Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 08

„Rival Sons“ iš Kalifornijos vilniečiams žada gaivų rokenrolo gūsį

JAV Kalifornijos valstija – vieta kur roko muzika keitėsi, mutavo ir įgavo naujų formų. Visgi randasi grupių, kurios skelbiasi grįžtančios prie ištakų ir propaguojančios tikrą rokenrolą. Vienas tokių, spalio 8 dieną, Vilniaus klubą „New York“ sudrebinti pasiruošęs kvartetas – „Rival Sons“.
Grupės „Rival Sons“ įkūrėjas Scottas Holiday
Grupės „Rival Sons“ įkūrėjas Scottas Holiday / Grupės archyvo nuotr.

„Pradėjęs naują muzikinį etapą, apsigyvenau pietinėje Kalifornijos dalyje įsikūrusiame Hantington Bičo miestelyje. – pasakoja „Rival Sons“ vienon krūvon subūręs gitaristas Scottas Holiday. – Jūra ir ją įrėminantis nuostabus oras pozityviai veikia kone kiekvieną šios vietovės objektą. Teigiama energija mano širdį taip pat privertė plakti rokenrolo ritmu, tad įsivaizduokite su kokiu pasigėrėjimu ėmiau rašyti dainas.“

Scottas Holiday, 2007-aisiais išsikėlė iš Atlantos, kurioje paliko grupę, nesugebėjusią patenkinti jo roko troškimo. Nors idėjų buvo daug ir kūryba liejosi savaime, naują kolektyvą surinkti buvo nelengva. „Pirmasis atsirado būgnininkas Michaelas Miley. Jis tiesiog užsispyrusiai rėžė, kad privalo groti su manimi. Man patiko jo stilius, tad  iškart pradėjome kartu improvizuoti. Vėliau supratome, kad iki pilnatvės trūksta bosisto. Visgi gero muzikanto paieškos buvo bevaisės iki tol kol sutikome Robiną Everhartą. Tuomet jis buvo visa galva panėręs į džiazo muziką, o aš šio žanro iki šiol nesuprantu“, – su šypsena atsiminimais dalinosi grupės įkūrėjas.

Grupės archyvo nuotr./Rival Sons
„Rival Sons“

Kiek vėliau prie trijulės prisijungė ir vokalistas Jay Buchananas. „Išgirdęs šį vaikiną pagalvojau – vau, jaučiuosi lyg klausyčiau Paulo Rodgerso. Tik tuomet jis neturėjo nieko bendro su rokenrolu. Grojo akustinę muziką ir buvo labiau folk bei soul atlikėjas“, – sakė S.Holiday.

Grupės nariai džiaugiasi, kad kiekvienas jų turi kitokį santykį su muzika. Muzikiniai stiliai, užauginę atlikėjus, kiekvienam jų leidžia į „Rival Sons“ kūryba pažvelgti netradiciniu kampu ir kaskart įpūsti gaivių idėjų. Rodos tai jiems puikiai sekasi – koncertinio turo pasirodymai kone sausakimši, o gerbėjai negaili gerų žodžių tiek gyvų susitikimų metu, tiek internetiniuose kanaluose.

Spalio 8 dieną grupė surengs koncertą Vilniuje, „New York“ klube. Norintys savo akimis įsitikinti, kuo gitarinės muzikos mylėtojus taip žavi „Rival Sons“, bilietus įsigys „Tiketos“ kasose arba internetu.

VIDEO: Rival Sons - All Over The Road

VIDEO: Rival Sons - Pressure and Time (Live High Voltage Festival, Pro-Shoot)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius