Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 12

„Purpurinėje naktyje“ – liaupsės purpurinei spalvai, užsienio žvaigždės ir lietuviškoji Katy Perry

Ketvirtadienį, gegužės 12-ąją, visi vilniečiai ir miesto svečiai buvo raginami rinktis prie Baltojo tilto į koncertą „Purpurinė naktis“.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors renginio organizatoriai intrigavo ne vieną savaitę, iki pat  renginio dienos paslapties išlaikyti nepavyko – daugelis jau iš anksto žinojo, kad purpurinę fiestą rengia logotipą, šūkį ir bendrovės spalvas pakeitusi „Omnitel“. Koncerto metu buvo atšvęstas ir šios telekomunikacijų bendrovės 20-asis gimtadienis.

Nenuostabu, kad visa šventė buvo prisotinta bendrovės naujienų paminėjimo. „Jūs paskambinote į „Purpurinę naktį“, norėdami sužinoti, kas bus toliau, paspauskite trejetą“, – pradėdama koncertą kalbėjo purpurine karaliene persirengusi viena iš vakaro vedėjų, aktorė Rimantė Valiukaitė. Nors vėliau aktorės herojė publikai sakė, kad jaučia, jog jos temperatūra kyla, R.Valiukaitė viso renginio metu atrodė robotiška ir šalta.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Rimantė Valiukaitė ir Leonardas Pobedonoscevas
Rimantė Valiukaitė ir Leonardas Pobedonoscevas

Masiniu purpuriniais drabužiais vilkinčių ar aksesuarais seginčių šokėjų pasirodymu prasidėjo renginys ir čia pat nuaidėjo šūkis – „Pirmiausia – Jūs“. Jį dar ne kartą kartojo vedėjai Leonardas Pobedonoscevas ir Vytautas Rumšas jaunesnysis. Viso renginio metu labiausiai šėlo speciali „palaikymo ložė“. Nors žmonių prie Baltojo tilto buvo išties daug, dauguma stebėtojų nebuvo labai entuziastiški ir sunkiai pasidavė atlikėjų mėginimams juos išjudinti, ypač renginio pradžioje.

Muzikinius pasirodymus koncertui paruošė visas Lietuvos ir užsienio atlikėjų žvaigždynas. Tiesa, lietuviai stengėsi ne tik puoštis pagal purpurinę vakaro temą, bet ir pakeisti savo kūrinius ar jų stilistiką. Tad purpuriniais marškinėliais pasipuošusio Manto daina „Dabar ir čia“ šįsyk buvo kiek kitokia – buvo girdėti daugiau funk muzikos, nebuvo gitarų ir rokeriško prieskonio. Lietuvos muzikos pasaulio karališka šeima buvo pavadinta grupė „Skamp“. Keturių nešikų nešamame baldakime sėdėjusi Erica Jennings išties atrodė kaip princesė. Ji drauge su Viktoru Diawara ir Viliumi Alesiumi, kurie, beje, apsirengė ne purpurine spalva, o raudonai, atliko dainą „Summer‘s in the Air“. Vėliau jausmingą šokį pagal grupės „Blue“ dainą „Breathe Easy“ atliko praėjusių metų projekto „Tu gali šokti“ šokėjai Irina ir Naglis.

Viena įsimintiniausių akimirkų – D.Montvydo šuolis

Pirmoji pasirodžiusi viešnia – šou „Norway Idol“ išpopuliarėjusi dainininkė Margaret Berger, atlikusi dainą „In a Box“. Ją pakeitė Donatas Montvydas, pasirodymą pradėjęs trumpu šokiu su mylimąja šokėja Veronika. Vaikinas atliko dainų popuri: „Leisk mylėt“, „Mano vasara“, o vėliau... dingo nuo scenos ir prisirišęs guma pasileido su fejerverkais nuo Baltojo tilto klykiant miniai. Žemyn nušokusio atlikėjo jau laukė speciali valtis, tačiau, pasak renginio žiūrovų, vaizdas buvo išties neeilinis.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Donato Movydo auolis nuo tilto
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Donato Movydo šuolis nuo tilto

Lemputėmis apšviesta purpurine suknele pasipuošusi R.Valiukaitė pristatė kitą vakaro atlikėją – grupę „Round a Sound“ su Vilija Matačiūnaite priešaky, kuri atliko dainą „Uh!“. Aptemptu triko apsivilkusi buvo tiek Vilija, tiek palaikymo šokėjų būrys. Merginos parodė ne vieną gundantį judesį ir stengėsi uždegti publiką, už ką buvo apdovanotos plojimais.

Po Danijos šokėjų „Robotboys“ robotiško šokio sceną užėmė grupė „Empti“. Vokalistė Giedrė Kilčiauskienė nustebino įdomaus kirpimo suknele, sudaryta iš trijų spalvų juostų. Kaip ir dauguma atlikėjų, grupė atliko kitokias, nepažįstamas savo dainų versijas. Rokeriškai nuskambėjo „Saloje“, „Pabandyk“ ir „4 milimetrai“. Šiuolaikišku šokiu dainas praturtino šokėjos, čia pat ant scenos išvyniojusios raudoną kilimą.

Vėliau „vokalo vunderkinde“ iš Švedijos tituluojama 19-metė Amy Diamond atliko savo kūrinį „What‘s In It For Me“, su kuriuo mergina išgarsėjo 2005-aisiais. Šią dainą Amy išleido būdama 12 metų. Energingai pasirodymą pradėjo Linas Adomaitis, atlikęs populiarią dainą „Tavo spalvos“. Jo pasirodymo metu dalis publikos laikė didelį baltos medžiagos „ekraną“, ant kurio gyvai buvo kuriamos margaspalvės 3D projekcijos.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Lauri Ylonenas

Kitas ant scenos pasirodė suomių grupės „The Rasmus“ vokalistas Lauri Ylonenas. Tiesa, kūrinį „Heavy“ atlikęs suomis ant scenos buvo su rankos įtvaru ir atrodė kiek pavargęs, nors ir džiaugėsi šiltu sutikimu.

Minia dainavo kartu

Antrąsyk scenoje pasirodė dainininkas Mantas, atlikęs dainą „Ką manai“. Kūrinio metu scenoje atsidūrė karvė ir būrys merginų – vienos „rūpinosi“ plastikiniu gyvuliu, kitos grojo gitaromis, armonikomis. Vėliau gražią įžangą į grupės „Happyendless“ pasirodymą surengė šviečiančiais kostiumais pasipuošusi šokių grupė „Time To Show“. Netrukus pasirodė citrininės spalvos kostiumu apsivilkęs „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis. Jis praėjusį savaitgalį sumainė žiedus su mylimąja, dizainere Agne Kuzmickaite.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Jam išėjus, estų grupė „Malcolm Lincoln“ atliko savo garsųjį kūrinį „Siren“, su kuriuo 2010-aisiais atstovavo Estijai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Grupės vokalistas Robinas Juhkentalis nustebino publiką netikėtu duetu su Donatu Montvydu-Donny Montell. Drauge vaikinai atliko Donato dainą „Running fast“, o klausytojai dainavo priedainį drauge. Po trumpo keistų „Baltic Ballet“ trupės šokėjų įkūnijamų būtybių šou, „Purpurinė naktis“ neišvengiamai priartėjo prie pabaigos. Bene paskutiniu vakaro koziriu tapo dainininkas Marijus Mikutavičius. Patriotiškomis „Mano žemė“ ir „Aš tikrai myliu Lietuvą“ jis uždegė publiką.

O finalinis fejerverkų lietus, kurį vakaro vedėjai pavadino „purpuriniu dangumi“, prasidėjo skambant paskutiniajam kūriniui, atlikėjos Katy Perry dainai „Firework“. Amerikiečių dainininkę įkūnijo lietuvė Monika Linkytė, renginio proga plaukus paslėpusi po purpuriniu peruku, ir gausus šokėjų būrys.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius