Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

Po metų pertraukos „Rondo“ į Vilnių sugrįžta su trijų dalių koncertu

Kelis dešimtmečius aktyviai koncertuojanti ir pilnas sales klausytojų suburianti legendinė grupė „Rondo“ jau spalio 20 d. Vilniuje, pramogų salėje „Vakaris“, dovanos unikalų, netikėtų muzikinių sprendimų bei seno gero rokenrolo dvasios kupiną pasirodymą.
„RONDO gyvai“
„RONDO gyvai“ / Vyginto Skaraičio nuotr.

Net iš trijų dalių suręstame koncerte skambės geriausios, laiko patikrintos ir tūkstantinių minių pripažintos grupės „Rondo“ dainos, populiariausi visų laikų hitai ir laisve alsuojančios improvizacijos, o pasirodymo kokybės garantu taps solidus patirties bei profesionalumo bagažas.

Rudeniškas koncertas ypatingas dėl kelių priežasčių: tai pirmas ir vienintelis grupės susitikimas su klausytojais Vilniuje po beveik vienerių metų pertraukos Be to, tai net trijų dalių muzikinis triptikas, įtrauksiantis į visiems puikiai žinomų, bet kaskart naujai suskambančių hitų sūkurį. „Rondo“ lyderis, vokalistas ir bosinės gitaros meistras Aleksandras Ivanauskas-Fara atskleidžia, kad šis koncertas išskirtinis ir pačiai grupei. „Nė vienas pasirodymas nėra vienodas, tačiau šis koncertas mums patiems ypatingas todėl, jog pirmą kartą drauge su mumis Vilniuje pasirodys naujas grupės narys, klavišininkas Raimondas Dauginas“, – apie koncerto išskirtinumą pasakoja A.Ivanauskas-Fara.

Grupės muzikiniame arsenale rikiuojasi kūriniai lietuvių, anglų ir rusų kalbomis: nuo autorinių „Egle, mano sese“, „Laukų gėlė“, „Pelenė“, „Palauk sustok“, „Sudie, Eliza“, „Rytas perone“ iki liaudies dainų, nuo Franko Sinatros iki „ZZ Top“ bei kitų žymiausių užsienio atlikėjų hitų koverių. Grupės dainų bagažas solidus, tačiau trijų dalių pasirodymas parengtas orientuojantis ne į kūrinių gausą ar norą ją pademonstruoti, bet į klausytojų patogumą ir komfortą. „Trijų dalių koncertas sumanytas neatsitiktinai. Žiūrovas visada priima muzikinę informaciją, kurią transliuoja muzikantai. Jei jos per daug, darosi sunku mėgautis muzika, įsijausti. Reikia šiek tiek atokvėpio, kad būtų pasiruošta kitai daliai, tada nuotaika būna žymiai geresnė. Viskas orientuota į klausytoją ir jo patogumą, gerą savijautą“ , – programos kūrimo užkulisius atskleidžia A.Ivanauskas-Fara.

Išlaikydamas intrigą muzikantas puse lūpų prasitaria, kad kiekviena koncerto dalis skirsis savo nuotaika, energija, temperamentu, tačiau visas jas vienys autorinė „Rondo“ kūryba. „Pirmoje dalyje skambės šiek tiek naujesnės, šviežesnės dainos. Vėlesnėse atliksime daugiau puikiai žinomų hitų. Kuo toliau, tuo bus energingiau, atmosfera kais. Koncerte skambės tiek užsienio atlikėjų muzika, tiek mūsų kurtos dainos, tačiau autorinė kūryba sudarys bene 90% programos”, – apie būsimą koncertą pasakoja A. Ivanauskas-Fara.

Ne paslaptis ir tikrai ne per skambus teiginys, jog su „Rondo“ dainomis užaugo ne viena lietuviškos muzikos mylėtojų karta, o grupės kūrinius drauge su muzikantais koncertų metu skanduoja tūkstantinės minios. Tai puikiausias pripažinimo ir laikui nepavaldžios muzikos įrodymas. O ką toks senųjų dainų populiarumas reiškia patiems muzikantams? A.Ivanauskas-Fara teigia, jog tai didžiausia sėkmė bei įvertinimas, kurio gali norėti muzikantas: „Tai reiškia viską. Nuo to ir priklauso koncerto pasisekimas. Labai malonu, kai koncerto metu žmonės neina kur nors į lauką parūkyti, ne nuobodžiauja, o dalyvauja koncerte: klausosi, mėgaujasi, drauge dainuoja, kas nori – šoka ir linksminasi. Pramogų salėje „Vakaris“ yra daug vietos šokiams, o tai suteikia laisvumo. Tikrai labai džiugina, kai žmonės teigiamai reaguoja į mūsų kuriamą muziką ir pasirodymą scenoje“, – mintimis dalijasi muzikantas.

„Rondo“ gyvo garso koncertuose nešykšti staigmenų. Šie pasirodymai – tai ne tik gyvas skambesys, bet ir improvizacijos. Tai gyvas bendravimas su publika išgyvenant „čia ir dabar“ stebuklą. Tai dainos, įkvepiančios mylėti, šokti, atsipalaiduoti, nutolti nuo kasdienybės ir gyventi nauju ritmu. Paklaustas apie galimas koncerto staigmenas ir netikėtumus, A.Ivanauskas-Fara nedaugžodžiavo:

„Kaip visada, atvažiuosime su pritariamuoju vokalu, bus atliekamos kelios naujausios „Rondo“ dainos, kurios koncertuose dar neskambėjo. Bus daug geros nuotaikos, jauki atmosfera ir bendravimas su publika. O visa kita bus matyti pačiame koncerte“.

Išskirtinis grupės „Rondo“ koncertas jau spalio 20 d, 19:00 val., pramogų salėje „Vakaris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius