Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 06

Premjera: grupę subūręs aktorius Mindaugas Ancevičius pristato dainą „Paskutinis Hamleto fleitininkas“

Daugeliui puikiai pažįstamas televizijos ir teatro aktorius Mindaugas Ancevičius pristato naują muzikinę grupę, naujausią dainą ir savo koncertus Vilniuje bei Kaune.
Mindaugas Ancevičius
Mindaugas Ancevičius / D.Matvejevo nuotr.
Temos: 2 Premjera Muzika

Muzikiniame pasaulyje jau spėjęs apšilti kojas kaip dainuojamosios poezijos atstovas, atlikėjas šįkart stebina nauju elektroniniu skambesiu, tačiau nepameta ir ankstesnės savo kūrybos. Iš serialų „Pasmerkti 2“, „Pasmerkti 3“, „Giminės“, „Rojus Lietuvoj“ ir „Nuovada“ žinomas aktorius televiziją pripažįsta tik kaip puikią progą užsidirbti pinigų, kuriuos išleidžia investuodamas į savo grupę. 

Paskutinis Hamleto fleitininkas

Nesivaikantis šlovės ir profesionalu nelaikantis savęs atlikėjas teigia, jog paskutiniu metu jo gyvenimą valdo pasiruošimas ateinantiems koncertams.

„Pasiruošimo darbų išties labai daug, tenka vis aktyviau repetuoti, daug dirbti su grupe ir dar bėgioti į filmavimus. Tačiau labai džiaugiuosi, jog galiu pristatyti naujausią savo darbą – paskutinis Hamleto fleitininkas. Tokį pavadinimą sugalvojo pats teksto autorius, bet mano manymu Hamletas būdavo tas, kuris barstydavo tiesą į veidą visiems jos nusipelniusiems, tad dainos pavadinimas puikiai atspindi pačią dainą. Jau pažįstančius mano muziką klausytojus jis tikrai turėtų nustebinti. Tai aktualus, energingas, šiuolaikinis, nei kiek dainuojamosios poezijos neprimenantis „gabalas“,– sako Mindaugas Ancevičius.

VIDEO: MINDAUGAS ANCEVIČIUS IR GRUPĖ - Paskutinis Hamleto Fleitininkas

Pamesti klausytojai

Savo klausytojus atlikėjas įvardina kaip jautrius ir atvirus, tačiau po ilgos pertraukos į sceną grįžtantis Mindaugas kartu su grupe stengiasi susigrąžinti pamestus klausytojus ir atrasti naujus.

„Koncertai taps puiki proga vėl iš naujo pažinti savo klausytoją. Apie metus laiko nuosekliai dirbome savo studijoje ir esame pasiruošę pamaloninti visus, kurie atvyks į koncertus ne tik naujomis dainomis, bet ir turtingomis senų dainų aranžuotėmis. Mano grupės nariai savo srities profesionalai. Pažadame ir labai daug skirtingų muzikinių stilių. Išgirsite elektro, funk’o, regio, kantri, džiazo ir mano klausytojams įprastos, klasikinės dainuojamosios poezijos“,– žada atlikėjas.

Pasirodys tik Vilniuje ir Kaune

„Tik Vilniuje ir Kaune pasirodysime tik dėl to, jog ir čia nėra lengva surinkti daug žmonių, kai neesi toks žinomas. Surengti gerus pasirodymus – ilgas mano ir mane supančios komandos darbas. Kai pasidarysime dar daugiau įrašų, kai mūsų dainas, duok Dieve, gros radijo stotys, o peržiūros „Youtube“ sistemoje viršys bent porą tūkstančių tada galvosime ir apie platesnį turą“,– pasakoja Mindaugas.

Muzikantas taip pat užsimena, jog Lietuvos eteris yra užsikimšęs ir pigia muzika, tačiau sako pastebintis didžiulį progresą ir įžvelgia tame renesansą. „Yra puikių muzikantų, kūrėjų, o ir žmonės jau pradeda atsirinkti, kas yra kokybė, o kas – ne.“,– džiaugiasi Mindaugas Ancevičius.

Nėra prasmės

Pagyręs muzikinę situaciją Lietuvoje atlikėjas prideda ir karčių patirčių.

„Kartais būna tokių atvejų, kai stovi Katedros aikštėje, 10 000 žmonių minioje ir scenoje skamba labai kokybiška muzika, tada bandai daryti viską kad neišgirstum teksto, nes prasmė kurią neša ta gera muzika yra paauglės neskaičiusios nei vienos knygos, „depresovi“ kliedesiai ir skaudžiausia matyti kaip minia kartu su atlikėja dainuoją tekstą, kuris bent šiek tiek išprususiam žmogui, kelia svetimos gėdos jausmą. Tai Lietuvoje labai gerbiama atlikėja, kurios įvardinti nenoriu. Muzika išties kokybiška, bet ji nekalta, kad eina paviršiumi, nes masėms to ir reikia, o mūsų grupės tikslas sutaikyti prasmę su kokybiška muzika.“

Lankysis festivaliuose

Artimiausiu metu Mindaugas Ancevičius su grupe nusiteikęs aplankyti kuo daugiau festivalių. Iki vasaros žada daug laiko praleisti studijoje ir bandyti įrašyti dar porą naujų dainų, kurias galėtų transliuoti radijo stotys. Kartu su Mindaugu neišskiriami ir kiti profesionalūs muzikantai. Žydrūnas Mockūnas (mušamieji, perkusija), Kastytis Žukauskas (klavišiniai,saksofonas), Mindaugas Stumbras (gitara), Ernest Germanovič (bosinė gitara).

Mindaugo Ancevičiaus artimiausi koncertai pavadinimu „Pūga D-moll“ Vilniuje, kovo 4d. 19.00val. Teatro ir susitikimų erdvėje „House of Puglu“ ir kovo 5d. 19val. Kaune, menų svetainėje „Largo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius