Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 07

Pirmojoje „Lietuvos balso“ finalinėje kovoje – skaudi netektis: iš projekto pasitraukė keturi dalyviai

Šeštadienio vakarą Vilniaus Teatro arenoje vyko pirmoji LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ finalinė kova, ji televizijos žiūrovams buvo transliuojama tiesiogiai. Šou metu scenoje susikovė 12 dalyvių, keturiems iš jų buvo lemta palikti projektą. Paskelbus galutinius balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad iš projekto pasitraukti buvo lemta Indrei Launikonytei, Raimondai Vaičiūtei, Laurai Jonušaitei ir Kotrynai Janutaitei.
Koncerto akimirka
Finalinės kovos akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pirmojoje finalinėje „Lietuvos balso“ kovoje į sceną lipo šie dalyviai: Paulius Bagdanavičius, Indrė Launikonytė, Jekaterina Pranevič, Raimonda Vaičiūtė, Ištvanas Kvik, Gintė Sičiūnaitė, Miglė Šidlauskaitė, Laura Jonušaitė, Dagna Kondratavičiūtė, Jurijus Veklenko, Monika Mėčiūtė, Kotryna Janutaitė. 

Projekto dalyvius vertino vienodą įtaką dalyvių likimui turintys projekto mokytojai – Donatas Montvydas, Katažina Nemycko, Merūnas Vitulskis, Inga ir Arūnas Valinskai – ir LNK žiūrovai. 

Muzikinėje „Lietuvos balso“ šventėje dainavo ne tik dalyviai, jų mokytojai, bet ir kviestinės žvaigždės. Šeštadienį koncerte svečiavosi Vokietijoje gyvenantis dainininkas, kompozitorius, eurovizinės Donato Montvydo dainos „Love Is Blind“ autorius Brandonas Stone‘as.

Dar prieš transliaciją „Lietuvos balso“ užkulisiuose netrūko nerimo – baimintasi, kad mokytojas M.Vitulskis nespės atvykti į transliaciją. Tiesiogiai rodomas finalines kovas vesti patikėta Rolandui Vilkončiui ir ypatinga suknele pasipuošusiai Ingai Jankauskaitei. 

Išgirsti „Lietuvos balso“ dalyvių balsų į Teatro areną atvyko ir žinomų žmonių: VIP ložėje įsitaisė Paulius Skučas su žmona Indre, Diana Dargienė su dukra Une, Sasha Song ir kiti. 

 Brandonas Stone'as, Donatas Montvydas ir Ištvanas Kvik
Brandonas Stone'as, Donatas Montvydas ir Ištvanas Kvik

Pirmąją finalinių kovų transliaciją daina „Love is Blind“ pradėjo trys balsingi dainininkai: „Lietuvos balso“ dalyvis Ištvanas Kvik, mokytojas D.Montvydas ir vakaro svečias bei kūrinio autorius B.Stone‘as. 

Finalines kovas – dalyvių varžytuves dėl išlikimo – pradėti buvo patikėta Arūno ir Ingos Valinskų mokiniams – Pauliui Bagdanavičiui, Jekaterinai Pranevič ir Indrei Launikonytei.

P.Bagdanavičius scenoje atliko Kastyčio Kerbedžio kūrinį „Mano meile, žinok“. Scenoje stovėjusio atlikėjo klausėsi pats K.Kerbedis – jis sėdi publikos gretose. M.Vitulskis išgyrė dainininko balsą ir prognozavo jam didelę karjerą. „Ir toliau dainuok su meile. Tai buvo nuostabu“, – sakė K.Nemycko. D.Montvydas taip pat įžvelgė didžiulį potencialą. „Džiaugiuosi, kad matau pažangą. Niekas neabejoja, kad tu stovi vietoje, kurioje ir turėtum būti. Labai tikiu, kad sulauksiu to momento, kai į sceną atsineši ne tik balsą, bet visą paketą“, – kalbėjo I.Valinskienė. 

I.Launikonytė dainavo Arinos dainą „Aš noriu šėlti“. Energingas ir užvedantis pasirodymas išjudino publiką. „Matėsi, kad nori įrodyti, jog esi verta čia būti. Tavo pasirodymą buvo verta stebėti – ugnis ir aistra buvo didžiulė“, – kalbėjo D.Montvydas. „Tavo pozityvumo gali pavydėti didžioji dalis atlikėjų“, – sakė K.Nemycko. 

J.Pranevič pasirinko Celine Dion kūrinį „All by Myself“. Lyriškas ir romantiškas kūrinys atskleidė naują dainininkės pusę ir pakerėjo klausytojus, kurie, su A.Valinsku priešaky, merginai plojo atsistoję.

Koncerto akimirka
Jekaterina Pranevič

Po trijų pasirodymų Valinskams teko pateikti savo rezultatus. „Mano nuomone, iš jūsų trijų daugiausia balso ir emocinio užtaiso žiūrovams pademonstravo Paulius“, – sakė A.Valinskas. Tačiau gerą žinią pakeitė bloga: A.Valinskinas pranešė, kad jam skambino Pauliaus vokalo mokytojas, pasakęs, kad „Lietuvos balse“ jam – ne vieta.

Pasirodo, vaikinas neseniai įstojo mokytis vokalo subtilybių Didžiojoje Britanijoje, ir LNK projektas jam trukdo mokytis. „Mes su Gediminu Zujumi priėmėme sprendimą, kuriam Inga prieštarauja – tau skiriame mažiausiai balų“, – pranešė A.Valinskas sakydamas, kad viską palieka žiūrovų valiai. 

Pauliui Valinskai skyrė 20 proc. savo simpatijų, J.Pranevič – 50 proc., Indrei – 30 proc.  

Koncerto akimirka
Raimonda Vaičiūtė

Scenoje pasirodyti atėjo metas D.Montvydo mokiniams: G.Sičiūnaitei, I.Kvik ir R.Vaičiūtei. Pirmoji uždainavo R.Vaičiūtė – atliko Kelly Clarcson kūrinį „Stronger“. Jai scenoje talkino būrys šokėjų. „Fatališka, žavinga, talentinga moteris, ir kokio grožio. Tu šaunuolė. Tai, kaip susivaldei su jauduliu, yra verta atskirų plojimų“, – vertino K.Nemycko. Kad Raimonda įveikė save pastebėjo ir M.Vitulskis. „Tu esi pati moteriškiausia šio projekto dalyvė“, – pabrėžė I.Valinskienė. 

I.Kvik atliko kūrinį „Adagio“, atskleidusį jo vokalines galimybes. A.Valinskas dainininką lygino su Drakula, M.Vitulskis gyrė jo energetiką – mokytojas liko absoliučiai sužavėtas. „Jis nedainavo – jis pasakojo. Tai buvo tokia emocija, kad mano rankos vis dar dreba“, – sakė K.Nemycko.

G.Sičiūnaitė atliko „Rudimental“ dainą „Waiting All Night“. Jai scenoje taip pat talkino šokėjai. M.Vitulskis liko pakerėtas merginos charizmos. „Aš labai džiaugiuosi“, – tekartojo jis. A.Valinskas patikino norįs girdėti daugiau lietuviškų, o ne angliškų kūrinių. „Šis kūrinys tau labai tinka. Negalėjau nuo tavęs atitraukti akių. Kai tu save lietei, man buvo labai gera“, – komentavo D.Montvydas. 

Savo simpatijas mokiniams D.Montvydas paskirstė štai taip: G.Sičiunaitei skyrė 50 proc., I.Kvikui – 20 proc., o R.Vaičiūtei – 30 proc.

Koncerto akimirka
Gintė Sičiūnaitė

Jėgas scenoje išbandė ir M.Vitulskio mokiniai: M.Šidlauskaitė, L.Jonušaitė ir D.Kondratavičiūtė.

Violetos Tarasovienės „Tu Visko Pradžia“ – tokią dainą atlikti pasirinko M.Šidlauskaitė. Ji pasipuošė balta suknele, kuri plaikstėsi per visą sceną, pati stovėjo užlipusi ant pakylos. Gražių žodžių negailėjo mokytojai: gyrė dainininkės išvaizdą, balsą, patį pasirodymą. „Labai džiaugiuosi. Tu tokia miela, tiesiog skirta scenai“, – sakė M.Vitulskis.

L.Jonušaitė uždainavo Pink atliekamą kūrinį „Raise Your Glass“. Tai – pirmoji mokytojų sukritikuota dalyvė. Jai vertintojai prikišo dėl netinkamo kūrinio ir netvirto atlikimo.

D.Kondratavičiūtė pasirinko lyriškąjį Whitney Houston kūrinį „Run to You“. Vos pradėjus dainuoti publika jai jau negailėjo plojimų, šypsenas dovanojo ir mokytojai. Pasibaigus pasirodymui mokytojai Dagnai plojo atsistoję. „Su tavimi galima versti kalnus“, – kalbėjo atsitokėti nepajėgusi K.Nemycko. „Bravo“, – nurėžė A.Valinskas. „Tu – mūsų metų atradimas“, – konstatavo M.Vitulskis. 

Savo komandos dainininkes M.Vitulskis įvertino štai taip: 50 proc. savo simpatijų skyrė D.Kondratavičiūtei, 30 proc. – M.Šidlauskaitei, 20 proc. – L.Jonušaitei.

Miglė Šidlauskaitė
Miglė Šidlauskaitė

Paskutinieji pasirodė K.Nemycko mokiniai: Jurijus Veklenko, Monika Mėčiūtė ir Kotryna Janutaitė.

J.Veklenko pasirodymas buvo itin seksualus ir pikantiškas: jis atliko Robino Thickie kūrinį „Blurred Lines“, pasirodymo metu aplink dainininką sukiojosi menkai apsirengusios merginos. A.Valinskas joms paplojo atsistojęs. „Negaliu pasakyti, kad atsiskleidei vokaliai, tačiau pasirodymas buvo puikus – pasirinkai gražias merginas“, – sakė D.Montvydas. „Tai buvo labai žavinga ir labai lengva. Tu vis dar turi tą savybę – esi subtiliai seksualus“, – sakė I.Valinskienė.

M.Mėčiūtė atliko „Destiny‘s Child“ kūrinį „Survivor LT“. Itin seksualiai apsirengusi mergina trykšte tryško energija. D.Montvydas šį pasirodymą, žinoma, išgyrė. A.Valinskas siūlė kitame etape pasirinkti geresnį kūrinį, jam antrino ir M.Vitulskis.

K.Janutaitė atliko Rihannos dainą „S&M“. Tiesa, kūrinio versija buvo smarkiai aranžuota. M.Vitulskis gyrė charizmą, I.Valinskienė – „priplaukimą“. D.Montvydui Kotryna atrodė abejinga, o K.Nemycko atkreipė dėmesį, kad Kotryna – gilios sielos žmogus. 

Savo simpatijas mokiniams K.Nemycko paskirstė štai taip: J.Veklenko skyrė 50 proc., K.Janutaitei – 20 proc., o M.Mėčiūtė – 30 proc.

Po visų dalyvių pasirodymų buvo sustabdytas žiūrovų balsavimas, jų nuomonė susumuota su mokytojų verdiktu. Deja, tačiau paskelbus galutinius balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad iš projekto pasitraukti buvo lemta Indrei Launikonytei, Raimondai Vaičiūtei, Laurai Jonušaitei ir Kotrynai Janutaitei.

D.Montvydo komandoje stipriausia pasirodė esanti G.Sičiūnaitė, K.Nemycko – J.Veklenko, M.Vitulskio – D.Kondratavičiūtė, o Ingos ir Arūno Valinskų – P.Bagdanavičius.

Kotryna Janutaitė
Kotryna Janutaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius