Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 29

Revoliuciją išgyvenęs „G&G Sindikatas“ šventiškai pristatė 6 metus brandintą albumą

Menų fabrike „Loftas“ pirmadienio vakarą karaliavo repas. Čia po šešerių metų pertraukos Lietuvos hiphopo muzikos lyderiai „G&G Sindikatas“ pristatė naują, net šešerius metus brandintą albumą „Revoliucijos garso takelis“.
„G&G Sindikato“ koncertas
„G&G Sindikato“ koncertas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Sausakimšas „Loftas“ išdavė – senoji repo mokykla vis dar gyva. Pasiklausyti daugiau nei penkiolika metų scenoje koncertuojančių „G&G Sindikato“ narių rinkosi tiek paaugliai moksleiviai, tiek gerokai vyresnė, drauge su grupės muzika užaugusi ir šiandien jau savo šeimas turinti, publika.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas

„Koncertuose iki šiol sutinkame gerbėjų, kurie nepraleisdavo ir pačių pirmų mūsų pasirodymų. Juk tuomet daugumai jų buvo vos po 15–16 metų, po dabar jie ateina net su vaikais. Labai malonus jausmas“, – Žmonės.lt kalbėjo grupės narys Kastytis Sarnickas-Kastetas.

Pasak jo, per daugelį kūrybinės veiklos metų grupė kaip reikiant užaugo. Ir nors muzikos stilius liko panašus, tekstų turinys šiek tiek pakito. „Nesame grupė, kuri vaikosi madų ir paiso populiarumą nešančių vėjų. Visuomet darėme tai, kas mums patiems patinka. Jei  prieš dešimt metų norėjome repuoti apie audringus vakarėlius, šiandien mums daug aktualesnės socialinės temos. Gal šiek tiek suaugome“, – šypsodamasis sakė Kastetas.

Pirmadienio vakarą į sceną „G&G Sindikatas“ lipo pilnu savo sąstatu: be Kasteto čia buvo galima pamatyti Gabrielių Liaudanską-Svarą, Donatą Juršėną-Donciavą, Andrių Glušakovą-Pushą ir Artūrą Matkevičių-DJ Mamanią.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./DJ Mamania

„Sunku rasti kolektyvą, kuriame penki žmonės per tiek metų nebūtų išsibarstę ir iki šiol dirbtų ir kurtų kartu. Tai – didžiausia dovana mums patiems“, – sakė Kastetas.

Naujam albumui koncertą Vilniuje dedikavę reperiai jam skyrė itin daug dėmesio. Per porą valandų jie nusprendė sugroti kone visas naujo albumo dainas. Pasak Kasteto, tai pirmas atvejis jų muzikinėje karjeroje, kai koncerte skambėjo 12 iš 14 naujo albumo dainų. Kita vertus – daugumai grupės gerbėjų vadinami nauji kūriniai anaiptol nebuvo naujiena. Pavyzdžiui, „Bestija“, „Guli guli“ – nemažai kūrinių jau skambėjo ir anksčiau.

VIDEO: G&G Sindikatas - Bestija
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas

Šešerius metus kurtą albumą reperiai vadina tiesiog subrandintu. Kodėl procesas tiek ilgai užtruko, konkretaus atsakymo jie ir patys neturi. „Visi esame užsiėmę savo reikalais. Vieni kuria solines dainas, kiti turi šeimas, vaikus. Patys juokiamės, kad kuo einam senyn, tuo ilgiau viskas užtrunka“, – šmaikščiai kalbėjo Kastetas.

Dar vienas priežastis – po truputį blėstantis kompaktinės plokštelės aktualumas. „Reikia pripažinti – muzikos daugelis nebeklauso iš kompaktų, atsirado „Youtube“, „Spotify“. Technologijų amžius daro didelę įtaką. Tačiau patys sau tarėme – albumo išleidimas yra tam tikra grupės gyvavimo istorijos dalis, todėl jis – būtinas“, – apie sprendimą leisti plokštelę pasakojo muzikantas.

Pasak jo, uždelsimą padiktavo ir politiniai pasaulio įvykiai. „G&G Sindikatas“ albumui pavadinimą sugalvojo dar gerokai seniau, tačiau dėl pastarųjų metų aktualijų nusprendė: pardavime pasirodęs „Revoliucijos garso takelis“ ne vienam sukels dviprasmiškus jausmus.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas

„Albumo nereikia sieti su politika. Jame kalbama apie kiekvieno iš grupės narių asmeninio gyvenimo revoliucijas. Per tuos metus daug visko įvyko. Tarkime, mano gyvenime didžiausias pokytis – vaiko gimimas“, – apie drauge su žurnaliste Jurgita Kažukauskaite prieš ketverius metus susilauktą sūnų pasakojo Kastetas.

Šiandien „G&G Sindikato“ nariai juokauja, kad kitą albumą įrašys gerokai greičiau, nes bijo, kad šešerius metus ne kiekvienas jų gali išlaukti. Nepaisant to, kol kas apie naujus įrašus jie dar nenori galvoti. „Naujo albumo imsimės nuo Sausio 1-osios. – pažada. – Pirmiau reikia užbaigti su šiuo.“

Reperiai svarsto ir apie galimybę limituotu tiražu išleisti vinilinę plokštelę, tačiau ji bus kolekcinė, skirta ištikimiausiems gerbėjams.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„G&G Sindikato“ koncertas

Ne vieną apdovanojimą pelniusi grupė šiandien laikoma ryškiausia lietuviško hiphopo istorijoje. Tačiau, pasak jų, kad auga ir stipri jaunoji karta, džiugu, kad hiphopo muzikos scenoje jau ne pirmus metus vyksta šio žanro muzikos apdovanojimai. „Žinoma, vieni mus palaiko, tačiau turime ir tokių kolegų, su kuriais tenka konfliktuoti. Manau nusipelnome pagarbos vien dėlto, kad esame vyresni“, – Žmonės.lt sakė Kastetas.

Kone dvidešimt metų žodį scenoje valdantys muzikantai juokiasi – jų pašaukimas repo muzika. Ar išgirsime kada nors „G&G Sindikato“ narius pasirodančius kitame amplua?„Jei mokėtume dainuoti, turbūt seniai būtume tai pradėję daryti. Tačiau per penkiolika metų jau spėjome ištyrinėti savo galimybių ribas. Turbūt visada liksime reperiais“, – linksmai pasakojo Kastetas.

VIDEO: G&G Sindikatas - Užknisau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius