Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 02

Pushaz M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijai matuojasi smokingą

Sausio 11-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje Lietuvos hip-hop meistras Andrius Glušakovas-Pushaz bent dusyk pakils į muzikos apdovanojimų M.A.M.A. 2012 sceną: gerbėjai renginio metu jį galės išvysti repuojantį kartu su Linu Adomaičiu ir „G&G Sindikato” broliais. Be to, Pushaz turi galimybę scenoje pasirodyti dar du kartus: jis yra nominuotas Geriausios metų hip-hop grupės/atlikėjo ir metų vaizdo klipo kategorijose.
Andrius Glušakovas-Pushaz
Andrius Glušakovas-Pushaz / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Pushai, kokia buvo tavo reakcija, kai išgirdai, kad esi įrašytas dviejuose apdovanojimų M.A.M.A. 2012 trejetukuose?

Visada malonu, kai tavo kūrybą vertina ne tik klausytojas, bet ir muzikos profesionalai. Reakcija tikrai tik teigiama, labai džiaugiuosi dalyvaudamas šioje „kovoje“. Nors nemėgstu dėmesio, tačiau kartais nuo to nepabėgsi. Neslėpsiu, kai daug dirbi tiek įrašų studijoje, tiek koncertų salėse, atrodo, kad taip ir turi būti.

Kurioje nominacijoje labiau norėtum laimėti: metų vaizdo klipo ar metų hip-hop grupės/atlikėjo?

Man sunku vertinti savo kūrybą. Prieš porą savaičių baigėsi naujojo albumo koncertinis turas. Visus metus daug skyriau laiko tiek albumo įrašams, tiek vaizdo klipų filmavimams. Abi nominacijos vertos kovos, su visa pagarba kolegoms ir draugams. Nes mano vaizdo klipo kūrimui (beje, jų šiais metais buvo net trys) buvo pasitelkta geriausia technika, kokia tik yra Lietuvoje ir gabūs, jauni žmonės. O albumo įrašai, soliniai koncertai ir įvairūs projektai atima tikrai daug laiko ir jėgų. Tikrai ne vienas kūrinys sukosi radijo stotyse ir jų topuose, tapo arba dar taps hitais. Be to, teko nemažai dirbti su grupėmis bei atlikėjais įrašų studijoje – prodiusuojant, kuriant muziką ar rašant tekstus. Beje, ne vienas jų yra nominuotas ir M.A.M.A. 2012.

Tu šį kartą trejetukuose tam tikra prasme varžaisi net ir su savimi, turint omeny, kad „G&G Sindikatas“ irgi pretenduoja į nominaciją.

Šiuo atveju, manau, daugiau varžysis komisijos nariai, kurie nulems laimėtoją. Ir tai nebus lengva užduotis, nes jie turės pasverti mano šių metų solinę karjerą bei jos rezultatus su visų laikų galingiausios Lietuvos hip-hop grupės darbais. Tikuosi, komisija išsamiai analizuoja, kas ką nuveikė ir ką pasiekė per šiuos metus, nes pats neturėdamas vadybos, neturiu nei laiko, nei gabumų „prominti“ save. Šiuo klausimu mes tik papokštaujame tarpusavyje. Tačiau kartu puikiai suprantam, jog tai rimta.

Ar M.A.M.A. apdovanojimai – daugiau žaidimas, ar tai – tikrai reikalinga?

Kad tokie apdovanojimai reikalingi – net nėra kalbos. Nėra nė vieno protingo argumento, kodėl Lietuvoje neturėtų vykti tokie renginiai, kurie įvertina kūrėjus. Aš pats asmeniškai esu rengęs du metus iš eilės Lietuvos hip-hop apdovanojimus ir žinau, koks svarbus menininkams dėmesys. Tokie renginiai vieniems suteikia motyvacijos tobulėjimui, kitiems paglosto „dūšią“, trečius verčia susimąstyti ar profesionaliau žiūrėti į savo kūrybą ir atlikimą. Manau, tai – graži šventė, kuri turi būti skirta muzikantams, o ne „vakarėliu liūtams“, tiksliau – „nachaliavščikams“, kurie gyvenime nieko doro nenuveikė, išskyrus žurnalų su savo nuotraukomis kolekcionavimą (juokiasi).

Buvo replikų, esą „G&G Sindikatas“ nieko naujo per pastaruosius metus nepadarė, kad komisija grupę į nominantų gretas įtraukė iš inercijos... Ką pasakytum mainais?

Sindikatas visada ką nors daro, tik rezultatai ne visada yra matomi ar girdimi. Koncertų buvo tikrai daug ir radijo stotyse sukosi ne vienas hitas. Kaip grupė ar koncertinė grupė tikrai esame verti geriausiųjų vardo. Tiesą pasakius, kai kurie nominantai grupės nominacijoje net nėra grupė. Mano nuomone, nereikėtų atlikėjo projekto painioti su grupe, kaip šiuo atveju.

M.A.M.A. 2012 apdovanojimų vakarą tu dukart žengsi į sceną kaip atlikėjas – su Linu Adomaičiu ir su „G&G Sindikatu“. Kokie bus šie pasirodymai ir kuriam jų pirmam pradėjai ruoštis?

Taip, tai vertinu rimtai ir tiek su L.Adomaičiu, tiek su „G&G Sindikatu“ ruošiamės pasirodymams. Abu jie bus geri, įdomūs, o svarbiausia – „gyvi“. Dar yra keli techniniai klausimai, kuriuos norime išspręsti su organizatoriais, tačiau tikiuosi, kad įgyvendinsime savo tikslus.

Ar yra bent menkiausia tikimybė, kad jūs – Sindikato vyrai ceremonijoje pasirodysite vilkėdami smokingus?

Smokingus (juokiasi)?! Aš už. Manau, aptarsime su grupe šį klausimą. Tiesa, dabar kostiumus vilkiu tik per vestuves arba laidotuves. Nepripažįstu smokingų, jie – labai nuobodūs, kaip ir vilkintys juos vyrai. Tačiau kartą per metus galetumėm įtraukti tai į M.A.M.A. garderobą...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius