-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 05

Pirmąją „Heineken Open‘er 2012“ dieną – pasiutpolkė su „Gogol Bordello“, ryškioji Bjork ir atokvėpis po lietaus

Lenkijoje, Gdynėje, vykstantis festivalis „Heineken Open‘er 2012“ trečiadienį privertė vos atvykusius lankytojus gelbėtis nuo lietaus. Kiaurai permirkusios palapinės, dėl klampių purvynų numesti batai ir po margaspalviais lietpalčiais šąlantys festivalininkai meldė geresnio oro. Dangus pasigailėjo atvykėlių prieš prasidedant vakaro koncertams ir po lenkų reperių brolių Fisz ir Emade įžangos į sceną žengė lauktieji „The Kills“.
Bjork
Bjork / Organizatorių/Tomeko Kaminskio nuotr.

Tiek amerikietė Alison Mosshart, tiek britų gitaristas Jamie Hince‘as atrodė puikiai nusiteikę. „The Kills“ nuo pirmųjų dainų privertė tūkstantinę minią šokti, maitindami gerbėjus kokybišku roku. J.Hince‘as nepraleido progos keldamas alaus bokalą pasveikinti visų susirinkusiųjų, o rusvais plaukais pasirodžiusi A.Mosshart teigė, kad yra laiminga atvykusi į Lenkiją. Publika jiems atsidėkojo dosniais klyksmais.

Antrasis išties ryškus pasirodymas – islandų pažibos Bjork. Nors kai kurie baiminosi, kad problemų su balsu turėjusi dainininkė gali festivalyje nepasirodyti, ji ant scenos užlipo kuo geriausios formos. Masyvus pūstų raudonų plaukų perukas, žibanti mėlyna suknelė ir porcelianinė oda priverte klausytojus ryte ryti muziką ne tik ausimis, bet ir akimis, o toteminius primenantys Bjork šokiai atrodė tarsi iš kito pasaulio. Daugelis sutiko, kad islandės šou buvo ne tik vizualiai spalvingas, bet ir dinamiškas,ir vienas intensyviausių savo vidine jėga trečiadienio vakarą.

Festivalio organizatorių nuotr./„Gogol Bordello“
„Gogol Bordello“

Kol vieni klausėsi Bjork, kiti šėlo su čigoniškais pankais iš Niujorko „Gogol Bordello“. Atrodė, kad kojos negali netrypti  pagal Balkanų ritmus primenančią muziką, o grupės vokalistas Eugene‘as Hutzas uždegė publiką demonstruodamas neįtikėtiną aktorinį meistriškumą ir įtaigumą. Buvo taip karšta, kad šalin lėkė lietpalčiai ir megztiniai. Nenuostabu, kad ir pats E.Hutzas koncertuodamas išsižadėjo savo marškinėlių.  „Gogol Bordello“ galima neabejotinai vadinti trankiausiais vakaro minios numylėtiniais.

„The Ting Tings“ duetas tuo pat metu siautė ant toliau esančios Palapinės scenos (angl. Tent stage).  Kartą „Heineken Open‘er“ festivalyje jau viešėję muzikantai Julesas de Martino ir Katie White spinduliavo jaunatvišką energiją, o garsiausius jų kūrinius minia atliko drauge.

Festivalio organizatorių nuotr./„New Order“
„New Order“

Vakaro nostalgija, ko gero, galima vadinti 1980-aisiais iš likusių „Joy Division“ narių susiformavusios grupės „New Order“ pasirodymą. Puikiai išsilaikę muzikantai tradiciškai atliko ir „Joy Division“ kūrinius, ir publikos pamėgtus hitus. Atrodė, kad „New Order“ gali pasigirti išties plačia ir mišria publika – pagal jų ritmus šoko ar bent jau lingavo ir jaunas, ir senas. Grupės siela Bernardas Sumneris negailėjo padėkų lenkų kalba, palygino orą su anglišku ir teigė, labai mėgstantis pilką dangų. Itin pozityvią dvasią išlaikę „New Order“ scenoje išbuvo daugiau kaip dvi valandas ir per tą laiką spėjo sustingusią minią išjudinti taip, kad ši muzikantų nenorėjo paleisti.

Mėgstantys kitokią muziką, konkrečiau – repą, trečiadienio vakarą lingavo į taktą kartu su jaunąja Amerikos hiphopo žvaigžde Wiz Khalifa. Iš juodaodžių rajono atkeliavę ritmai, keiksmai ir tekstai apie marichuaną, pinigus ir moteris į šventės sūkurį įsisukusiems festivalininkams tiko ir patiko. 24-erių reperis valdė publiką ir privertė gerokai sukaisti. Tie, kuriems ir po to dar neužteko, vakarą baigė klausydamiesi britų elektroninės muzikos dueto „Orbital“. Daugelis festivalininkų keliaudami atgal į palapinių miestelį džiaugėsi turiningu vakaru ir puikiai surinktu įvairiausių muzikos stilių mišiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius