas, kurį dėl dainavimo manieros neretai lygina su Peteriu Gabrieliu, slapyvardį pasirinko todėl, kad labai mėgsta mirkti vonioje. 1990 m. buvo išleistas debiutinis atlikėjo albumas „Vigil in a Wilderness of Mirrors“, kurį prodiusavo žinomas britų prodiuseris Jonas Kelly, dirbęs su Chrisu Rea, Kate Bush, „The Damned“, „The Beautiful South“, „The Levellers“ ir daugeliu kitų. Kritikai ir publika puikiai įvertino atlikėjo debiutą, tačiau Fishas nebuvo patenkintas įrašų kompanijos „EMI“ kontraktu, todėl vėlesnius albumus leido nuosavoje įrašų kompanijoje „Chocolate Frog Records“.

Fishas garsėja ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip kino filmų ir televizijos serialų aktorius. Septyniose juostoje nusifilmavusio dainininko svarbiausias vaidmuo buvo britų režisieriaus Johno Maybury psichologinėje dramoje „The Jackett“ („Tramdomieji“, 2005 m.), kurioje taip pat  vaidino Holivudo žvaigždės Keira Knightley ir Adrienas Brody. Be to, Fishas yra pripažintas radijo laidų vedėjas. Penktadieniais radijo stotyje „Planet Rock“ transliuojama jo laida „Fish On Friday“ buvo įvertinta „Silver“ apdovanojimu prestižiniuose „UK Sony Radio Academy“ apdovanojimuose.

Šių metų rugsėjo 4 d. Fishas išleido jau dešimtąjį studijinį solo albumą „Feast Of Consequences“, kurį ir pristato gastrolėse „The Moveable Feast Tour 2013“. Iki metų pabaigos yra suplanuota per 40 koncertų, kurie vyks Nyderlanduose, Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje. Gastrolėse Fishas ne tik pristato naujausią albumą, bet ir atlieka geriausias „Marillion“ dainas ir solo hitus. Kaip visada, koncertuose roko mėgėjų laukia išsiskirtinis neformalus bendravimas, autografų dalijimas ir atsakinėjimas į gerbėjų klausimus.

VIDEO: Buvusio „Marillion“ vokalisto Fisho koncerto anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius