-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 05 07

Prancūzo Woodkid pasirodymas Vilniuje perkeliamas į gruodžio mėnesį

Dideli renginiai dėl koronaviruso grėsmių ir karantino Lietuvoje vis dar yra uždrausti. Muzikos agentūra „8 Days A Week” turi pirmą gerą žinią. Jiems pavyko išsaugoti pirmą koncertą. Patvirtinta, kad anksčiau planuotas Woodkido pasirodymas Vilniuje iš gegužės 20 d. perkeliamas į gruodžio 3 d. vakarą. Renginio vieta nesikeičia – prancūzų artistas su grupe muzikantų pasirodys koncertų salėje „Compensa“.
Woodkid
Woodkid / Asmeninio archyvo nuotr.

Woodkido komanda perkelia visą koncertų turą. Tiesa, dalis suplanuotų pasirodymų vasarą buvo visai atšaukti. Kaimynai latviai nesusitarė ir šis pasirodymas Rygoje taip pat atšauktas.

„Visi suprantame, kad ši situacija nėra maloni, bet sveikata ir saugumas – svarbiausia. Džiaugiuosi, kad po ilgų derybų mums pavyko rasti laisvą datą Woodkido kalendoriuje. Pripažinsiu, kad tai nebuvo taip lengva padaryti. Išsaugokite bilietus – visi įsigyti bilietai į šį pasirodymą galios ir jų keisti nereikės.

Jei nauja data netenkins – ieškosim alternatyvos ir pasiūlysim kuponą kitiems mūsų renginiams. Karantinas Lietuvoje švelnėja, bet tai nereiškia, kad turime atsipalaiduoti. „Drive In“ koncertai – smagus formatas, laiku ir vietoje, bet tai nėra tikras koncertas. Labai tikiuosi, kad jau vėlyvą rudenį galėsim prisiminti, ką jie reiškia ir kodėl mylim muziką“, – sakė muzikos agentūros „8 Days A Week” partneris Martynas Butkevičius.

VIDEO: WOODKID 2020 - Official Trailer

Po ilgos pertraukos režisierius, grafikos dizaineris, dainų kūrėjas ir prodiuseris Yoannas Lemoine grįžta ir vėl rodo klasę. Keletą metų visai nekoncertavęs Woodkidas šiais metais planuoja išleisti naują albumą. Jis pasiryžęs nustebinti ir naująją melomanų kartą. Naujas albumas bus atviras, trapus ir pilnas klaidų pripažinimo. Tokia Woodkido vizija ir siekis atrasti ramybę. Taip jis nori įprasminti mūsų laikinumą šiame pasaulyje.

Tai bus pirmoji jo viešnagė Lietuvoje. Šiame koncertų ture scenoje bus net devyni muzikantai (būgnai, klavišai, sintezatoriai, pučiamieji ir styginiai). Savotiškas orkestras ir gyvas pasirodymas visa jėga. Visi jie pieš tik šiam kūrėjui būdingus garsinius peizažus. Woodkido komanda į sostinę atsiveš pasirodymui reikalingą ekraną, savo scenografiją ir šviesos įrangą.

VIDEO: Woodkid - Goliath (Official Video)

Praėjusią savaitę į pasaulį buvo paleistas naujas Woodkido klipas „Goliath“. Šis darbas jau sulaukė daug susižavėjimo šūksnių ir pagyrų. Vien „Youtube“ platformoje šį klipą peržiūrėjo daugiau nei milijonas žmonių.

Klipą režisavo pats Woodkidas ir jis tikrai vertas bent vienos peržiūros. Tai istorija apie toksišką mūsų ryšį su industrija ir užburtą ratą dominuoti. Mes negalime iš jo pabėgti ir esame priversti tvarkytis su to pasekmėmis.

Pats singlas įrašytas legendinėje „Abbey Road” studijoje Londone ir buvo įrėžtas į riboto tiražo vinilą. Įdomi detalė – šį kūrinį Woodkidui padėjo parašyti „Son Lux“ grupės lyderis Ryanas Lottas.

Nežinia, ar karantinas Woodkidui leido pailsėti. Jo galvoje visuomet verda daugybė idėjų ir kūrybinių sprendimų. Aišku tik viena – prancūzas turi didelių planų ir tikrai pasiilgo scenos bei gyvų pasirodymų. Per visus šiuos metus jis aktyviai bendradarbiavo su „Louis Vuitton” mados namais, Hansu Zimmeriu, Niujorko baletu ir kūrė garso takelį meksikiečių trileriui „Desierto“.

Muzikos agentūra „8 Days A Week” deda labai daug pastangų, kad Vilniaus mieste vyktų tokie koncertai ir muzika skambėtų vėl. Vien šiais metais į Lietuvą ši kompanija prisiviliojo „Bon Iver“, Michealą Kiwanuką, „Of Monsters and Men“, „Foals“, Caribou, „Oh Wonder“ ir Erlendą Øye. Labai tikėtina, kad visi šie koncertai bus išsaugoti, perkelti į saugų periodą ir įvyks po visų draudimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius