Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 01

Rokeriai „Fire It Up“ pristato sensaciją: vienintelę savo dainą lietuvių kalba

Grupė „Fire It Up“, skaičiuojanti 4 gyvavimo metus, puikiai pažįstama lietuviško roko mylėtojams. Ji vis sparčiau veržiasi ne tik į Lietuvos, bet ir į užsienio šalių roko sceną, vieną po kitos pristato naujas dainas bei kviečia gerbėjus į savo solinius koncertus. Neseniai internetinę erdvę pasiekė sensacija tapęs naujausias ir patiems rokeriams neįprastas kūrinys „Kiek“ – pirmasis ir vienintelis „Fire It Up“ kūrinys lietuvių kalba.
„Fire It Up“
„Fire It Up“ / Simono Kuzmicko nuotr.

Iki šiol dainavę vien angliškai, rokeriai nutarė paeksperimentuoti. „Kiek“ – pirmoji lietuviška „Fire It Up“ daina. Tiesa, grupės lyderis, gitaristas Viktoras Jonušis-Hugis atviravo, esą nors ši daina lietuvių kalba kol kas vienintelė, tačiau tikrai nepaskutinė. „Rašant dainą savo kalba galima jautriau išreikšti sukilusius jausmus, aiškiau pasiųsti žinutę klausytojui, todėl manome, kad tai tikrai ne vienintelis kūrinys gimtąja kalba“, – mintimis dalijosi Hugis.

Naujausias kūrinys „Kiek“ slepia nepaviršutiniškas muzikantų idėjas bei užmačias. Anot jų, daina garsiai išreiškia tai, apie ką žmogus mąsto, slepia savo viduje ir kartais nedrįsta pasakyti viešai. „Tai savęs klausimas, kiek dar laiko prireiks pačiam žmogui nubusti iš to sapno, kuriame dažnas gyvena. Vis ieškome, lekiame, draskomės per daug... Atrodo, kartais reikėtų tiesiog atsibusti ir suimti save į rankas“, – apie kūrinio idėją kalbėjo Hugis. Anot jo, dainoje kiekvienas gali atrasti dalelę savęs ir tuo pačiu ją interpretuoti savaip. „Akustinis kūrinio rūbas dainai duoda švelnumo, lyrikos ir gilumo. O jos natūralus ir gyvas atlikimas, neperspaustas instrumentuočių, tik suartina klausytoją ir atlikėjus“ – mintimis dalijosi Hugis.

Juozo N. nuotr./„Fire It Up“
Juozo N. nuotr./„Fire It Up“

Ne viena „Fire It Up“ daina trykšta energija, yra kupina polėkio, gaivališkos jėgos. Kūrinys „Kiek“ – kur kas lyriškesnis, ramesnis, švelnesnis. Paklaustas, ar tokiu būdu grupė keičia veidą, Hugis pritarė, kad „Fire It Up“ muzika yra išties energinga, o šis kūrinys tik parodė švelniąją grupės muzikos pusę. „Ne viskas vien „Drugs, sex & rock ‘n‘ roll“. Visi turim savo „minkštąją“ pusę. Man asmeniškai melodingumas ir emocija muzikoje yra daug kartų svarbesni dalykai nei instrumentų valdymo demonstravimas, todėl dirbti su kūriniu „Kiek“ buvo vienas malonumas. Vokalistas Karolis nuostabiai „išjaučia“ balades, tuo įsitikinau ne kartą. Manau, tai pajaus ir klausytojai“, – nuoširdžiai kalbėjo grupės lyderis.

Regis, rokeriai dažniausiai siejami su nevaldoma jėga, ekspresija, ekscentriškumu, tačiau naujausias „Fire It Up“ kūrinys atskleidžia kitus klodus. Hugis nepabūgo griauti stereotipų. „Mano manymu, rokeriai rokeriams nelygūs. Kad ir kaip juokingai skambėtų, tikri rokeriai yra linksmi, laisvi, nuoširdūs ir jautrūs žmonės, o kalbos apie palaidą gyvenimo būdą, ekscentrišką išvaizdą, nevaržomą drąsą neretai panašėja į stereotipų formuojamą mąstymą“, – teigė Hugis. Pasak jo, roko muzika yra ekspresija, kuri gali siųsti įvairias žinutes: nuo energijos iki visiškos lyrikos ir visai nesvarbu, ar tai grupės „Queen“ daina „These Are the Days of Our Lives“ ar Ozzy Osbourne kūrinys „No more tears“.

VIDEO: Fire It up - Kiek (acoustic)

Šiuo metu grupė aktyviai dirba su naujomis dainomis, dėlioja paskutinius štrichus ir netrukus kibs į darbą įrašų studijoje. Gera naujiena „Fire It Up“ gerbėjams. Rokeriai surengs koncertus Alytuje (kovo 3 d.), Vilniuje (balandžio 8 d.), Šiauliuose (balandžio 21 d.), Palangoje, „The Beach Bike Fest“ (birželio 10 d.), o taip pat Rygoje, Liepojoje, keletą jų net Norvegijoje. „Einame tvirtai, žingsnis po žingsnio. Kūryba vis spalvingesnė, su kiekviena nauja daina išmokstame kažką naujo ir, be abejo, rengiamės albumo išleidimui, bet apie jį, manau, kalbėsime jau vasaros pabaigoje“, – mintims dalijosi grupės lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius