Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 14

„Positivus“ pristato šių metų festivalio lietuviškas grupes: gros „Freaks On Floor“ ir „Garbanotas Bosistas“

Liepos 18-20 d. Latvijos pajūryje vyksiančiame „Positivus“ festivalyje vėlei aidės „I Love You“ scena. Jaukią aplinką kuriančioje erdvėje bus galima išgirsti britus „Sons Of Noel And Adrian“, lietuvius „Freaks On Floor“ ir „Garbanotas Bosistas“, estus „Frankie Animal“, baltarusius „Super Besse“ ir daug kitų.
„Freaks On Floor“
„Freaks On Floor“ / Asmeninio albumo nuotr.

Vienas įdomesnių kolektyvų – eksperimentinę muziką atliekantys anglai „Sons Of Noel And Adrian“. Nors oficialiai grupę sudaro 9 nariai, gyvuose pasirodymuose ant senos kartais sugūži net iki 30 atlikėjų. Visus Braitono menininkus jungiančiai „Willkommen Collective“ bendruomenei priklausantys „Sons Of Noel And Adrian“ per savo šešių metų gyvavimo laikotarpį išleido du studijinius albumus, o paskutinis jų kritikų įvertintas pačiais aukščiausiais balais. Britų veiklą stebintys mini, kad viena scena jie yra dalinęsi su tokiais grandais kaip „Mumford And Sons“, Laura Marling ar „The Leisure Society“.

Vos tik kaimynai iš salyno atliks programą, juos pakeis estų grupė „Frankie Animal“. Jei ketveriukės paprašytume trumpai apibūdinti savo muziką, jie nesikuklintų ir pasisakytų esantys tokie gaivūs, kaip šviežiai pagamintas penktadienio nakties mojito kokteilis. Indie roką grojantys jaunuoliai energijos nestokoja, tačiau viską gaubia intymia atmosfera, kurią puikiai kuria švelnus vokalistės Marie Vaigla balsas. Dviejų muzikavimo metų užteko, kad grupė išleistų mini albumą, aplankytų prestižines Estijos koncertų sales bei festivalius ir būtų pradėta lyginti su Norah Jones.

Asmeninio albumo nuotr./„Garbanotas Bosistas“
Asmeninio albumo nuotr./„Garbanotas Bosistas“

Nors nuo Vilniaus iki Salacgrīva miestelio, kuriame vyks „Positivus“ festivalis, kone šešios valandos kelio, savų veidų tikrai pamatysite. Vieni jų – nežabota energija trykštantys „Freaks On Floor“. Du metus iš eilės geriausios Lietuvos roko grupės apdovanojimą laimėję ir porą studijinių albumų išleidę vaikinai Latvijos pajūryje žada užkurti tikrą vakarėlį. Iš gitarinio šėlsmo į jaukią ramybę nukels „Garbanotas Bosistas“. Nemažą koncertinę patirtį sukaupę atlikėjai tikina, kad kiekvienas pasirodymas yra naujas nuotykis tiek jiems, tiek klausytojams. Tad galima tikėtis visko.

Taip pat dėmesio vertas coldwave / postpunk kolektyvas „Super Besse“ iš Minsko. Rusiškai dainuojantys vaikinai iš istorinių archyvų išsitraukė 70-tųjų prancūzišką sintetinį skambesį ir perdarė jį savaip. Klausytojams tai patiko, o britų žurnalas „Artrocker“ ir rusiškasis „Afisha“ grupę įvardino kaip geriausią metų debiutą. 

„I Love You“ sceną kuruojantys organizatoriai nuolatos ieško įdomių vardų, tad laukiantiems muzikinių netikėtumų jos praleisti nevalia. Skelbiama, kad be aukščiau minėtų grupių programą papildo „Big Wave Riders“, „Junk Riot“, „Get Your Gun“, Stefan Rausch, Vincent Long, „The Sinclair Sinclair“. Kiek anksčiau praneštame pirmajame sąraše jau puikavosi „Carnival Youth“, „Laika Suns“, „Das Sonntags Legion“, „The Citizens“, „Nē“, „Pyro Trees“, Martas Asinis ir „Starmetis“.

Šiuo metu bilietų kainos nuo 200 lt, o juos galima įsigyti „Bilietų Pasaulio“ kasose.

Garbanotas Bosistas
Garbanotas Bosistas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius