Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 10

„Riešutinės“ jau devintą kartą vers sostinės klubą „Opium“ aukštyn kojom

Šokių muzikos festivaliai vyksta ne tik vasarą ir nebūtinai po atviru dangum. Tai jau devintą kartą stengsis įrodyti muzikos bei meno savaitgalio „Riešutinės“ organizatoriai, penktadienio ir šeštadienio naktis kviesiantys praleisti sostinės klube „Opium“. Iš nedidelės dviejų klubinės kultūros entuziastų gimtadienio šventės atsiradusi kasmetinė tradicija palaipsniui išaugo į vieną svarbiausių rudens įvykių šalies naktinio gyvenime. Šiais metais jo programoje – 2 naktys, 3 erdvės ir daugiau nei 20 artistų iš Meksikos, Čilės, Prancūzijos, Izraelio bei Lietuvos.
„Riešutinės“
„Riešutinės“ / Gretos Bernotaitės nuotr.
Temos: 2 Klubas „Opium“

2018-ųjų „Riešutinės“ – išties tarptautinės. Prie jų organizacinio komiteto prisijungė visame pasaulyje žinomi klubinių renginių organizatoriai „Samsara Tribe“.

Iš Paryžiaus atvykstanti komanda pagarsėjo išskirtiniais sprendimais ne tik gimtajame mieste, bet ir klubinėtojus traukiančiuose Tulumo ar Mikono salos kurortuose. Kompanija taip pat yra nuolatinė garsiojo festivalio „Burning Man“ dalyvė, laisvamaniškas jo idėjas transliuojanti visame pasaulyje.

Kartu su tokia spalvinga gentimi į Vilnių atskris gausus atlikėjų būrys. Tarp jų bus ir „Samsara Tribe“ įkūrėjai „Concret“, kurie Vilniuje pristatys savo audiovizualinį projektą „Zapotec Death Poems“.

Kartu su jais klubo antrajame aukšte penktadienį pasirodys meksikietis Thomas Jacksonas. Jį prieš metus jau spėjo įvertinti populiariosios „Opium“ renginių serijos „Smalos“ šokėjai.

Šiems ir kitiems užsienio svečiams visą savaitgalį talkins vietos didžėjai – trijose erdvėse gros projektai „Siaubas“ ir „Vilnius Metro“, pagrindinis „Riešutinių“ kaltininkas Recoco bei kiti atlikėjai.

Neatsiejama „Riešutinių“ savaitgalio dalimi visuomet yra ypatinga renginio scenografija. „Opium“ erdves šįkart dekoruos meninikas iš Meksikos Sabino Guisu, įkvėpimo ieškantis majų ir kitų senųjų Pietų Amerikos civilizacijose.

Kritikų ir žiniasklaidos dėmesį atkreipusiam kūrėjui padės psichodelines dekoracijas kuriančios kauniečių komandos „Tranceformers“ atstovai. Be to, tradiciškai didelis dėmesys bus skirtas vizualizacijoms, kurias ruošia solidžiais darbais pasižymėję savo amato žinovai „2v3“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius